Käytiin esikoisen kanssa naputtelemassa perheemme isille lahjaksi avaimenperä. Mies sai sen isänpäivälahjaksi, mutta itse tehty avaimenperä tai koru on niin kiva ja tunnetta täynnä oleva lahjaidea, että sellaisen voisi kääräistä myös monen muun läheisen joululahjapakettiin.

Me käytiin tekemässä koru Helsingin Kampissa sijaitsevassa Pajadesign-koruliikkeessä, jossa työhuonettaan pitää kolme koruseppää. Heistä yksi on Tiia Arkko, joka kutsui minut ja esikoisen testaamaan hänen uutta työpajaansa, jossa voi Tiian avustuksella valmistaa stanssaamalla personoidun avaimenperän tai korun.

Tiialla on työhuoneellaan valmiina erilaisia pohjia, joihin voi sitten naputella haluamansa tekstin stanssaamalla. Teksti siis pamautetaan paikoilleen koruun vasaran ja metallisten painokirjaimien avulla. Tarkkaa puuhaa, jossa saa ihanan pienen kokemuksen siitä, miten omilla käsillään saa luoduksi jotain kaunista ja uniikkia.

Esikoinen oli ennen pajaa miettinyt parin viikon ajan, minkä tekstin isin avaimenperään tahtoisi naputella. Lopulta valinta oli ytimekkään yksinkertainen: rakas isi. Mitenpä sen paremmin osaisi sanoa. Tuo viesti lapsen naputtelemana menee kyllä suoraan sydämeen. Tekstin perään esikoinen tahtoi vielä nakuttaa sydämen, minkä jälkeen koru paketoitiin kauniiseen laatikkoon.

Koska ihastuin korupajaideaan ja kolmen korusepän pieneen liikkeeseen niin paljon, kysyin Tiialta, josko saisin teille lukijoille pienen alen vastaanvanlaiseen koruun. Ja sehän onnistui ja vielä paremmin: alekoodi koskee kaikkia nettikaupan tuotteita. Alekoodilla LAHIOMUTSI saa 15 prosentin alennuksen nettikaupassa, ja kun myymällä kuiskaa olevansa Lähiömutsin lukija, saa saman alennuksen. Alekoodi on voimassa jouluaattoon 2016 asti.

Jos tahdotte päästä myös naputtelemaan itse omat korunne, kannattaa varata aika laittamalla sähköpostia suoraan Tiialle (tiia piste arkko at pajadesign piste com) että hän on varmasti tuolloin paikalla. Isommille kaveriporukoille tai vaikka pikkujouluväelle työpajat onnistuvat myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Jaa