Tässä ne ovat, viimeiset meidän perheessämme käytössä olevat kestovaipat. Melkein saa olla tyytyväinen, että nämä päätyivät talouteemme yhteistyön kautta vasta nyt. Jos olisin päässyt näin hyvien, yksinkertaisten ja vielä kauniidenkin kestovaippojen makuun jo nelisen vuotta sitten, olisi siinä tullut nirsoksi. Kuten viime viikolla kestovaippapostauksessa kerroin, meillä kaikki testaamamme vaipat ovat toimineet ihan kivasti – toiset hyvin ja toiset paremmin. Mutta näiden kanssa viimeistään huomasin, että jo on niillä kivasti toimivillakin vaipoilla eroa!
Nämä kestovaipat ovat siis yhden koon Kanga Care Rumbarooz -kestovaippoja*. Ne ovat tulleet myyntiin Lauran pikku putiikki -nettikauppaan*, josta muhun otettiin yhteyttä juuri sopivasti alkutalvesta. Olimme silloin miettimässä, minkälaisilla vaipoilla korvata pieneksi jäämässä olevat S-M-koon vaipat. Ja näillähän nyt sitten mennään vaippahommat loppuun asti.
Rumbarooz on yhdysvaltalaisen äidin kehittelemää vaippa, jonka hän suunnitteli vuonna 2006 oman lapsensa tarpeisiin. Kanga Care yritys on edelleen tuon saman äidin omistama, ja kaikki uudetkin tuotteet ovat hänen suunnittelemiaan. Vaipat tehdään Kiinassa tehtaassa, jolla on vastuullisuudesta kertova FWF-sertifikaatti. Suomalaisesta tuotteesta ei siis ole kyse, mikä on tietty harmillista. Tällaisilla ominaisuuksilla olevia taskuvaippoja en kuitenkaan ole ainakaan vielä löytänyt suomalaisvalmisteisena.
Nämä Rumbarooz-vaipat ovat olleet perheessämme käytössä nyt reilun kuukauden, ja ollaan oltu ihan supertyytyväisiä. Ainuttakaan ohivuotoa ei ole tullut, mutta harvoinpa muutenkaan on joutunut vaippaa vaihtaessaan vaihtamaan myös lapsen vaatteet. Mutta ehkä roiskeiden pysymisen vaipan sisällä varmistaa vaipan sisällä oleva patentoitu kaksoisvuotosuoja. Kutsumme tuota nerokasta valliaitaa vaipan sisällä tuttavallisesti myös kakkakiitoradaksi. Siihen alueelle kun vaippaan päätyvä tavara niin komeasti järjestyy.
Rumparooz on siis kosteuden pitävä taskuvaippa. Se tarkoittaa sitä, että sen kosteudenpitävän ulommaisen kankaan sekä sisäpinnan väliin muodostuu tasku, jonne kosteuden imevät imuliinat sujautetaan. Erillistä kuorivaippaa tai villahousuja ei siis tarvita. Kanga Carella on kyllä myös yhden koon kuorivaippoja*, mikäli tykkää käyttää vaikkapa itse tehtyjä sisätaskuvaippoja.
Kaikkien Rumparooz-vaippojen mukana tuli kaksi mikrokuituista imua, joista saa taiteltua neppareiden avulla erilaiset versiot vastasyntyneestä isompaan lapseen. Tyttöjen ja poikien eron voi ottaa huomioon imujen asettelulla, sillä sen tehokkaimman imukyvyn olisi hyvä olla vähän eri kohdassa vaippaa lapsen sukupuolesta riippuen. Saatiin testiin myös Kanga Caren hamppuimusetti*, jonka imee hamppuimujen tapaan ihan käsittämättömän määrän nestettä. Mutta jos vauva pissii enemmänkin desimitallisia kuin saavillisia, noilla vaipan mukana tulevilla (ja myös erikseen myytävillä*) mikrokuituisilla imuilla pärjää vallan hyvin.
