Siinä se nyt on sivun ylälaidassa, Lähiömutsin ihka ensimmäinen ihka oma banneri! Se on niin täydellisesti mun ja Lähiömutsin näköinen, että melkein voisin tatuoida sen takapuoleeni. Siinä on väriä, urbaaniutta, juurevuutta, graafisuutta, boheemisuutta ja äidillistä pehmeyttä samassa tyylikkäässä paketissa. Tykkään ihan mahdottomasti!

Uuden bannerin mulle suunnitteli ja toteutti Reetta Alila, jolle Lähiömutsin meininki on tuttua. Hän kun on seurannut blogiani jo hyvät tovit ja heittänyt kommenttia esimerkiksi Lähiömutsin Instagrammissa. Instan kautta päädyinkin joitakin vuosia sitten Reetan Instagrammiin (@huudimutsi) ja laitoin jo silloin merkille, miten kaunista, rosoista ja leikkisää jälkeä Reetan piirrustuskynästä irtoaa. Tuo avauskuva minusta ja lapsista (joista toinen onneksi ei enää ole vaunuissa nukkuva vauva haha) on myös Reetan piirtämä. Eikö sopisikin kuvitustavaksi siihen ikihaaveeseeni, satukirjaan?


Tahdon kertoa teille tarkemmin omassa postauksessa, minkälainen prosessi blogin ja brändin graafisen ilmeen luominen on. Tilasin nimittäin Reetalta vähän isomman paketin, jota voin hyödyntää muissakin töissäni. Oli mielenkiintoista nähdä, minkämoisen taustatyön Reetta teki ja miten ideoista alkoi muodostua raakileita. Kuten niin monissa hommissa, valmista työtä katsellessa duuni voi vaikuttaa helpolta, mutta todellisuudessa sen taakse kätkeytyy valtavasti hikistä puurtamista ja aivojen rapsuttelua.

Kun tuo banneri tänään vihdoin saatiin paikalleen, melkein tuli itku. Tai noh, mitäs sitä kiertelemään, ihan reilusti minä paruin. En olisi ikinä uskonut, minkälaisen tunnemylläkän blogin templaten vaihtaminen saa aikaan. Puhumattakaan siitä, minkälaista säätöä tässä on ollut. Templaten kehittelijä asuu toisessa maassa ja toisella aikavyöhykkeellä, eikä hän kuumotuksesta huolimatta tehnyt kaikkia lupaamiaan muutoksia. Template sellaisenakaan ei toiminut, kuten olisi pitänyt.

Onneksi mulla on Jani, kaikkien propellipäiden it-timatti, joka tänään on kahlannut lävitse lähettämääni usean sivun remontointilistaa. Ei kyllä tulisi mistään mitään ilman Jania, joka epäilemättä juo aamukahvinsa höystettynä nollilla ja ykkösillä. Niin nopeasti hän on bittiremppaa tehnyt.

Ihan valtava kiitos myös teille lukijat, kun olette raportoineen, mikä ei toimi. Omassa puhelinmallissani kun Lähiömutsin lukeminen onnistui, mutta se taitaakin olla ainut puhelinmalli maailmassa, jossa ongelmia lukemisen kanssa ei ollut. Nyt pitäisi lukemisen mobiilissakin onnistua, ihan joka vempeleellä. Yläpalkkia on korjailtu toiveidenne mukaisesti ja muitakin repsottavia nurkkia on korjattu sitä mukaa, kun on ehditty ja huomattu.

Otan huomioon myös jokaisen muun kommenttinne, ajatuksenne, kritiikkinne ja kiitoksenne blogiuudistusta tehdessä. Myös tuota eilisen postauksen kommenteissa paljon puhetta nostattanutta jatka lukemista -osiota miettiessä. Nyt vain pitää hioa Lähiömutsille sellainen blogipohja, että se on mielekäs teille lukijoille käyttää, mulle kirjoittajana työskennellä ja joka kohottaisi myös niitä saamarin sivulatauksia. Mutta kuten jo eilen kirjoitin, tärkeintä mulle on, että kirjoituksiani luetaan. Se on kuitenkin hitokseen arvokkaampaa kuin sivulatausten tuomat lisäansiot.

Huhuh, tänään kyllä avaan remonttikaljan!

Jaa