Siinä teille herkkupaloja Marimekon tulevan syksyn ja talven sisustusmallistosta. Kävin hiljan tutustumassa Marimekolla seuraavan pimeän vuodenajan uutuuksiin, ja kuosi-ihanuuksista huolimatta ei itselläni vielä ole kiirettä tunnelmallisiin kynttiläiltoihin ja syviin sävyihin. Huomaamattani näemmä kuvasinkin vain kuoseja ja tuotteita, jotka sopisivat hyvin myös kesäkotiin. Vaikka eipä meillä mitään talviverhoja ja kesäkoristetyynyjä harrastetakaan.

Ikisuosikkikuosistani Räsymatosta on tulossa syksyllä uusi raikkaan rempseä väriyhdistelmä. Pinkillä raidalla kelpaisi räsymatottaa niin makkaria kuin olkkaria. 2000-luvun Unikko-överit alkaa näemmä vihdoin unohtua, sillä löysin itseni haaveilemasta Ruutu-Unikosta lakanoissa. Lakanarakkautta koin myös Tasaraita-trikoolakanoiden äärellä, sillä trikoon pehmeyden ja helppouden takia välillä tekisi mieleni vaihtaa koko liinavaatekaappi kerrasta trikooseen. Väriyhdistelmänä harmaa-violetti toimii kuin uni pitkän päivän jälkeen.

Liinavaatekaapin lisäksi näin keväisin tekee aina mieli kääntää ympäri myös koko muu koti. Himoitsen utuisen pastellisia maaleja ja jättimäisiä viherkasveja. Kulutan ihan liikaa aikaa yrittäessäni etsiä täydellistä puuvillamattoa olohuoneeseen. Keittiössä haluaisin tunkea hyllyillä olevia purnukoita kaappeihin. Hämmästyksekseni olen löytänyt itseni välillä miettimästä, josko eriparityynyistä koostuva sohvalinnakkeemme koostuisikin hillitysti vaikka vain kahdella erilaisella kuosilla kuorrutetuista tyynyistä. Tai josko meillä olisikin vanha kulunut konjakin värinen nahkasohva, johon mahtuisi koko perhe pötköttelemään.

No huh. Eihän sellaista riisuttua huvikumpua pian enää kodiksemme tunnistaisi. Jospa aloittaa siitä, että pesee ikkunat. Yleensä jo se freesaa kodin ihan uudeksi. Ja sitten alan miettiä, mitä ihmettä teen niistä useammasta metristä peruspentti-Unikkoa, jota hamstrasin pressitilaisuuden jälkeen Marimekon tehtaanmyymälästä.

Jaa