Oravannahkayhteistyössä hierontaterapeutti Jaakko Kalke

Siihen kului elämästäni yli 32 vuotta, mutta nyt se vihdoin on tapahtunut. Se, mitä muiden puheissa olen kadehtien kuunnellut olevaksi. Olen löytänyt elämääni ensimmäisen luottohenkilön! Minulla ei ole luottokukkakauppiasta, luottokahviloitsijaa tai edes luottokampaajaa. Olen iloinen ja spontaani sekakäyttäjä niiden suhteen. Mutta nyt minulla on luottohieroja, hierontaterapeutti Jaakko Kalke.

Sain vinkin Jaakosta, kun olin ystäväni kanssa kahvilla alkusyksystä. Olin juuri aloittanut kunnon puurtamisen työpöydän ääressä, ja muina Peppi Pitkätossuina heilutun kesän jälkeen keho oli kauhuissaan. Selkäranka oli kuin mutkalle väännetty rautakanki. Kroppa oli samaan aikaan kierossa ja jumissa. Siinä sitten istumatyöläinen voihki kivusta nostaessaan kahvimukia. Ystäväni katsoi tätä säätämistä ja valitteluani hetkisen ja sanoi sitten, että olen selvästi  Jaakon tarpeessa.

Suositus oli niin vahva, että varasin saman tien ajan Jaakolle 90 minuutin möyhintään. Ja sen tiesi kymmenessä minuutissa siitä, kun oli mennyt pötkölleen hierontapöydälle. Tässä on hieroja, jota en edes tiennyt etsiväni ja kipeästi tarvitsevani elämääni ennen kuin hän oli jo siinä. Jaakon hieronnan jälkeen tuntui kengän ja maan väliin jäävän kävellessä pari senttiä. Olo oli kevyt, oiottu ja rentoutunut.

Mä olen elämässäni käynyt jos ja minkälaisilla hierojilla. Yleensä kokemukset ovat ihan kivoja, mutta silti jälkikäteen ei tule mieleen varata heti uutta aikaa kuten nyt. Lähinnä olen miettinyt, että mies olisi kotona osannut tehdä saman paremmin ja ilman maksua. Hierojakokemukseni ovat tätä ennen jakaantuneet kahteen leiriin. Toisessa ovat urheiluhierojat, jotka mätkivät selkää jossain hikisessä takatilassa kelmeiden loisteputkien valossa. Ja sitten ovat ne patsulilta haisevat hipelöitsijät, joiden hoitoteho tuntuu pohjautuvan panhuilumusiikkiin. Tolleen karkeasti ja karusti sanottuna.

Jaakossa yhdistyvät kivasti molemmat hierojalta kaipaamani puolet: siinä on sopivasti klassista hierontaa ja ripaus myös sitä hellää sekä rentouttavaa hippiä. Kokemus on kokonaisvaltainen, ammattitaitoinen, tehokas ja myös rauhoittava. Jaakko käyttää hoidoissaan klassisen urheiluhieronnan otteita ja lisäksi venytyksiä, triggerpainantaa sekä syväkudoshierontaa. Jaakko tuntuu pääsevän kiinni sellaisiin kipukohtiin, joita hierojat eivät yleensä tavoita. Mulla esimerkiksi tällainen on syvällä molempien lapaluiden alla.

Ja mikä tärkeintä, Jaakko todella osaa lukea kroppaani ja hieroo sitä kuunnellen. Ei siis mitään lätkimistä, jossa mennään jokaisen asiakkaan kroppa samalla tavalla läpi. Ikinä aikaisemmin mulle ei ole tullut sellainen olo, että klassisen hieronnan ammattilainen todella keskustelee kroppani kanssa. Siis sellaisista asioita, joista minä en osaisi edes jutella. Mä esimerkiksi ajattelin, että ongelmana mulla on yläselkä ja niska, mutta Jaakko lähtikin korjaamaan kroppani kiputilaa jaloista.

Sain kuulla myös aika karua palautetta ryhdistäni, mikä osui ja upposi. Istumatyö on alkanut näkyä kehossani eteenpäin valuneina hartioina ja kyyryselkäisyytenä. Kun on koko ikänsä ylpeänä ottanut vastaan kehuja ylväästä ryhdistään, tämä todella laittoi miettimään sekä työskentelyasentojen että kehonhuollon merkitystä. Mustahan ei mitään lysähtänyttä säkkiä tule! Kroppani asentoa lähdettiinkin palauttamaan oikeille urilleen myös hieronnan avulla. Mä en esimerkiksi ollut tajunnut, että totta kai ryhtiin vaikuttavan myös rintalihakset. Ja jukoliste, mitä kipeitä kohtia etenkin kainaloista löytyikään!

Minä en käy säännöllisesti kampaajalla tai edes kosmetologilla (vaikka syytä olisi skarpata näiden asioiden kanssa haha), mutta hierojasta taitaa tulla kuukausittainen hoitorutiini. Nyt kun vihdoin löysin sen oikean.

Jaa