Tuntuu omituiselta suunnitella matkaa ollessaan matkalla. Pidempi oleilumme Balilla kuitenkin melkeinpä pakottaa siihen. Turistiviisumimme oikeuttaa oleiluun saarella 60 päivän ajan, minkä jälkeen maasta täytyy poistua. No tai vaihtoehtoisesti maksaa paikallisille viranomaisille viisumin pidentämisestä läjä kahisevaa, mikä kuulemma voisi pahasti korruptoituneessa Indonesiassa onnistua sekin. Me päätimme kuitenkin ottaa maastapoistumispakon mahdollisuutena.

Me varasimme jo Suomesta käsin lennot Balilta Australiaan ja takaisin. Joku teistä lukijoista kertoi, että Balin lentokentällä saatetaan saapuessa kysellä lentolippujen perään, jos paluulento Balilta näyttäisi valuvan viisumin voimassaoloajan ulkopuolelle. Meiltä tätä ei kyselty, mutta oli hyvä pelata varmanpäälle. Nyt siis paraikaa vietämme Balilla turistiviisumimme 60 päivää, minkä jälkeen lennämme Australiaan. Kengurumaassa vietämme pari viikkoa, minkä jälkeen palaamme Balille. Loppuihin 30 päivään tarvita minkäänlaista viisumia.

Ja Australia! Unelmamatkakohteeni, jonka olen harmitellut jäävän unelmaksi vain. Se on täysin toisella puolella maailmaa Suomesta katsottuna, lennot maksavat älyttömästi ja elämisessäkään ei juuri pysty nipistämään Suomessa asumiseen nähden. Olen miettinyt, että sinne pitäisi lähteä pitkäksi aikaa kun kerran lähtee, mutta pitkään oleiluun ei taas oikein ole ollut varaa. Vähän on myös mietityttänyt, ihanko tosissani tahtoisin asua maassa, jossa jokaisessa talossa sanotaan olevan oma kotikäärmeensä, kuten Suomessa kotihiirensä.

Mutta nyt! Olemme valmiita kohtaamaan uuden maanosan, mantereen ja kulttuurin, käärmeineen kaikkineen. Vietämme kaksi viikkoa Australian länsirannikon suurimmassa kaupungissa, Perthissä, siinä Intian valtameren kupeessa. Jännittävää lähteä miljoonakaupunkiin pilvenpiirtäjien keskelle täällä viidakkomaisemissa vietettyjen viikkojen jälkeen!

Edestakaiset lennot Balilta Perthiin maksoivat neljältä henkilöltä hieman päälle 700 euroa. Lentoaika on suuntaansa 3,5 tuntia. Ei ihme, että suurin osa täällä Balilla pyörivistä ulkomaalaisista on hassusti englantia puhuvia ausseja. Itse olen tyytyväinen, että me teemme reissusta reissaamisemme päinvastaisessa suunnassa. Mietimme ensin maastapoistumispakkokohteeksi Vietnamia, Malesiaa ja Thaimaatakin, mutta onneksi tajusimme täysin erilaisen maan tuossa ihan Indonesian alapuolella.

Me emme vielä tiedä Perthistä tai edes Australiasta juuri mitään, joten vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita. Hotelliakaan ei ole vielä valkattu. Tiedämme oikeastaan vain sen, että Perth on yksi maailman eristäytyneimmistä suurkaupungeista, jos mietitään, miten kaukana sen on kaikista muista isoista kaupungeista. Lähimpään on tuhansia kilometrejä. Austarliaan mahtuu kaikkea aavikosta sademetsään ja savannista pilvenpiirtäjiin. Alan vasta tosissani hahmottaa, miksi australialaisia jurppii se, että heidän kotimantereensa piirretään eurooppalaisissa maailmankartoissa pieneksi saareksi jonnekin sinne kartan alakulmaan.

Jaa