Äiti ja kaksi lasta. Yksi silottelematon arkikuva viikossa, vuoden ajan.

Pian lähdetään. Vielä ehditte vähän aikaa leikkiä.

Yhteen pinoon kaikki esikoisen vaatteet. Villahousut, villatakki, kaulahuivi, pipo, lapaset ja takki. Ulkohousut vielä reppuun, jos poiketaan vaikka lähimetsässä kotimatkalla. Niin ja rapaleikkeihin paremmin soveltuvat rukkaset. Pitäisikö ehkä ottaa toiset kengätkin? Äh, ei kai. Ja riittääköhän varmuudeksi pakattu sateenvarjo, vai tarvitaanko kuriksia? Mennään riskillä, eikä pakata niitäkään.

No niin, pian lähdetään. Varapissalle!

Toiseen pinoon kuopuksen vaatteet. Villahaalari, kauluri, myssy, rukkaset, töppöset, Stonzit ja haalari. Ai niin, ja varavaatteet, ovathan ne repussa? Vaipat, ruokalappu, harsot, nokkamuki ja kosteusliinat. Tsek!

Pesitkö kädet? Hyvä. Tulkaas auttamaan pyykit pesukoneesta kuivausrumpuun, sitten lähdetään!

Tuosta noin puet jo omia vaatteita. Ja sinä, nyt vaihdetaan vaippa! Ai sullekin tuli taas pissahätä, no ota vaatteet sitten pois. Noin. Mä imetän vielä nopsaan. Pesitkö kädet?

Noniin nyt puetaan. Kyllä se sun pipo on siinä jossain, just mä sen siihen laitoin. No äh, annas kun katson. Sä istut sen päällä. Hei miten sä nyt ehdit ottaa jo sen sun oman myssyn pois.

Hyvä hyvä, hienosti ehditään. Sulla on väärissä jaloissa kengät. Ei hätää, sen kun vain vaihdat. Rukkaset, töppöset, Stonzit. Hei nyt oikeasti, vaihda ne kengät oikeisiin jalkoihin, ettei mee jalat piloille. Noin just hyvä, kyllä sä osaat, kun vaan haluat. Voi vauvarakas, sulla on väsy ja hiki, mä tiedän. Ihan just mennään. Haalari. Jos mä autan sen vetoketjun kanssa? Ei ole syytä nyt hermostua. Jos autan vain alkuun, saat itse vetää loput kiinni? Noin vaan, jes, hyvä me!

Varapissalle myös itse, sen merkitystä ei voi korostaa. Hei älkää tekin nyt tulko tänne. Varokaa sormia sen saranan kanssa! No hei nyt kultapala, ei aleta taas tähän. Ei sulla ole oikeasti pissahätä, sähän just kävit. Hei hei, voi ei, miten sä ehdit päröttää koko vessapaperirullan siihen!

Oma takki ja äh, niin joo, unohdin laittaa villatakin tähän valmiiksi. Mä haen sen nopsaan, odottakaa tässä. Hei älkää tulko tänne kengät jalassa! No niin, pipo päähän ja kengät jalkaan. Joo kulta, mä otan just syliin. Ei kun me sovittiin, että sä saat ottaa yhden laukun ja yhden pehmolelun. Reppu selkään ja laukku olalle. Onhan avaimet, lompakko, puhelin ja nenäliinapaketti. Hyvä. No niin, tulehan syliin sieltä ihana. Haluatko sä avata oven? Hienosti!

Noin vaan, sitten mennään!
Jaa