Pääsiäinen lakeuksilla oli onnistunut yhdistelmä lomailua ja töitä. On aina vähän riskaabelia olettaa saavansa lomareissussa oikeasti myös tehdyksi töitä, mutta nyt riski kannatti. Saunottiin savusaunassa, istuttiin valmiiksi katettuihin ruokapöytiin, trullitettiin hameet mudassa, pulikoitiin paljussa, nautittiin sukulaisten seurasta ja katseltiin kirkasta tähtitaivasta maaseudun hiljaisuuden humistessa ympärillä.

Ja kun muukin maa on hävinnyt työpisteiltään mökeillensä ja sukuloimaan, ehdin minä siinä lomailun ohessa täytellä exeleitä, suunnitella aikatauluja, hakea luonnosta inspiraatiota tuleviin duuneihin (jotain ihan uutta ja niin siisteintä on tulossa syksyllä!) ja vastata kaikkiin rästisähköposteihin. Ai että, miten teki hyvää. Lomailu ja töiden teko, molemmat. On ollut kiva taas aloittaa pyhien jälkeinen arki, kun on saanut lomilla työpöytää ja päätään vähän järjestykseen.

Pitkäperjantaina pidettiin Satun kanssa Skype-palaveri meidän tulevasta kirjasta. Minä istuin vanhempieni pizzerian takahuoneessa Laihialla ja työntekolomaansa viettävä Satu Reykjavikissa lapsensa huoneessa. Mä olen joka kerta yhtä haltioissani siitä, että reilun parintuhannen kilometrin välimatkasta ja parin tunnin aikaerosta huolimatta voidaan kirjoittaa kirjaa yhdessä. Kun Satu kirjoittaa Google Drivessa tiedostoihin, minä näen sen samanaikaisesti omalla koneellani. Ja toisinpäin. Nyt pääsiäisenä viilattiin yhdessä valmiiksi kirjan sisällysluettelo, runko, haastateltavat ja se, kumpi kirjoittaa mitäkin.

Seuraavat kuukaudet onkin luvassa armotonta koneen naputtamista. Yksi luku per viikko, mutta kirjoitusflowhun päästessä kernaasti enemmänkin. Vaikka sisällysluettelo on nyt alustavasti päätetty, se toki elää kirjoitusprosessin mukana ja tarpeen mukaan. Siksi ajateltiinkin Satun kanssa, että olisi hyvä kysyä teiltä mielipidettä siitä, mitä aiheita kirjassa pitäisi käsitellä.

Mitä olet mieltä? Kirjammehan on siis kertomusmuotoinen opas unelmatyöhön. Se näyttää, miten työkentästään voi tehdä itsensä näköisen ja harrastuksesta taloudellisesti menestyksekkään ammatin. Kirja avaa uusien työnteonmuotojen todellisuutta, antaa vertaistukea työelämän kipuiluihin, inspiroi ja myös viihdyttää.

Mihin asiaan sinä tahtoisin kirjan antavan apua tai ajatuksia? Mitä asioita tahtoisit kirjan avaavan paremmin? Mistä kirjassa on ainakin oltava oma lukunsa?

Odotan kiitollisina mietteitä asiasta kommenttikenttään. Kaikkien ajatuksensa jakaneiden kesken sain meidän kustantajalta WSOY:lta arvottavaksi Astrid Lindgrenin elämänkerran Tämä päivä, yksi elämä. Voitte vain arvata, miten täpinässä satukirjailijaunelmissa piehtaroivana olen kirjasta! Arvontaan on aikaa osallistua 6. huhtikuuta asti, mutta toki ajatuksia kirjaprojektistamme kuullaan mielenkiinnolla senkin jälkeen. Satun tontilla on meneillään samasta aiheesta arvonta, jossa on palkintona Ruotsin viime vuoden myydyin kirja: Elä enemmän, stressaa vähemmän. Osallistu ihmeessä molempiin arvontoihin.

Muista kommentissasi käyttää nimimerkkiä. Julkaisen voittajan nimimerkin Lähiömutsin Facebookissa, minkä jälkeen onnettaren suosikki voi lähettää mulle postiosoitteensa sähköpostilla tai FB:n yksityisviestillä. Lisäys: onnetar arpoi voittajaksi nimimerkin anneto.

Jaa