On ruokia ja juomia, jotka ovat hyviä. Ja sitten niitä ruokia ja juomia, jotka ovat niin hyviä, että niiden resepti on saatava itselleen. Tapsanpäivän tunnelmoinnissa sain kouraani kirpsakan lempeän drinkin, joka vaati jokaisen makunystyräni huomion. Onpa hyvää, mitä tässä oikein on!

Mukissani olleen cocktailin resepti on loputa yksinkertainen ja kai juuri siksi niin toimiva. Sen on kehitellyt Kyrönmaan Matkailun Edistämiskeskuksen tiskin takana jöötä pitävä Tony Sivula. Pohjana siinä on Tom Collins -drinkin pyhä kolminaisuus: sitruunamehu, sokerisiirappi ja gini. Ja kun kyseessä on Kyrö Distilleryn yhteydessä toimiva anniskeluravintola, käytetty gini on tietenkin pohjalaista ruisginiä, Napueta. Sen omanlaisensa jujun drinkkiin tuo ärsty tyrni sekä suloisen pehmeä aito vanilja.

Tässä on teillekin Tonyn luvalla resepti maljalliseen juhlajuomaa, jolla kelpaa toivottaa tuleva vuosi tervetulleeksi.

Sainio

  • 2 baarilusikallista tyrniä
  • 4 cl Napueta
  • 2cl sitruunanmehua
  • 1cl sokerisiirappia 
  • 1cl vaniljasiirappia (tai 2 cl jompaa kumpaa siirapeista)

Varmista, että pakkasessa on jäitä. Purista sitruunamehu.

Valmista sokerisiirappi. Pieni annos tulee kiehauttamalla 100 g sokeria ja 1 dl vettä yhdessä. Kun siihen lisää puolikkaan vaniljatangon (jonka pintaa on vähän veitsellä rikottu), tuloksena on vaniljasiirappia. Mä käytin drinkkiini pelkästään vaniljasiirappia.

Murskaa tyrnit sheikkerin pohjalle. Jos et omista sheikkeriä, murskaa marjat lasin pohjalle ja sekoita cocktail suoraan lasiin. Lisää muut aineet sekä reilusti jäitä. Sheikkaa.

Siivilöi juoma jäillä täytettyyn lasiin. Koristele muutamalla tyrnillä.

Jaa