Postaus sisältää saatuja tuotteita ja *-merkittyjä affiliate-linkkejä

No nyt on päheät lasten villahaalarit vai mitä? Bongasin nämä Varustelekan valikoimista* alkusyksystä ja innostuin. Ensinnäkin siksi, että Varusteleka on mahtava esimerkki siitä, miten omalaatuisella, kierrätyskulmaisella ja ronskin rehellisellä tyylillä yhden kundin pienyrityksestä on tullut yksi Suomen suurimmista nettikaupoista. Toiseksi siksi, että nämä näpsäkät villahaalarit on valmistettu lämpimästä ja kutittamattomasta merinovillasta ihan täällä meillä, Suomessa.

Itse asiassa mä olen nähnyt, kuinka neulekone säksättää tätä maastokuvioista neulosta ulos uumenistaan. Bongasin nimittäin Kivatin tehtaalla käydessäni tutun kuosin, ja selvisi, että Varusteleka alihankkii osan merinovillakamoistaan juurikin Kivatilta. Varustelekan villahaalarit ovat siis nekin tehty neuloksen valmistuksesta viimeisen sauman ompeluun asti Tampereella. Ihan aidon oikeasti.

Muksut ovat nämä päällä kuin kaksi söpöä metsäagenttia. Mä vähän jännitin, miten pinkki-poni-prinsessa-ballerina-tähtisädetikku -vaihetta elelevä esikoinen tällaiseen metsään maastoutumiseen suhtautuu, mutta vielä mitä. Metsäläisperheen tyttärenä hän vetää maastokuvioisen haalarin mielellään ylleen – ja yhdistää sen välillä pinkkiin myssyyn. Toimii muuten yllättävän hyvin moinen väriyhdistelmä! Kuopuksella suosin kuitenkin vähän maahisempia värejä.

Varustelekasta löytyy muutenkin muksuille vaatetusta niin kylillä kulkemiseen kuin metsässä möyrimiseen. Kaikki ei ole tarkoitettu lapsille, mutta ei me täällä lähiössä olla siitä ennenkään piitattu. On raitapaitaa* kuin Venäjällä, astetta uniikimpaa koulureppua*, puista lelulootaa*, kuulia maastokuvioista takkia*, käytön kaunistamia huiveja*, seitsemän euron villapipoa* ja pikkasen reteempiä kerhomehupulloja*. Noin muun muassa.

Ja ettei tarvitse kysyä, kerrataanpa kerrankin myös muut materiat kuvien takaa. Kuvissa poseeraavat suomalaiset Paccas-poronnahkarukkaset, mun vauva-aikaiset nahkatöppöset suoraan 80-luvulta, kahden kotimaisen brändin yhteistyönä syntynyt Metsola loves Fredriksons Nappi-lakki (ommeltu Virossa, jos se asia kiinnostaa), mun neuloma piparkakkukuvioinen kauluri sekä tamperelainen villamyssy Kivatilta.

Jaa