Yhteistyössä Zadaa ja Suomen Blogimedia

Muistatteko kun syksyllä ostin farkkupöksyt suoraan yhdeksänkymmentäluvulta ja villavuorellisen trenssin taistelussani syystuulia vastaan? Ne edustavat mulle uuden aikakauden alkua – kirppismuijan paluuta! Mä ostin vaatteet suomalaisen Zadaa-sovelluksen kautta, joka näppäryydellään tekee mahdolliseksi second hand -vaatelöydöt myös tällaiselle ruuhkavuosiräpistelijälle. Nykyarjessa kun ei ole hermoja nettikirppisviidakkoon eikä aikaa vintageputiikkiluuhailuun.

Jos siellä nyt joku on ihan että mitähä, pieni kertaus. Zadaa on puhelimeen ladattava sovellus, jonka kautta voi myydä sekä ostaa käytettyjä vaatteita, kenkiä, laukkuja ja sen sellaisia. Aikapulasta kärsivälle vintagerakastajalle tästä tekee poikkeuksellisen markkinapaikan se, että Zadaa löytää mun puolesta ne käyttäjät, joilla on mun kanssa apauttiarallaa samanlainen vartalomalli ja vaatemaku. Mun on ihan turha plärätä läpi 150 senttisen gootin garderobia, kun itse olen 179 senttinen lähiömutsi. Tarkemman analyysin ja testiarvion Zadaasta voi lukea tästä mun vanhasta postauksesta.

Nyt tuo käsilaukussa mukana kulkeva ja minulle räätälöity second hand -putiikki on uudistunut. Käyttäjien toiveesta ilmeestä on tehty harmonisempi ja freesimpi. Minä ja nelikymppiset räpyläni riemastuimme eniten uudistuksesta, jossa kenkiä voi nyt etsiä koon mukaan. Oikeankokoisen vaatteen löytämisessä auttaa taas entistä paremmin uusi listaus myynti-ilmoituksessa, jossa myyjä valitsee vaihtoehdoista, miten kyseinen vaate istuu hänelle tällä hetkellä. Mä ainakin myyn vaatteita eteenpäin monesti juuri siitä syystä, että ne eivät enää istu hyvin. Kuten nyt vaikka äitiydyttyäni, kun lantio leveni, vyötärön sivuosat kapenivat ja vatsa luulee edelleen olevansa raskausviikolla 24.

Erinomainen uudistus Zadaassa on myös se, että ostaja voi hakea vain sellaisia tuotteita, joiden myyjä on halukas postittamaan tuotteen. Näin pienissäkin kylissä asuvat voivat etsiä vaatteita itselleen, kun ei tarvitse harmitella tuotteen noudon mahdottomuutta. Ja kyllä mä ainakin välillä olen sellainen mörökölli (jolla on lisäksi sekopäiset aikataulut), että tahdon mieluummin noutaa kirppislöytöni pakettina lähipostista kuin tehdä tärkyt jonkun tuntemattoman kanssa.

Ja hei te, jotka syksyllä harmittelitte, ettei Zadaasta ole Android-versiota saatavilla. Toiveenne on kuultu, ja Zadaan Android-versio ilmestyy helmikuun lopussa! Täältä voit ladata Zadaan ilmaiseksi iPhoneen.

Mä naputtelin taas muutaman tuotteen myyntiin Zadaahan. Vähän liian isot farkut, leikkipuistossa hivenen epäkäytännöllisen vintagetekoturkin ja sitä rataa. Poseerasin myytävät vaatteet päällä, esikoinen nappasi kuvat ja sen jälkeen mä sain laadittua myynti-ilmoitukset valmiiksi raksi ruutuun -tyylillä muutamassa minuutissa.

Siinä esikoisen pukiessa tekoturkkia päälleen (ei myydä tätä, tämä on ihana Frozen-takki!), tuli mieleen, miten siistiä olisi saada samanlainen näppärä kirppissovellus myös lastenvaatteita varten. Esikoinen kun on hujahtanut viime kuukausina pituutta vajaista lahkeista päätellen noin puolimetriä, ja mielelläni täsmähakisin lastenvaatteita nettikauppojen ohessa myös näppärästä second hand -sovelluksesta. Että zadaalaiset, siinä seuraava pikkupikku projektiehdotus teille!

Mitenkäs te muut Zadaan puhelimiinne jo ladanneet, mikä on paras löytönne?

Jaa