Yhden koon vaippoina Rumparoozin pitäisi kyetä vaipattamaan lapsi ihan vastasyntyneestä pottaharjoittelujen viime metreille asti. Kanga Care lupailee, että vaipat istuvat lapsille, joiden paino on haarukassa 2,7 kg – 15,9 kg. Kuten alla olevista kuvista näkyy, vaipan saa tosiaan neppareiden avulla säädettyä neljään eri kokoon. Mä en kuitenkaan tuota ihan pienintä käyttäisi vastasyntyneellä, sillä niin leveälle haaraosa jää. Tosin, kun sisällä on vain vastasyntyneelle riittävä yksi pieni imu, haaraosa menee muitta mutkitta ryttyyn ja pieneksi. Kokemusta ei siis tästä ole, mutta kuten viime viikon Kestovaipat ja kuinka me se tehdään -postauksessa sanoin, nykyään hoitaisin kestovaipparulijanssin kahdella vaippasetillä. Ensin new born -kokoinen vaippakattaus ja sitten nämä tai vastaavat yhden koon vaipat loppuajaksi.
Neppareista mainitsemisen arvoista on vielä se, että niissä on takuu. Se tarkoittaa sitä, että mikäli neppari hajoaa, saa tilalle uuden vaipan. Yhdysvalloissa vaipat korjataan, mutta täällä Euroopassa ei vielä ole toimivaa prosessia korjaukselle. Takuu on voimassa vain ensimmäiselle ostajalle, eli kun vaipat myy eteenpäin, takuu raukeaa.
Kaikkien Rumparooz-vaippojen sisäpinta on nukkaamatonta säämiskää (microchamois). Mä yritin googlailla, mitä nimitystä siitä yleensä käytetään Suomessa, kun vastaavaa ei ole muissa vaipoissa tullut vastaan. Se on omiin näppeihini ja silmiini samantapaista kuin microfleece, mutta ei jenkkisivustojen perusteella kuitenkaan ole sitä. No oli miten oli, sisäpinta on pehmeä pikkuista pyllyä vasten, eikä jää koppuraiseksi narukuivaamallakaan. Se myös tuntuu kuivalta, vaikka sisällä olevat imut olisivat litimärkiä. Kökköä on tietty se, että materiaali ei ole mitään luonnollista kuten vaikka bambujoustofrotee on, vaan yhtä kuin muovia.
Plussana täytyy vielä mainita, että nämä vaipat saa ihan ohjeidenkin mukaan laittaa matalassa lämmössä pyörimään kuivausrumpuun.
Lisäksi on sanottava myös se – kaiken turhamaisuuden uhallakin – että voi kakkapylly sentään, miten kauniita nämä vaipat ovat! Mä en ole koskaan ollut mikään kestovaippakuoseihin hurahtaja, mutta näiden kanssa vähän hurisee. Lemppareitani ovat nuo Tokidokin kanssa yhteistyössä tehdyt kreisikuvioiset vaipat sekä tyylikkäät ankkurikuvioiset asennevaipat. Ihan vain kokomustakin näyttää päheältä.
Lopuksi vielä hurraa-huuto tuolle Kanga Caren likavaippapussille*. On ihan törkeen hyvä. Se tietenkin toisaalta myös vähän harmittaa, sillä olen kehunut tätä itse ompelemaani likavaippapussia aina mennen ja tullen. Hyvä on tuo tekemänikin, mutta tämä Kanga Caren on vielä parempi. Pussin muoto on litteän lätyn sijaan säkkimäinen, vähän kuin ämpäri, mikä toimii käytössä hyvin. Pussissa on myös se tärkein, vetoketju, ja se on kätevästi säkin yläosassa. Vetoketjun avaamalla koko säkin yläosa aukeaa, mikä on pieni juttu, mutta iso osa toimivuutta. Vaipanvaihtohetkellä ei paljoa mikään ärsytä enempää kuin yrittää tunkea yhdellä kädellä likaista vaippaa likavaippapussiin, jonka suuaukko on kahden sentin levyinen. Been there done that, nimittäin.
