Kökkö juhannussää – mikä mainio tekosyy pysyä sisällä ja ommella. Vähän positiivisen ajattelun makuakin siinä oli, kun aamulla kaivoin ompelutarvikkeiston esille kaupunkiretkeilyn sijaan. Mutta johan oli kiva saada tehdyksi lapselle nämä lippapipot.

Ompelin lippapipot Noshin kaavalla, jota he jakoivat kankaiden yönä ilmaiseksi. Mikä tsäkä, että satuin sen bongaamaan, sillä lippapipon kaava oli ollut pidempään hakusessa ja Noshin lätsiä olen ihaillut kanssamutsien mukuloilla. Ensimmäisen version surautin Marimekon palalaarista löytyneestä Lokki-kankaasta. Taas piti oppia ratkojan sekä hätäratkaisujen kautta, ja lätsään tuli eteen ylimääräinen sauma. Muutenkin se on vähän pannumyssymäinen ja vielä liian iso.

Toka versio muotoutui Eurokankaan palalaarista ostamastani valko-punaraitaisesta kankaasta. Siihen olin jo niin tyytyväinen, että uskalsin ommella ystävän lapselle lahjaksi samanmoisen. Vuorikankaineen näistä tuli oikein sopivat juhannuslätsät vuoden 2014 keskikesän juhlaan, joka on kuulemma kylmin 30 vuoteen.

Jaa