Yhteistyössä Agtuvi Ky / Kivat

Toin Tampereen-reissultani tuliaisiksi ison laatikollisen Kivatin villavaatteita. Osan omaksi ja osan kuvauslainaan. Jos hämmästyin sitä, että Kivatin tuotteet tosiaan tehdään neulekoneen säksätyksestä tuotteen viimeistelyyn asti Tampereella, suu loksahti auki myöskin Kivatin kuosi- ja värivalikoimaa tutkiessa. Tehtaalla oli meinaan hyllymetri jos toinenkin täynnä laatikoita, joista jokaisessa oli eri värissä ja kuosissa päähineitä, kaulureita, hanskoja, lapasia ja villavaatteita.

Mulla nimittäin on ollut tätä ennen Kivatista se kuva, mikä maakuntien Citymarketin vaateosastolla käydessä tulee. Ainakin Pohjanmaalla kaava kun on hyvin selvä. Toisella puolella on tyttöjen vaaleanpunainen osasto ja toisella taas poikien sininen osasto. Parjaamassani vaaleanpunaisessa on kauniitakin sävyjä ja tumma laivastonsininen on yksi lempiväreistäni pukeutumisessa. Mutta ne kaikki hukkuvat sinne vaaleanpunaiseen tai siniseen mereen. Ei edes tee mieli etsiä mitään.

Kivatilta kuitenkin löytyy värisävyjä mustasta, harmaasta, valkoisesta ja beigestä aina sinne vaaleanpunaiseen ja siniseen. Ja noista molemmasta jälkimmäisestäkin löytyy useampaa värisävyä fuksiasta roosaan ja siniharmaasta kirkkaan vaaleansiniseen. Kuten aavistinkin, syynä yksipuolisuuteen ovatkin jälleenmyyntiliikkeiden sisäänostajat. He ostavat sen vaaleanpunaisen ja sen sinisen vaihtoehdoiksi, koska ajattelevat asiakkaiden sellaista haluavan. Ja niinhän niitä halutaankin, mutta toivoisin sisäänostajilta vähän rohkeutta ajatella myös toisin.

Onneksi Kivatilla on nykyään nettikauppa, josta löytävät paremmin vaatetta myös ne, joilla on markettien sisäänostajien kanssa erilainen maku. Nettikauppa ei ole ollut vielä toiminnassa kauaa, joten kaikkia tuotteita ei sielläkään ole. Pikkuhiljaa kuitenkin. Ehkäpä joku pieni suomalaisia lastenvaatteita myyvä puotikin tajuaa napata Kivatilta omanlaisimmat ja markettivalikoimasta eroavat tuotteet hyllyilleen?

Mä itse tykkään väreistä, mutta jostain syystä Kivatin tuotteista juurikin ne luonnollisimmat ja harmonisimmat värisävyt ihastuttavat. Ehkä se riippuu materiaalistakin. Villaan kaipaan juurevuutta ja luonnollisuutta, kun taas Kivatin puuvillavaatteissa tykkään myös raikkaista väriraidoista. Ja jos ei mun tapaani lämpene poliisiauto-, kettu, kukka- ja sen sellaisille merkeille myssyissä, ilman niitä olevia päähineitä löytyy myöskin paremmin nettikaupan puolelta.

Kuvauksia varten valitsin vaatteita ja asusteita, joista itse pidän ja sitten niitä, joista arvelin esikoisen pitävän. Itse olen ihan ihastunut Kivatin vivahteikkaaseen beigeen, jossa on hyvä yhdistelmä rouheaa villasävyä, pehmeää metsäisyyttä ja ajatonta tyylikkyyttä. Beige onkin kuulemma ihan uusi sävy heidän valikoimissaan. Perinteisen palmikkoneuleen lisäksi koen omakseni tuon eläväpintaiseen punosneuleen, jota esimerkiksi postauksen beigessä, violetissa ja roosassa nauhapipoissa ja tummansinisessä kypärämyssä on. Se on kuin hentoa pitsiä, mutta silti lasten menoa kestävässä muodossa. Myös esimerkiksi kuopuksen beigessä kypärämyssyssä näkyvä kaapelineulos viehättää silmääni.

Tykästyin kovasti myös silkkivillaisiin aluskypäröihin sekä yksivärisiin villahousuihin, joista on saatavilla myös tiukempi malli. Ne menevät sellaisenaan mekkojen kanssa niin sisällä kuin ulkona, ja lämmittävät myös ulkohousujen alla. Ja tiesittekö, että Kivatilla on myös villatakkeja ulkotakkien alle lämmittämään? Mä en aikaisemmin tiennyt.

Esikoinen ja kuvissa kirmaava ystäviemme lapsi saivat stailata itsensä laatikosta löytyvillä vaatteilla. Eipä paljon mun valitsemat epäväri-beiget kiinnostaneet, kun pinkit ja violetit ihanuuden löysivät tiensä lasten päälle. Esikoinen rakastui tuohon possuhaalariksi nimeämäänsä hennon vaaleanpunaiseen haalariin, jonka kuosista mäkin tykkään. Värin olisin kieltämättä valinnut toisin, mutta lapsi saa toki valita (meidän huomaamattomalla ohjauksella ja ulkovaatteita lukuun ottamatta) vaatteensa. Ehkä ne sitten menevät helpommin päällekin aamukiireessä. Tai näin mä aina jaksan toivoa, vaikka tuloksia ollaan vielä saatu odotella.

Yllätyksekseni esikoinen veti mielellään päähänsä myös kypärämyssyn, vaikka hänellä veljen synnyttyä tulikin hetkeksi hylkimisreaktio kaikkeen vauvamaiseen. Mutta kyse on näemmä vain aluskypäröistä, sillä niin vain isollekin likalle kelpasi paksu kypärämyssy. Tuo on kyllä kätevä pukine etenkin päiväkotiin, kun aluskypärän, myssyn ja kaulurin sijaan voi vetää vain kypärämyssyn päähän. Ja kypärämyssyn saa aika pienikin lapsi itse puettua. Talviversioissa kypärän päällinen on sataprosenttista Öko-Tex-merkittyä villaa ja vuori taas luomupuuvillaa. Korvien ja otsan kohdalla on vielä lämmittävä vanu.

Noin! Nyt ovat meidän muppelot valmiita tulevaan kaamoskauteen ja paukkuviin pakkasiin. Tänään tuli jo superkauniin syksyn jälkeen vähän enteitä tulevasta, kun tuuli niin että tukka meinasi lähteä päästä. Aloin siinä itsekin unelmoida villahaalarista.

Niin ja hei, muistattehan alennuskoodin, jolla saa 15 prosentin alennuksen koko tilauksen arvosta Kivatin nettikaupassa. Jos ette, muistutuksena siis se, että naputtelemalla kassalla alennuskoodikohtaan sanan lahiomutsi, hinnasta tipahtaa 15 prosenttia pois. Koodi on voimassa perjantaihin 30. lokakuuta asti.

Jaa