Maanantaina mä istun uuden työpöytäni ääressä. Olen samalla sekä järjettömän innoissani että pupu pöksyissä. Vihdoin saan keskittyä kunnolla töihini ja pystyn järjestämään elopalikat paremmin hallintaani. Ja sitten samalla jännittää, että onko musta ihan oikeasti tähän. Että ihan tosissaniko pystyn elättämään nelihenkisen perheemme miehen heittäytyessä sataprossaiseksi koti-isäksi? Kykenenkö hadlaamaan useamman duunin ja olemaan niissä kaikissa ihan ässä?

No hitto pystyn. Mitä enemmän mietin asiaa, sitä enemmän pupu pörhistää rintaansa. Olen ylpeä, että olen saanut pidettyä työminäni elossa ja hyvinvoivana kotiäitiaikoinakin. Näinä vuosina olen siirtynyt freelancerista yrittäjäksi, luonut itselleni uusia toimenkuvia ja myynyt osaamistani uusille markkinoille. Jos olen sen tehnyt vauvavuosien aalloissa, mä pystyn mihin vain.

Siksi nyt on aika laittaa työpöytäni kuntoon! En saanut haaveilemaani omaa kirjoittajakammiota, mutta löysin ratkaisun, joka on kätevä ja budjetin sisälle sujahtava. Palaan uuteen toimistooni myöhemmin, mutta tässä sitä ennen kuvallista inspiraatiota työpöytäni järjestämiseen (koko kuvakollaasi löytyy Pinterest-tililtäni, jossa ovat myös kuvalähteet). Tulen jakamaan työhuoneeni useamman henkilön kanssa, joten en voi rönsyillä laajalti. Mutta työpöydän tahdon olevan käytännöllinen ja samalla näyttävän minulta. Tai seesteisemmältä minulta, ainakin jos näitä poimimiani työhuoneinspiraatiokuvia katselee.

Koska työpöytäni on vasten toista työpöytää, en voi käyttää järjestelyyn seinäratkaisuja. Onneksi pöytätilaa on paljon, joten saan varmasti järjestettyä tilpehöörini sekä paperini kauniisti ja niin, että silti pöydälle jää paljon vapaata työskentelytilaa. Tärkein hankittava asia on jonkinlainen järjestelmä miljoonien erilaisten projektien papereille ja muistiinpanoille. Jo pelkästään bloginkin sisällä on samaan aikaan meneillään useamman kampanjan sekä postauksen suunnittelua, mutta tahdon pitää työpöydälläni levällään kerrallaan vain juuri sillä hetkellä työstämäni projektit. Tällä hetkellä mulla on kaikki prujut epäkäytännöllisen työpöydän takia pitkin ja poikin, ja huomaan sen syövän energiaa sekä luovuutta.

Paperiorganisaattorin lisäksi tarvitsen kirjanpitovälineistölle paikkansa. Jos vain mahdollista, tulen pitämään tuon työnkuvani epämieluisimman osan tästä lähtien kodin ulkopuolella. Myös tietenkin kynille, latureille ja muulle tarpeelliselle toimistosälälle pitää olla kaunis säilytyspaikkansa. Kaipaan ympärilleni myös viherkasveja ja leikkokukkia ihan vain siitä syystä, että olen tyyppiä, joka nauttii arjen kauneudesta. Ja arjestani tulen jatkossa viettämään paljon aikaa toimistolla.

Tahtoisin hankkia suurimman osan tarvitsemistani asioista käytettynä. En edes niinkään vain ekologisista syistä, vaan siksi, että vintagena esineissä on enemmän henkeä. Kotonakin täytyy vähän tutkailla sillä silmällä purnukoita ja vaaseja, josko niitä voisi siirtää toimistohommiin. Luulen kuitenkin, että joitakin asioita on pakko hankkia uutena. Ainakin tyylikkäitä muistiinpanovihkoja tahdon uuden alun edessä puhtaina. Ja kyniä! Olen viimeiset vuodet kirjoittanut paskoilla mainoskynillä kiroten niitä harva se päivä. Kökköjen kynien kanssa eläminen loppuu nyt.

Toivoisin myös löytäväni kivan ja insiroivan tavan tehdä päivän to do -listat, sillä listamuijana saan valtavia kiksejä kaikenlaisista listoista. Haaveilen myös vähän isommasta näytöstä, johon voisin yhdistää mukana kulkevan läppärini. Ainakin tarvitsee hankkia joku päheä puuloota, jonka päälle voi nostaa läppärin tehdäkseen välillä töitä seisten. Ja kunnon kuulokkeet tarvitsee hankkia, sillä jaetussa konttorissa tulen luultavammin kuuntelemaan aika paljon purojen kohinaa ja sademetsän suhinaa kuulokkeista. Myös hyvin päässä pysyvät puhelinkuulokeet on pitänyt hankkia jo vaikka kuinka kauan, sillä vietän työpäivistäni pitkiä aikoja puhelimessa. Toimistohiiri tarvitsee myös tossut ja lämpimän viltin.

Mistä te olette löytäneet mieleisiä konttoritarvikkeita? Antiikkiliikkeistä, Granitista, kirppareilta, roskiksesta, Ikeasta, omasta astiakaapista? Entä missä piileksivät tyylikkäimmät muistiinpanovihot, joissa on laadukas paperi? Mikä kynä, väline tai säilytysratkaisu mullisti konttorirottaelämäsi? Olisin todella kiitollinen vinkeistä, teihin on voinut ennenkin luottaa näissä joukkoistamishommissa!

Jaa