Kaupallinen yhteistyö: Ingman ja Suomen Blogimedia

Taisin osata tehdä pehmiksen kolmella kerroksella ennen kuin osasin palmikoida omat hiukseni. Jäätelöpallon pyöräyttelin lapsena tottunein käsin kuin kakun hiekkalaatikolla. Vanhemmillani on aikoinaan ollut useampi jätskikioski Vaasassa, ja kesäisin kiersimme myös Pohjanmaan markkinoita jäätelökärryn kanssa. Minä ja sisaruksemme kuljimme mukana tietenkin pienestä pitäen – minä vielä silloinkin, kun olin jo muuttanut kotoa ja varsinainen työpaikkani oli muualla.

Jäätelöstä tulee edelleen sellainen kotoisan turvallinen olo. Sen kermaisen makea tuoksu vie lapsuuden kesiin ja niihin hulvattomiin markkinaöihin, kun nukuimme siskon kanssa likitysten jäätelökärryn lattialla makuupusseissamme. Kirjoitimme markkinapäiväkirjaa ruutuvihkoon (söpöt pojat mainittu) ja elimme herneillä, popcornilla ja jäätelöllä.

Kuluneet viikot Balilta paluun jälkeen ovat olleet vähän tahmeita ja stressaavia, kaikesta kivasta huolimatta. Kun sain yhteistyön kautta testiin purnukkaläjän Ingmannin uusia Luomu vanilja- ja suklaa-jäätelöitä, päätin, että laitan pystyyn pienet jäätelökekkerit. Nyt tarvittiin sitä kotoisaa ja turvallista fiilistä, joka minulla jätskiin yhdistyy. Ja kai lapsuudestani johtuen, minusta jäätelö kuuluu syödä porukalla, tärkeiden tyyppien kanssa.

Sain kylään rakkaan ystävän, ja lapsillakin oli pienempi ystävä kylässä naapurista. Tein ensimmäistä kertaa elämässäni itse vohveliset tötteröt jätskeille. Löysin Balilla törkyhyvän jätskipaikan (noin yleensä jäätelö siellä oli pahaa), ja tajusin, että he tekevät siellä vohvelitötteröt itse ihan tavallisella vohveliraudalla. No nuo minun tekeleeni vaatisivat vielä vähän harjoitusta, mutta ihan mahdollista on siis tehdä tötteröt itse. Itse käytin siihen tätä ohjetta.

Kävimme kuopuksen kanssa valitsemassa kaupasta kaikenlaisia herkkuja jäätelön oheen: karkkirakeita, erilaisia marjoja, appelsiinia (ihana suklaan kanssa!), kiiviä, suklaarusinoita ja tuoretta minttua. Sitten vain kaikki esille pöytään, kahvipannu porisemaan ja ammattilaisjäätelökauha esiin. Minulla tosiaan on muistona jätskimyyjäajoista ammattilaiskäyttöön tarkoitettu kauha; painava saksalaistekoinen metallipatukka.

Minä olen vähentänyt kuluneiden vuosien aikana tietoisesti lehmänmaitotuotteiden syömistä, sillä painiskelen asian eettisyyden kanssa. Täysin lehmänmaidotta emme ole, mutta ne maitotuotteet, jotka jääkaappimme päätyvät, pyrin ostamaan luomuna: juustot, turkkilaisen jukurtin, voin, jäätelön ja vierasvarakahvimaidon. Muissa elintarvikkeissa suosin luomua niiden puhtaamman viljelyn takia, mutta maitotuotteissa syy luomulle on täysin omatuntoni koputus tuotantoeläinten oloista.

Olenkin iloinen, että Ingmannin kaltaiselta isommalta jätskivalmistajalta löytyy nyt valikoimistaan luomujäätelöä. Se kun tarkoittaa sitä, että luomujätskin kuvittelisi nyt löytyvän helpommin myös pienempien paikkakuntien markettien valikoimista. Ingmannin luomu suklaa oli vallan hyvä perussuklaa, mutta tuo vanhanajan vanilja sai makunystyrät ilakoimaan onnesta. Ihan tosi hyvää! Pehmeän kermaista ja kunnolla aidolle vaniljalle maistuvaa. Ja kun siihen yhdisti oman suosikkini, pakasteviinimarjat, niin morjens!

Istuimme ystäväni kanssa jätskipöydän ääressä lopulta yli kolme tuntia. Lapset olivat jo sännänneet leikkeihinsä lastenhuoneeseen ja jätskipurnukoiden jämät sulaneet, mutta me keitimme ystävän kanssa lisää kahvia. Ei ihme, että iltapäivään mennessä murheet oli käsitelty sekä lajiteltu lokeroihinsa ja maailma näytti taas paljon paremmalta ja valoisammalta.

Ja arvatkaas mitä? Minä teen paluun jäätelömyyjäksi, kun perjantaina 19. toukokuuta pyörin Ingmannin luomujäätelökärryn kanssa Helsingin Narinkkatorin, Tennispalatsin ja Lasipalatsin tuntumassa kello 14-18. Rahan sijaan valuuttana toimii hyväntekeväisyys.

Ingman nimittäin lahjoittaa Pelastakaa Lapset Ry:n lomakotitoiminnalle euron jokaisesta kuvasta, joka ladataan Instagrammiin tunnisteilla #parempaakokoperheelle #ingman ja #luomu. Vilauttamalla tuota kuvaa minulle tai kanssani jätskiä maistattamassa olevalle Mamma rimpuilee -blogin Lauralle, saatte jätskimaistiaiset vaikka koko perhe. Nähdään siellä!

Jaa