Vai pitäisiköhän sanoa, että kyseessä on resepti kesän kuumimpaan drinkkiin? No, oli miten oli, tämä tuoreesta kurkusta ja inkivääristä jumalaisuutensa saava juoma on salettiin tämän kesän hittihörppy meidän parvekesalakapakassamme ja sopii etenkin juhannuksen juhlistamiseen. Tiedättehän, kuinka joskus joku juoma tai ruoka on niin mielettömän hyvää, että itkettää ja naurattaa samaan aikaan? No tämä on juuri sellainen juoma.

On heti myönnettävä, että drinkkiresepti ei ole kehittelemäni, vaan sain urkittua sen tietooni ihan ehdalta ammattilaiselta. Pääsin hiljan tekemään cocktaileja Tres Bones -ravintolan drinkkimestari Luna Sepän opastuksessa, ja tämä drinkki osui makuhermooni heti. Lunan mukaan se sisältääkin tällä hetkellä trendikkäitä ainesosia – asia, josta GT:n tai Mojiton cocktailbaarissa tilaava mutsi on totaalisen pihalla.

Ohjeen pohjana on Tom Collins -drinkki, jonka perustana taasen on kolme ainesosaa: sokerisiirappi, sitruunamehu ja gini. Nerokasta tässä ohjeessa on se se, että vaihtamalla ginin omenamehuun, drinkistä saa erittäin pätevän alkoholittoman cocktailin. Voin kertoa, että sain melkoisen vau-efektin aikaan esikoisessa, kun sheikkaisin hänelle oman mehudrinkkinsä. Juoman pidentämiseen mä käytin inkivääriolutta, jossa on alkoholia 0,5 prosenttia, mutta täysin alkoholittomiakin inkiväärioluita on.

Ennen baarimestariksi ryhtymistä kannattaa laittaa pakkanen täyteen jääpaloja, keittää sokeriliemi valmiiksi ja ehkä puristaa sopiva satsi sitruunamehuakin pulloon. Tässä ohjeessa on sen verran helpot työvaiheet, että tämä toimii drinkkinä myös juhlissa, joissa jokainen vieras saa itse valmistaa juomansa. Hedelmien, vihannesten ja yrttien murskaamiseen on olemassa omat työvälineensä, mutta mikä tahansa pötkylä sopii hommaan. Ja jos ei omista sheikkeriä, juoman voi sekoittaa myös suoraan lasiin.

Fresh Cucu

  • 4 cl giniä (tai alkoholittomaan 4 cl omenamehua)
  • 2 cl sokerisiirappia
  • 2 cl sitruunamehua
  • Peukalonpään paksuinen siivu kurkkua
  • Suunnilleen samankokoinen pala inkivääriä
  • Hieman inkivääriolutta

Varmista, että pakkasessa on jääpaloja. Valmista sokerisiirappi kiehauttamalla 100 grammaa sokeria ja 1 desi vettä yhdessä. Isompiin kemuihin tietty isompi annos. Anna jäähtyä.

Murskaa inkivääri ja kurkku kuorineen karkeaksi murskaksi lasin pohjalle. Käytä ronskisti voimaa, sillä sitä parempi maku, mitä enemmän sitä saat murskaamalla irrotettua.

Lisää juomaan gini (tai omenamehu).

Lisää sokerisiirappi ja sitruunamehu. Jos käytössäsi on sheikkeri, lisää sinne jääpaloja ja anna mennä sheikaten. Täytä lasi jääpaloilla ja siivilöi juoma lasiin. Jos et omista sheikkeriä, sekoita juoma suoraan lasiin.

Kaada päälle hieman inkivääriolutta. Leikkaa kurkusta kuorimaveitsellä pitkittäissuunnassa suikale, kierrä se rullalle ja asettele koristeeksi drinkin päälle.

Kippistä kesälle!

Ps. Huomasitteko muuten tuon upean tarjoilualusen kuvissa? Sain sen kesälahjaksi Suomen Blogimedian toimiston leideiltä, iso kiitos vielä! Leikkuulautana ja pannunalusenakin toimivaa alustaa voi ostaa blogikollegani – eteerisyyden kruunaamattoman kuningattaren – Emmi-Liian nettikaupasta. Printin on suunnitellut Emmi-Liian Italian-muistojen siivittämänä Minni Havas, joka on mulle entuudestaan tuttu yhtenä Vimman printtien suunnittelijana. Kertakaikkisen kesäisen kepeä printti – ihan kuin tuo drinkkikin!

Jaa