Työpäivääni tuli tänään rento tauko, kun kipusin etelähelsinkiläisen kivitalon ylimpään kerrokseen ja samalla tulevaan kesään. Marimekon pressi järjestettiin tällä kertaa asunnossa, joka oli stailattu Marimekon tulevan kevään ja kesän kodinmallistolla. Muistikortille tallentui niin inspiroivia kuvia, että tahdoin jakaa niistä kahdeksantoista myös teidän kanssanne. 

Pohjoismaalainen ajattomuus yhdistettynä rohkeisiin väreihin ja näyttäviin kuoseihin tuntuu itsestäni aina yhtä kotoisalta. Raikasta ja lämminhenkistä samaan aikaan. Joka kerta Marimekolla käydessä tulee pakottava tarve kaivaa ompelukone esille ja surrauttaa muutama tyynyliina.

Tällä kertaa tarjoiltiin myös idea kankaisista lautasliinoista, jotka oli huoliteltu reunoistaan ronskisti ihan vain saumuroimalla. Samalla idealla Marimekolle on tulossa myös kuvissakin vilahtelevia sisustuskankaita, joita voi käyttää pöytäliinana, torkkupeittona tai missä vain tuomassa kuosisäväystä sisustukseen. Saatanpa kopioida tämänkin idean. Näytti nimittäin kivalta ihan sängyllekin huolimattomasti levitettynä.

Marimekon uutuuksista mä ihastuin etenkin lasimaljakoihin, jotka on suunnitellut ruotsalainen Carina Seth Andersson. Katsokaa nyt tuota hentoa roosasävyistä söpöläistä! Samaten sohvalla pötköttelevät pitkulaiset tyynyt vinoraitaisella Mint-kuosilla olivat juuri sitä tuntumaa ja värimaailmaa, joka nyt tuntuu omalta.

Pyyhkeiden päivitykselle on oikeasti tarvettakin, ja Kaksiraitaa-kylpypyyhkeet metsänvihreän ja marjapuuroisen pinkin yhdistelmänä iskivät heti. Samaa väriyhdistelmää oli myös makkarikamojen Unikoissa. Vähän tekisi mieli hakea noissa sävyissä maalia ja kokeilla niitä vaikka savisten kukkaruukkujen uudistamiseen.

Oli miten oli, kotimme kaipaa nyt jotakin. Tuuletusta ja raikkautta. Se saattaa olla ihan vaikka sohvan kiepauttaminen vähän erilaiseen asentoon. Saas nähdä.

Jaa