Noin! Hirveästi ei kritisoitavaa löytynyt, mutta sitäkin enemmän kehuja. Ja sitten vielä se otsikossa lupailemani alekoodi. Alennuskoodilla MUTSINVAIPAT saa 15 prosentin alennuksen Rumparooz-vaipoista* sekä muista Kanga Caren tuotteista* Lauran pikku putiikki -nettikaupassa. Alennus ei koske Tokidoki ja Admiral -kuoseja. Koodi on voimassa tammikuun 2016 loppuun.
Harkitsen kestovaippoja nyt ja mietin millaisella setillä voisi pärjätä alkuun? Poitsu on jo 1v4kk (n. 11kg) . Ajattelin että vähentäisi edes vähän kertakäyttövaippojen käyttöä. Eli jos vaikka käyttäisi sekaisin kertakäyttövaippoja ja kestoja niin mitähän alkuun tarvitsisi :). Riittäisikö 2kpl noita Rumparooz yhden koon kestovaippoja ja 1 kpl 6r imuliina Hamppu ?
Minä ostin näitä pari Kanadasta, kun asusteltiin siellä viime vuonna. Nyt ovat menossa myyntiin, mun suosikki on edelleen Fuzzin tasku. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan vaan paras. Tässä Rumparoozissa on kyllä hyvät nuo vuotosuojat, mutta en tykkää tuosta sliipatusta täyttöaukon reunasta. Ja toisekseen nämä ovat liian matalia, kuten kaikki kokeilemani yhdenkoon vaipat. Mutta kuosit ovat hienoja, ja vaippa on laadukkaasti tehty.
Koodi ei toimi?
No voihan! Kiitos kun kerroit. Laitoin viestiä Lauran pikku putiikkiin, toivottavasti koodi saadaan pian toimimaan!
Kahdella vaipallahan voi hyvin testailla, miten kestovaippojen käyttö omassa arjessa sujuu. Ne voi sitten pestä muun kuudenkympin pyykin mukana. Noissa Rumparoozeissa on tosiaan mikrokuituimuja kaksi mukana jokaisessa vaipassa, joten mun mielestä pärjää ihan niinkin. Eli että noita hamppuisia ei tarvitse – paitsi jos pissamäärät on isoja 🙂
Meillä on tällä hetkellä käytössä noiden kymmenen Rumparoozin lisäksi muutamia esikoisen ajoilta säästettyjä vaippoja (Myllymyksujen sivunepilliset housuvaipat), mutta kiitos kuivausrummun ja rättipatterin, saadaan vaipat aina pesun jälkeen niin nopeasti käyttöön, että luultavasti pärjättäisiin noilla kymmenellä vaipallakin. Mekään kun ei täyskestoilla, vaan öisin ja useamman tunnin kaupunkipiipahduksilla käytössä on kerttikset. Noin jos siis ajattelee sitä määrää, millä kestovaippailua voi vetää vähän aktiivisemminkin. Noista kymmenestä vaipasta imuineen tulee myös sopivasti likavaippapussi täyteen. Samaten kuin pesukone, kun vaipat pitää kuitenkin pestä väljässä vedessä.
Mun piti oikein mennä ihmettelemään, että mikä sliipattu täyttöaukon reuna, mutta en silti ihan ymmärrä :DD Yhden koon vaipat ovat tosiaan matalampia kuin esimerkiksi meillä esikoisen aikana käytössä olleet Myllymuksujen L-koon tarralliset taskuvaipat. En oikein osaa sanoa miksi tykkään näistä silti enemmän. Pysyvät paremmin paketissa kovassakin menossa, se on ainakin yksi syy. Rumparoozin kun laittaa kunnolla paikoilleen, sitä ei tarvitse olla korjailemassa kuperkeikkojen jälkeen. Tosin syynä voivat olla myös paremmin pitävät nepparit verrattuna tarroihin.
