Yhteistyössä Zadaa ja Suomen Blogimedia

Muistattekin varmasti älypuhelimissa toimivan Zadaa-sovelluksen (täältä iPhoneen ja täältä Androidiin), jonka kautta olen myynyt sekä ostanut vaatteita sekä asusteita? Homman nimihän on se, että ostaessa sovellus löytää puolestani tyrkylle mun tyyliset ja kokoiset vaatteet ja taas myydessä se osaa tarjota garderobini sisältöä mun kanssa kooltaan ja tyyliltään mätsääville käyttäjille. Koko ostotapahtuma tehdään yksinkertaisesti ja superhelposti sovelluksessa tapaamisen sopimista ja maksua myöten. Tykkään.

Ja nyt Zadaa on lanseerannut päivityksen, jota kaltaiseni mörökölli ei ole edes osannut toivoa. Zadaa Package -palvelu on sovellukseen sisäänrakennettu toiminto, jonka avulla paketin saa matkaan ilman osoitetietojen vaihtoa – oli sitten myymässä tai ostamassa. Kun myyjä valitsee ilmoitusta laatiessaan toimitustavaksi Zadaa Packagen, pelkkä sovelluksen ilmoittama uniikki lähetyskoodi riittää, ja paketti löytää Matkahuollon toimittamana perille ostajalle. Mörökölli minussa kiittää, että ei tarvitse sopia tapaamisia, mutta pitää myös siitä, että tarkat osoitetietoni eivät leviä maailmalle.

Vaikka ei olisi kaltaiseni mörökölli, uusi palvelu on varmasti tervetullut helpottaja käytettyjen vaatteiden ostamiseen ja myymiseen netissä. Lupaan sen, sillä testasin uutukaista ja suorastaan hämmästyin, että voiko tämä nyt tosiaan näin helppoa olla kuin luvataan. No näemmä voi!

Laitoin Zadaa-sovellukseen myyntiin muutamia vaatteita ja ruksin ilmoitusta laatiessani toimitustavaksi Zadaa Package. Silloin ostaja näkee, että maksamalla kiinteän 3 euron toimitusmaksun paketti päätyy hänen lähimpään Matkahuollon noutopaikkaan. Näitähän on ainakin täällä Helsingissä vähän joka kulmassa, kun Matkahuolto toimii myös esimerkiksi R-Kioskeissa, Siwoissa ja K-marketeissa, ja lähimmän toimipisteensä voi tarkistaa yhdellä napautuksella Zadaassa.

Myymistäni tuotteista ensimmäiset löysivät uuden kotinsa alle tunnissa, ja pääsin heti pakkaamaan vaatteita toimitusta varten. Kuulemma tuotteet voisi kiikuttaa toimitettavaksi vaikka ihan muovipussissa, mutta minä päätin sujauttaa mekot fiiliksen vuoksi kangaspussiin. Zadaan mukaan lähin Matkahuollon toimipisteeni olisi ollut vajaan kilometrin päässä, mutta koska jääkaappi oli tyhjänä, päätin viedä paketin parin kilometrin päässä olevaan Siwaan ja ostaa samalla sapuskaa.

Siwassa kiikutin kangaspussukan mekkoineen kassalle ja näytin puhelimesta lähetyskoodia, jonka Zadaa oli minulle antanut. Olin ihan varma, että joutuisin selittää myyjälle uudesta palvelusta, mutta vielä mitä. Myyjä tiesi itseäni paremmin, mistä on kyse. Hän naputteli koodin koneeseensa, josta tulostui viivakoodillinen kuitti pakettiin kiinnitettäväksi. Siinä se. Osoitetietoja, nimiä tai edes maksua minun osaltani ei tarvittu.

Kaunis kangaspussini oli ainut ongelma, sillä siihen ei saanut kunnolla kiinnitettyä tarrallista muovikuorta kuittia varten. Lopulta päädyttiinkin myyjän kanssa yhteistuumin pakkaamaan mekot muovipussiin, johon kuitti saatiin hienosti kiinni. Että muille palvelun käyttäjille tiedoksi: muovipussi todellakin riittää pakkaamiseen.

Koska mekkojeni ostajan lähin Matkahuollon toimipiste oli myöskin pääkaupunkiseudulla, myyjä lupasi paketin olevan perillä vielä seuraavana päivänä. Mutta muuallekin päin Suomea paketti olisi löytänyt tiensä muutamissa päivissä. Kun paketti on perillä, ostaja voi käydä hakemassa sen tuolla samaisella Zadaan kautta saamallaan koodilla. Näin heinäkuun kunniaksi voitaisiin todeta, että tällainen tapa myydä vaatteita netissä on todellakin helpompaa kuin heinänteko!

Jaa: