Yhteistyössä DesignWest*
Postaus sisältää alekoodin ja *-merkittyä affiliate-linkkejä

Pakkauskaaoksen keskeltä moi! Yksi matkustusunelmani toteutuu huomenna, kun lähdemme lasten ja siskoni kanssa Tanskaan, Kööpenhaminaan. Kevätalvella testimielessä tehty ensimmäinen yön yli kestänyt reissu kolmistaan lasten kanssa jätti sen verran jännäkakan rantuja housuihin, että olin jo skippaamassa ajatuksen koko matkasta – siitäkin huolimatta, että reissut sen jälkeen ovat sujuneet vähän kokeneemmalla otteella ja talvivermeiden vaihtuminen hellevaatteisiin helpottaa menemistä. Mies kuitenkin sai ylipuhuttua mut toteuttamaan haaveeni Kööpenhaminan-lomasta lasten kanssa. Ja houkutteli vielä siskonikin meille seikkailukaveriksi!

Ja onneksi niin. Nyt sääennuste näyttää hellettä, sähköpostin vastaamattomien viestien määrä nollaa ja mun mieli täpinää.

Olenkin elänyt viime päivät tanskalaisissa tunnelmissa suunnittelen reissuamme. Kai siksi tulin tilanneeksi yhteistyön merkeissä sisustuksen verkkokauppa DesignWestistä* juurikin tanskalaisten sisustusbrändien tuotteita. Greengaten* geometrisesti kuvioitu pikkumatto* on kuin Royal Copenhagenin kuuluisa sinivalkoinen posliini ja tuo kotiimme kesäistä raikkautta. Lisäksi se sopii puuvillamateriaaleineen lapsiperheeseen, jossa mattoja heitellään pesukoneeseen vähän väliä. Tine K Homen* nahkakannattimilla varustetu korikassi* taas korvaa vuosien saatossa rikkikuluneen vanhan korikassini kesän monitoimikuljettimena. Sinne mahtuu niin uimakamat, lasten lelut kuin piknikeväätkin.

Matto jää kotiin (vaikka kevyenä ja ohuena sopisi myös puistoviltiksi), mutta kassi lähtee mukaan Kööpenhaminaan. Olen todennut tuollaisen avomallisen ison säkin olevan paras lasten viihdytyspatteriston kantamiseen lentokoneessa. Sieltä saa kaivettua nopeasti värikynää, juomaa, nenäliinaa, eväitä ja tuttia – ja koneen laskeuduttua selviytymispakkauksen saa nopeasti kasattua taas lähtövalmiiksi.

Kööpenhamina vaikuttaa kaupungilta, jossa on valtavasti koettavaa ja nähtävää. Tuntuu, että vaikka tekisimme tästä lähtien joka kesä lasten kanssa reissun Kööpenhaminaan, joka kerralle kaupunki tarjoaisi jotain uutta elämystä ja lapsien ikään sopivaa tekemistä. Olen kirjannut ylös joitakin kivoja paikkoja ja tekemisiä, mutta etenkin lasten kanssa matkustaessa pitää antaa tilaa luovalle leikille ja rennolle luuhailulle. Yksi virallinen ohjelmanumero yhdelle päivälle riittää, eikä silloinkaan tarvitse seurata suunnitelmia, jos tuntuukin löytyvän jotain kivempaa.

Ruokahifistelyyn taipuvainen ja Kööpenhaminassa jo aikaisemmin käynyt siskoni on ottanut vastuulleen ruokapaikkojen bongailun, joten mä olen keskittynyt ohjelmatoimiston rooliin. Ainakin nämä menemiset olisivat sopivasti miksailtuna mukavaa tekemistä koko lomapoppoollemme. Kaikkea ei tietenkään ehdi tehdä, mutta listalta voi poimia sillä hetkellä parhaimmalta tuntuvat jutut.

 • Laatikkopyörän (Christiania bikes -merkkinen tietenkin) vuokraus päiväksi
 • Kanavaristeily Nyhavnista
 • Piknikeväät kauppahallista (Torvehallerne) ja ateriointi viereisessä puistossa
 • Christianiassa fiilistely
 • Hayn liikkessä haaveilu Ostergadenilla
 • Tivolissa palloilu
 • Botanisk have -kasvitieteellisessä puutarhassa käyskentely
 • Normann Copenhagenin liikeessä huokailu Osterbrogadella 
 • Stroget-kävelykadulla luuhailu ja sen viereisissä latinolaiskortteleissa hullaantuminen
 • Kuskittoman metron ensimmäisessä vaunussa matkaaminen
 • Antiikkikauppa- ja kirpputorihullutelu Ravnsborggade-kadulla
 • Hipstereiden bongailu Jaegersborggade-kadulla
 • Konges Have -puistossa seikkailu linnojen, vallihautojen, kukkaistutusten, leikkipuistojen ja marionettiesitysten keskellä
 • Havnebadin maauimalassa tai jollain rannalla pulikointi

Mitä ovat teidän tekemistärpit Kööpenhaminaan, kuulisin mielelläni? Ja hei, alkaneen heinäkuun kunniaksi tuo muun muassa tanskalaisia sisustusmerkkejä myyvä ja yksityisyrittäjän ylläpitämä DesignWest-nettikauppa* tarjoaa käyttöönne KAMP20 -alekoodin. Kun naputat sen tilauslomakkeeseen, saat tilauksen loppusummasta 20 prosentin alennuksen. Alekoodi on voimassa 15. heinäkuuta asti.

Jaa