Syksyyn pukeutunut luonto tuo mulle luultavasti loppuelämäni mieleen kuopuksen syntymän. Vuosi sitten lokakuussa ruska oli kauneimmillaan myös täällä Helsingissä. Puistoissa saattoi kahlata värikkäissä vaahteranlehdissä, ja aamuisin hengitys höyrysi oranssia aamuaurinkoa vasten. Ja sen luonnon kauneuden keskelle syntyi syysvauvamme. Tuo ihana minityyppi, joka täyttää ihan pian yhden vuoden.

Juhlajärjestelyt on tällä kertaa aloitettu täysin viime tingassa. Se on kaltaiselleni juhlajärjestelijäintoilijalle harvinaista, mutta minkäs teet. Vähän on ollut ruuhkaa elämässä. Nyt juhlien päälinja on kuitenkin hahmotettu, mistä iso kiitos Pinterestin inspiraatiokuvissa kylpemiselle.

Koristelussa ja tunnelmassa annamme ison roolin luonnolle. Se näyttäisi tänäkin vuonna tarjoilevan komeimmat koristeensa maasta poimittavaksi juuri kuopuksen syntymäpäivien aikaan. Vähän jopa mietin, josko raahaisi ison noutopöydän ulos ja pyytäisi juhlavieraita pukeutumaan lämpimästi ja tuomaan vilttejä mukanaan. Pidetään se kuitenkin mielessä tulevia vuosia ajatellen, ja tyydytään tällä kertaa tuomaan luonto sisään koristeiden muodossa.

Rehevien syysvärien lisäksi koristeissa ja kattauksessa vilahtelee oranssia, persikkaa ja vanhaa minttua. Yllättävä väriyhdistelmä, mutta toimii mielestäni törkeän hyvin. Haalea minttu myös freesaa muuten vahvaa värimaailmaa. Vaikka intoilen aina askartelusta ja muusta näpertelystä, tällä kertaa on vain pitänyt tajuta ajan riittämättömyys ja tilata muutamia koristeita valmiina – niiden metsän valmistamien lisäksi.

Ruokapuolellakin mennään helpolla, mutta ei missään nimessä mauttomalla linjalla. Toteutetaan nyt vihdoin bagelbaari, josta olen haaveillut juhlissamme jo pitkään. Juomapuoli on vielä vähän auki. Haaveilin tekeväni itse limuja, mutta kuten sanottu, aika on nyt sen verran rajallinen, että saatetaan tyytyä vain tehtaan paapan pullottamiin limonadeihin. Kakkuhommatkin ulkoistin, ja ne meille lupasi loihtia rakas ystäväni.

Odotan näitä juhlia valtavasti. On ihanaa koota ihan liian pitkästä aikaa ihmisiä tänne meille. Kiireettä ja rauhassa. Vauvan yksivuotispäivä on merkittävä juhlapäivä koko meidän perheelle. Me teimme sen, selvisimme vauvavuodesta!

Kuvat: xxxxxxxxxxxxxxx

Jaa