Voi mahdoton, miten hieno viikonloppu tästä on tulossa. Juhlaviikot, Flow, intiaanikesä! Voipi olla, että kaikesta ilakoinnista johtuen maanantaina koko perhettä väsyttää. Jos tuntuu, että samanlaisia oireita saattaisi viikon alussa – tai noin ylipäätään maanantaisin – olevan myös sinulla, suosittelen nappaamaan beben kainaloon ja suuntaamaan Kiseleffin taloon Torikortteleihin.

Kesän alusta lähtien yhdessä Helsingin vanhemmista rakennuksista on majaillut Café Köket, tuo freesi, leikkisä ja muuntautumiskykyinen kahvila ja ravintola. Köketillä on torikahvila Kauppatorilla, konttikahvila Hakaniemen rannassa ja nyt siis toimipiste myös Kiseleffin talossa. Maanantaisin Kiseleffillä tarjoillaan jokaisen vähän reissussa rähjääntyneen pienen lapsen vanhemman riemuksi babybrunssi kello 10 alkaen. Mikä mainio tapa aloittaa viikko pehmeästi!

Me käytiin taannoin ystävän ja hänen vauvansa kanssa nautiskelemassa yksi viikko käyntiin babybrunssilla. 15 euron brunssihintaan syö vauvan tai taaperon lisäksi äiti, isä tai kuka nyt pienen avecina sattuukaan olemaan. Tarjolla oli myös ihan pienimmille syöjille mutkatonta sormiruokaa porkkanatikuista munakkaaseen ja hedelmiin. Vegetäydennystä lämpimiin ruokiin sai pyydettäessä keittiöstä.

Köketin perustaja ja pyörittäjä on Arla, entinen opiskelukaverini kymmenen vuoden takaa, joka perusti kesätyökseen torikahvilan. Sittemmin kesätyö lähti vähän käsistä – hyvällä tavalla – ja nyt hän pyörittää kolmea kahvilaa sellaisella innolla ja draivilla, että ei voi kun ihailla. Jos sana innovatiivinen ei olisi niin kulunut, se kuvaisi Arlaa ja hänen Kökettiään. On kirppiskahvilaa, hääjuhlia, rapukemuja, joogabrunsseja, cateringia, lounasdiskoa, pop up -kaffiloita ja vaikka mitä! Kun Arla saa idean, hän ei todellakaan arkaile, että pitäisikö, vaan toteuttaa. Sitä menoa on inspiroivaa seurata.

No, nyt on sitten babybrunssi, jolle innoittajana on varmasti toiminut vauva, jonka Arla yrittäjämutsin tehokkuudella pyöräytti maailmaan samoihin aikoihin kuin Kiseleffin Köketinkin. Kiseleffissa on pieni soma leikkinurkkaus tai paremminkin leikkimaja sekä tilaa kruisailla sisään leveilläkin vankkureilla, useita syöttötuoleja, hyvät tilat vaihtaa vaippaa ja rauhallisia nurkkia imetykseen, mikäli brunssiseuralainen on kovin pöllöniskainen kaveri ruokaillessaan rinnalla.

Ja hei, jos sinulla ei ole bebeä, jota viedä brunssille, tokkiinsa Köketissä on brunssia tarjolla myös muuten. Pöydät notkuvat lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10 alkaen. Mahdollinen Flow-ranneke kannattaa muuten pitää tallessa pari viikkoa festareiden jälkeenkin, sillä Arla lupaa, että sillä saa elokuun loppuun asti normaalisti vajaan parinkympin brunssin hintaan 15 euroa.

Jaa