Jos johonkin mainoskuvaukseen tarvitaan ”elotonta, väsynyttä ja harmaata ihoa”, täältä voi kysellä. Välillä tuntuu, että kasvojen ihoni on vaihdettu kylmiön perälle unohtuneen broilerin takapuolinahkaan.

Katselin eilen kuvia vuoden takaa. Vaikka muistelisin olon olleen silloin loppuraskauden mukaisesti melko epämukava, yllätyin nähdessäni kuvissa näin jälkikäteen sitä kuuluisaa raskauden hehkua. Kasvot olivat raikkaat, eloisat ja parikymppisen kiinteät. Ja nyt tilalla on tämä eloton broilerinperä. Jos ensimmäinen vauvavuosi syvensi naamaryppyjä kymmenellä vuodella, tämä toinen näemmä siitä vielä viidellätoista. Ja kun päälle sivelee lisäksi stressiharmaata ja ajanpuutteesta johtuvia viiden tunnin yöunia, ruuhkavuosinaama alkaa olla valmiina.

Täsmähoitona tähän tietenkin auttavat kunnon yöunet, lepo ja vaikka silleen rauhassa hengittely aina välillä. Arjen aikataulut ovat livahtaneet vahingossa sekopäisiksi, ja korjausliikkeitä mietitään parhaillaan kuumeisesti. Mutta olenpa hässäkässä löytänyt myös kolme kovaa kosmetiikkatuotetta tähän vaiheeseen elämää. Ennen kuin kerron niistä, tahdon kuitenkin muistuttaa jokaisen luonnonkosmetiikkarakastajan ilotteluvuorokauden olevan taas pian täällä.

Riemukseni voin nimittäin ilmoittaa, että latvialaisen luonnonkosmetiikamerkki Mádaran 24h-alennysmyynti alkaa jälleen ensi viikolla, maanantain ja tiistain välisenä yönä ja kestää siitä 24 tuntia eteenpäin. Eli kalenteriin ylös tiistai 6. lokakuuta, kello 00.00-24.00! Kuten aikaisemminkin 24h-myynneissä, tuolloin ihan kaikki Mádara-verkkokaupan tuotteet ovat 40 prosentin alennuksessa. Yli viidenkympin ostoksiin postikulut tulevat ilmaiseksi.

Itselläni on Mádaralta useita lempparipurnukoita, mutta tässä uudet ihastukseni, joilla tällainen working mom pyrkii pitämään pärstänsä kunnossa. Vaikka olenkin sitä sorttia, että tykkään läträtä kosmetiikalla, tällä hetkellä 10 minuutin kasvonaamio on överiluksusta. Nyt tarvitaan tehokkaita, nopeita ja monikäyttöisiä tuotteita, joilla voi vetää niin kotiäitipäivät kuin duunipäivätkin.

Soothing hydration kasvoöljy kuuluu Mádaran hurjasti kehuttuun kasvoöljysarjaan. Jos nyt pitäisi nimetä omat kaikkien aikojen kosmetiikkasuosikit, tämä öljypurtelo olisi kärkikahinoissa mukana. Kasvovoiteen alle taputeltuna se tyydyttää mun kuivista pintakuivimmankin ihon janoisuuden, mutta ei silti jätä sellaista rasvatahmeaa fiilistä. Jos ennen en voinut käyttää öljytuotteita kuin öisin, tällä voi juottaa ihoaan myös päivisin. Öljy tuntuu rauhoittavan kiristävää ja kutisevaa ihoa ja tekevän siitä pehmeämmän. Pipetillä annosteltava öljy kestää myös kauan. Mulla on ollut sama purkki käytössä useamman kuukauden, eikä edes puoliväli ole vielä ylittynyt.

Micellar water -puhdistustuotteen löysin itse asiassa jo kesällä, jolloin elettiin miehen vanhempainvapaata ja ihan erilaista elämänvaihetta. Misellivedellä naaman putsailu onnistuu yhdellä tuotteella ja tarvittaessa ilman vettä. Tämä kulkikin mukana niin matkoilla kuin telttaillessa, kun laukussa ei ole tilaa useammalle putsarituotteelle. Nyt sen paras tuoteominaisuus on nopeus. Miselliveden saa muuten 24h-myynneissä kaupanpäällisiksi yli 60 euron ostoista.

Ruuhkanaaman kolmen suoran viimeinen tuote on sävyttävä päivävoide. Se tuo harmaalle iholle ripauksen kaipaamaani kesää, mutta ei silti tunnu yhtään pakkelille. Sopii siis myös niihin kotipäiviin, kun BB-voidekin tuntuu liian meikiltä. Jos edessä on muutakin kuin lasten kanssa rymyämistä, lisään yleensä vielä vähän meikkiä päälle. Tai sitten menen vain tällä ja jos muistan ja jaksan, sutaisen huulille vähän punaa hämäykseksi. Kuivalle iholleni tässä on liian vähän kosteutta, mutta kun alle levittää vaikkapa tuon kasvoöljyn, kinnaavakin iho pysyy balanssissa.

Seuraavaksi suunniltemissa olisi sitten se ihon ja samalla mielen tehohoito höllentynein aikatauluin. Harmi kun sellaisia ei myydä valmiina pakettina missään.

Jaa