Sisältää saatuja tuotteita, affiliate-linkkejä sekä alekoodin

Tässä ne ovat, viimeiset meidän perheessämme käytössä olevat kestovaipat. Melkein saa olla tyytyväinen, että nämä päätyivät talouteemme yhteistyön kautta vasta nyt. Jos olisin päässyt näin hyvien, yksinkertaisten ja vielä kauniidenkin kestovaippojen makuun jo nelisen vuotta sitten, olisi siinä tullut nirsoksi. Kuten viime viikolla kestovaippapostauksessa kerroin, meillä kaikki testaamamme vaipat ovat toimineet ihan kivasti – toiset hyvin ja toiset paremmin. Mutta näiden kanssa viimeistään huomasin, että jo on niillä kivasti toimivillakin vaipoilla eroa!

Nämä kestovaipat ovat siis yhden koon Kanga Care Rumbarooz -kestovaippoja*. Ne ovat tulleet myyntiin Lauran pikku putiikki -nettikauppaan*, josta muhun otettiin yhteyttä juuri sopivasti alkutalvesta. Olimme silloin miettimässä, minkälaisilla vaipoilla korvata pieneksi jäämässä olevat S-M-koon vaipat. Ja näillähän nyt sitten mennään vaippahommat loppuun asti.

Rumbarooz on yhdysvaltalaisen äidin kehittelemää vaippa, jonka hän suunnitteli vuonna 2006 oman lapsensa tarpeisiin. Kanga Care yritys on edelleen tuon saman äidin omistama, ja kaikki uudetkin tuotteet ovat hänen suunnittelemiaan. Vaipat tehdään Kiinassa tehtaassa, jolla on vastuullisuudesta kertova FWF-sertifikaatti. Suomalaisesta tuotteesta ei siis ole kyse, mikä on tietty harmillista. Tällaisilla ominaisuuksilla olevia taskuvaippoja en kuitenkaan ole ainakaan vielä löytänyt suomalaisvalmisteisena.

Nämä Rumbarooz-vaipat ovat olleet perheessämme käytössä nyt reilun kuukauden, ja ollaan oltu ihan supertyytyväisiä. Ainuttakaan ohivuotoa ei ole tullut, mutta harvoinpa muutenkaan on joutunut vaippaa vaihtaessaan vaihtamaan myös lapsen vaatteet. Mutta ehkä roiskeiden pysymisen vaipan sisällä varmistaa vaipan sisällä oleva patentoitu kaksoisvuotosuoja. Kutsumme tuota nerokasta valliaitaa vaipan sisällä tuttavallisesti myös kakkakiitoradaksi. Siihen alueelle kun vaippaan päätyvä tavara niin komeasti järjestyy.

Rumparooz on siis kosteuden pitävä taskuvaippa. Se tarkoittaa sitä, että sen kosteudenpitävän ulommaisen kankaan sekä sisäpinnan väliin muodostuu tasku, jonne kosteuden imevät imuliinat sujautetaan. Erillistä kuorivaippaa tai villahousuja ei siis tarvita. Kanga Carella on kyllä myös yhden koon kuorivaippoja*, mikäli tykkää käyttää vaikkapa itse tehtyjä sisätaskuvaippoja.

Kaikkien Rumparooz-vaippojen mukana tuli kaksi mikrokuituista imua, joista saa taiteltua neppareiden avulla erilaiset versiot vastasyntyneestä isompaan lapseen. Tyttöjen ja poikien eron voi ottaa huomioon imujen asettelulla, sillä sen tehokkaimman imukyvyn olisi hyvä olla vähän eri kohdassa vaippaa lapsen sukupuolesta riippuen. Saatiin testiin myös Kanga Caren hamppuimusetti*, jonka imee hamppuimujen tapaan ihan käsittämättömän määrän nestettä. Mutta jos vauva pissii enemmänkin desimitallisia kuin saavillisia, noilla vaipan mukana tulevilla (ja myös erikseen myytävillä*) mikrokuituisilla imuilla pärjää vallan hyvin.