Meillä on ollut yksi käytettynä saatu Fuzzin tasku esikoisen aikaan käytössä. Oli ihan kiva vaippa, vaikkakin kolmion muotoinen nepparikiinnitys oli mielestäni turhan kapoinen, eikä pitänyt vaippaa tarpeeksi jämäkästi paikoillaan. Mutta hyvin silläkin vaipatettiin meillä yksi lapsi, mutta toista odottaessa päätin sitten laittaa sen eteenpäin, kun tiedän, että joillakin ne toimii paremmin 🙂
Nyt toimii! Minä olin yöllä rähmäsilmilläni tipauttanut koodin lopusta vahingossa pois muutaman numeron. Mutta Lauran pikku putiikissa olivat niin ihania, että laittoivat sen nyt toimimaan tuolla mun kirjoittamallani koodilla. MUTSINVAIPAT-koodi toimii siis nyt! 🙂
Oiskohan sisäpinta polyestermokkaa tms. Sitä oli enemmän liikkeellä kun 2007 aloitettiin esikoiselta vaippataivalta.
Mäkin mietin sitä, mutta sitäkään se ei ole. Mullakin on parista polyesterimokkavaipasta kokemusta ja näiden materiaali ei ole samanlaista . Enemmän tämä on tuota mikrofleeceä vastaava tuntuma. Mutta varmaksi en tosiaan tiedä.
Heh, arvelinkin että pitää tarkentaa tuota täyttöaukkoa. En siis tykkää, kun se on vaipan ”sisällä”, ja siinä yläreunassa on vielä kuminauha (mun keväällä ostetuissa siis ainakin näin). Tykkään enemmän yksinkertaisesta versiosta, jossa takasauma on vaan jätetty auki (vähemmän myös työvaiheita, mikä vaikuttaa hintaan).
Nuo kolmion muotoisella kiinnityksellä varustetut Fuzzit on tosi vanhoja, en itsekään tykännyt niistä niin paljoa. Uudemmissa on hieman erilainen muotoilu.
Kivan näköisiä, mutta olenko mä ainoa, jonka mielestä nuo on kalliita? Vai onko kaikki vaipat uutena tuon hintaisia? Olen tottunut ostamaan vaipat käytettynä, joten yli kympillä en ole uudenveroisiakaan vaippoja muistaakseni ostanut… Jonkun kotimaisen yövaipan muistaakseni 15 eurolla. Harmi ettei noita ole näkynyt käytettynä!
Joo leuka loksahti minullakin kun näin noiden hinnan! Pidin jo 22-25 e maksavia bumgeniuksia kalliina… Kyllähän uudetkin vaipat hintansa maksaa takaisin, JOS niitä käyttää monella lapsella tai pystyy pitämään niin siistinä että saa eteenpäin myydessä osan hinnasta takaisin. Mutta on varmaan kynnys (täys)kestoilun aloittamiseen aika korkealla, jos yksi vaippa maksaa 30 e ja niitä kuitenkin tarvitaan se parikymmentä, että kestoilu olisi oikeasti vaivatonta.
Oisko se materiaali säämiskää, sellaista, josta jotkut siivousrätitkin on tehty?
Ah, nyt käsitän. Joo, vähemmällä työvaiheillahan pääsisi ilman rypytyksiä. Enkä mäkään tosiaan näe mitään tominnallista pointtia, miksi se ei ole vain jätetty takaa auki.
Se meillä ollut Fuzzi oli tosiaan vanha, ainakin kahdella lapsella ennen meitä palvellut.
Joo, nukkaamatonta säämiskää se on. Yritin etsiä, puhutaanko siitä samasta matskusta jollain muulla nimityksellä Suomessa yleensä, kun en tähän ollut aikaisemmin vaipoissa törmännyt. Mutta Google ei osannut auttaa. Ehkä nämä ovat ensimmäiset laatuaan Suomessa, en tiedä?
