Et ole pessyt hiuksiasi kolmeen viikkoon. Remontti on kätevä väli testata puolivahingossa sampootonta elämää. Sampoo on loppu, mutta ei ole aikaa lähteä siihen tiettyyn erikoisliikkeeseen ostamaan uutta. Olet siis mieluummin ilman ja vedät aamulla ponnarin vain vielä vähän tiukemmalle. Limanuljaskainen ravalettihäntä tosiaan alkaa kolmen viikon jälkeen näyttää vähemmältä karsealta. Tai sitten paskaiseen kuontaloon on vain niin tottunut. Kätevästi ilmatkin alkavat viiletä sen verran, että on ehkä ihan ok pitää pipoa sisälläkin.

Lähipizzeriassa vastataan puhelimeen tervehtimällä nimelläsi. Jääkaappi ei jostain syystä täyty itsestään ja ruokakauppareissu veisi lasten kanssa ainakin tunnin. Teet nopean ajankäyttölaskutoimituksen päässäsi ja päätät taas ajan lisäksi säästää myös hermoja. Lähipizzeriassasi hätäpuheluihisi on jo niin totuttu, että vakioasiakkaan numero on tallennettu puhelimen muistiin. Sieltä tervehditään nimelläsi ja kysytään, laitetaanko taas se tavanomainen setti.

Nykyisen kodin siisteys ei kiinnosta. Iltaisin lasten mentyä nukkumaan puntaroit kahta vaihtoehtoa. Pyyhkisitkö pölyt vai suunnittelisitko remonttia. Usean viikon pölykerros työpöydällä jatkaa kasvamistaan, kun alat taas googlailla tapettivaihtoehtoja uuteen kotiin. Tapettitiirailun lisäksi ihan yhtä todennäköinen vaihtoehto on, että simahdat myös itse iltasatua lapsille lukiessasi. Väsymystasoasteikolle on ilmestynyt uusi leveli: remonttiväsymys.

Kotisi nukkaan on ilmestynyt 60 muuttolaatikkoa. Onko kadoksissa oleva lapsen lempilelu uudella kodilla vai vanhalla? Missä ihmeessä on sinun puhelimesi? Minne jätit ulkotakkisi? Oikeastaan sillä ei ole väliä. Tiedät löytäväsi varmuudella omaisuutesi vasta sitten, kun loputkin niistä vanhan kotisi nurkassa kököttävästä 60 muuttolaatikosta on täytetty ja sen jälkeen purettu paikoilleen uudessa kodissa.

Jätät jälkeesi valkoista remonttipölyvanaa. Hämmästyt, kun tajuat, että kaikkien ihmisten kengistä ei jää jälkeen valkoisia remonttipölyjälkiä. Myös vaatteidesi saumat ovat täynnä pölyä, ja lapset ovat vaatteidensa perusteella näemmä kieriskelleet joko laastissa tai koirankakassa. No väliäkö sillä, kaikki samaan koneeseen vaan, ja samat vaatteet heti aamulla rummusta taas päälle. Muut vaatteet kun ovat joko unohtuneet uuteen kotiin, ovat jossain vanhan kodin pölykerrosten alla tai jossakin niistä 60 muuttolaatikosta.

Asiat eivät edisty, ellei niihin liity remontti. Kirjoitatko kirjaa? Ajattelitko tehdä töitä? Suunnitteletko irtiottoa ulkomailla? Asiat edistyvät, jos niihin liittyy jotenkin remontti. Jos ei liity, voit miettiä projektien etenemistä täydellä teholla sitten joskus remontoitavan kodin lattialistojen ollessa paikallaan. Myös kavereita voisi nähdä ja salikorttia vilautella sitten siinä samoihin aikoihin niiden lattialistojen kiinnityksen kanssa. Aikahaarukka lattialistamerkkipaalun saavuttamiseen on remontista riippuen parista viikosta pariinkymmeneen vuoteen.

Jaa