Yhden koon vaippoina Rumparoozin pitäisi kyetä vaipattamaan lapsi ihan vastasyntyneestä pottaharjoittelujen viime metreille asti. Kanga Care lupailee, että vaipat istuvat lapsille, joiden paino on haarukassa 2,7 kg – 15,9 kg. Kuten alla olevista kuvista näkyy, vaipan saa tosiaan neppareiden avulla säädettyä neljään eri kokoon. Mä en kuitenkaan tuota ihan pienintä käyttäisi vastasyntyneellä, sillä niin leveälle haaraosa jää. Tosin, kun sisällä on vain vastasyntyneelle riittävä yksi pieni imu, haaraosa menee muitta mutkitta ryttyyn ja pieneksi. Kokemusta ei siis tästä ole, mutta kuten viime viikon Kestovaipat ja kuinka me se tehdään -postauksessa sanoin, nykyään hoitaisin kestovaipparulijanssin kahdella vaippasetillä. Ensin new born -kokoinen vaippakattaus ja sitten nämä tai vastaavat yhden koon vaipat loppuajaksi.

Neppareista mainitsemisen arvoista on vielä se, että niissä on takuu. Se tarkoittaa sitä, että mikäli neppari hajoaa, saa tilalle uuden vaipan. Yhdysvalloissa vaipat korjataan, mutta täällä Euroopassa ei vielä ole toimivaa prosessia korjaukselle. Takuu on voimassa vain ensimmäiselle ostajalle, eli kun vaipat myy eteenpäin, takuu raukeaa.

Kaikkien Rumparooz-vaippojen sisäpinta on nukkaamatonta säämiskää (microchamois). Mä yritin googlailla, mitä nimitystä siitä yleensä käytetään Suomessa, kun vastaavaa ei ole muissa vaipoissa tullut vastaan. Se on omiin näppeihini ja silmiini samantapaista kuin microfleece, mutta ei jenkkisivustojen perusteella kuitenkaan ole sitä. No oli miten oli, sisäpinta on pehmeä pikkuista pyllyä vasten, eikä jää koppuraiseksi narukuivaamallakaan. Se myös tuntuu kuivalta, vaikka sisällä olevat imut olisivat litimärkiä. Kökköä on tietty se, että materiaali ei ole mitään luonnollista kuten vaikka bambujoustofrotee on, vaan yhtä kuin muovia.

Plussana täytyy vielä mainita, että nämä vaipat saa ihan ohjeidenkin mukaan laittaa matalassa lämmössä pyörimään kuivausrumpuun.

Lisäksi on sanottava myös se – kaiken turhamaisuuden uhallakin – että voi kakkapylly sentään, miten kauniita nämä vaipat ovat! Mä en ole koskaan ollut mikään kestovaippakuoseihin hurahtaja, mutta näiden kanssa vähän hurisee. Lemppareitani ovat nuo Tokidokin kanssa yhteistyössä tehdyt kreisikuvioiset vaipat sekä tyylikkäät ankkurikuvioiset asennevaipat. Ihan vain kokomustakin näyttää päheältä.

Lopuksi vielä hurraa-huuto tuolle Kanga Caren likavaippapussille*. On ihan törkeen hyvä. Se tietenkin toisaalta myös vähän harmittaa, sillä olen kehunut tätä itse ompelemaani likavaippapussia aina mennen ja tullen. Hyvä on tuo tekemänikin, mutta tämä Kanga Caren on vielä parempi. Pussin muoto on litteän lätyn sijaan säkkimäinen, vähän kuin ämpäri, mikä toimii käytössä hyvin. Pussissa on myös se tärkein, vetoketju, ja se on kätevästi säkin yläosassa. Vetoketjun avaamalla koko säkin yläosa aukeaa, mikä on pieni juttu, mutta iso osa toimivuutta. Vaipanvaihtohetkellä ei paljoa mikään ärsytä enempää kuin yrittää tunkea yhdellä kädellä likaista vaippaa likavaippapussiin, jonka suuaukko on kahden sentin levyinen. Been there done that, nimittäin.

Noin! Hirveästi ei kritisoitavaa löytynyt, mutta sitäkin enemmän kehuja. Ja sitten vielä se otsikossa lupailemani alekoodi. Alennuskoodilla MUTSINVAIPAT saa 15 prosentin alennuksen Rumparooz-vaipoista* sekä muista Kanga Caren tuotteista* Lauran pikku putiikki -nettikaupassa. Alennus ei koske Tokidoki ja Admiral -kuoseja. Koodi on voimassa tammikuun 2016 loppuun.

Jaa