Joo, tyyriitähän vaipat ovat. Näissä tietty näkyy sekin hinnassa, että periaatteessa niillä pitäisi pärjätä koko vaippaikä. Ei siis pidä ostaa kolmea tai neljää eri settiä. Saati nyt kymmeniä ja kymmeniä paketteja kerttiksiä. Varmasti myös tuo nerokas ja patentoitu kaksoisvuotosuoja maksaa, sillä se tuo lisää työvaiheta vaipan tekoon. Nuo perusvärisethän ovat 27,95 euroa kipaleelta, mutta yhteistyössä Tokidokin kanssa tehdyistä kuoseista saa sitten maksaa enemmän, 33,95 euroa.
Tuosta vaippojen tarpeellisesta määrästä. Nyt kun käytämme öisin kerttiksiä ja meillä on kuivuasrumpu, jolla illalla pestyt vaipat saa heti aamulla käyttöön, tuo 10 kappaleen setti on meillä ihan riittävä (vaikka lisäksi omistammekin muutamia esikoisen ajalta säästettyjä vaippoja sen lisäksi). Sillä setillä saa just koneellisenkin kivasti täyteen, kun parin päivän välein pesee.
Ja onneksi niistä saa tosiaan kivasti rahojaan takaisin, kun vaipat myy eteenpäin. Näin ainakin on käynyt kaikkien pieneksi jääneiden ja meiltä jo kiertoon lähteneiden vaippojen kanssa.
On turha käyttää kestovaippoja ympäristön vuoksi, jos kuitenkin kuivaa ne kuivausrummussa.
Päinvastoin, jos käyttää ilmalämpöpumpullista kuivusrumpua. Se on kaikista sisäkuivausmuodoista energiatehokkain. Lisäksi sen ansiosta kestovaippoja tarvitsee hankkia vähemmän. Meillä kesti talviaikoina kestovaippojen kuivuminen pahimmillaan kolme päivää, nykyään illalla pestyt ovat jo aamulla taas käytössä.
Oho. Meillä taas on usein talvisin niin kuiva huoneilma (koneellinen ilmanvaihto), että pyykit kuivuu helposti puolessa vuorokaudessa. 😮
Jos kestää kolme päivää, niin ei ihan normaalilta kuulosta, vaikkei koneellista ilmanvaihtoa olisikaan.
Koneellinen ilmanvaihto on kyllä, noh, erilainen kokemus! Tosi hyvä, mutta vanhemmillani käydessäni näin talvisin multa meinaa lähteä iho irti 😀 Mutta joo, ylimmissä kerroksissa on aina vähän probleemaa ilman vaihtuvuuden kanssa. Kesäisin sitä saa paikattua pitämällä ikkunoita auki, mutta talvisin se ei ihan toimi. Kaikenlaisia kikkailuja on taloyhtiönkin puolesta tehty, mutta parempikin tilanne voisi olla. Kestovaipoissa (tai etenkin niiden imuissa, jos ovat paksua hamppua tms) on tietty sekin, että niiden kuivumiseen menee puolet kauemmin kuin ns. normipyykin.
Kiitos postauksesta ja ale koodista. Meille tulee kokeiluun vaippa ja vaippapussi.
Kiitos postauksesta ja ale koodista. Meille tulee kokeiluun vaippa ja vaippapussi.
Mulla on yhdessä vanhassa BumGeniuksessa sellainen säämiskältä tuntuva sisäpinta, mitä en ole muissa vaipoissa nähnyt. Nettilähteiden mukaan tuossa vaipassa vois olla polyestermokkaa ja kankaan kääntöpuoli kyllä vähän siltä vaikuttaa, mutta varsinainen sisäpinta on kyllä erilainen kuin joidenkin muiden vaippojen polyestermokka. Toi vaippa on tosissaan vanha, mutta sisus on hyvässä kunnossa eikä yhtään nyppyyntynyt, kuten monet uudet polyestermokkaiset vaipat. Enpä siis tiedä minäkään mitä tuo vois olla, mutta olen miettinyt samaa yhden vaipan kohdalla.