Sisältää alelinkkejä juhlaviikoille

Meillä täällä Herttoniemessä asuu yksi kolmevuotias, jonka lempipuuhia ovat temppuilu, tekeminen ja täpinöinti. Hän on fyysisesti taitava, tekee asiat täysin höyryin ja jokainen kalenteriin merkitty perhemeno on hänelle iloloikan paikka. Ei käy elo tylsäksi tuollaisen ihanuuden äitinä, sen voin kertoa! Kun Helsingin juhlaviikkojen tämän vuoden ohjelmat julkistettiin, tiesin heti, mikä olisi se mieluisin meno tärinäsanterillemme: kiinalaisten akrobaattien sirkusspektaakkeli.

Helsingin juhlaviikot nimittäin tuo tänä vuonna Suomeen Shanghai Acrobatic Troupe -akrobaattiryhmän, jota on kehuttu alallaan parhaaksi. Enkä yhtään ihmettele. Saatiin katsottavaksemme tallenne heidän showstaan ja voi morjens! Kiinalaiset akrobaatit taipuivat sellaisiin liikkeisiin, että en edes ymmärrä, miten se on ihmiskeholle mahdollista. Täältä teillekin pieni maistiainen hämmästeltäväksi. Akrobatiaa on harjoitettu Kiinassa jo kevyet parituhatta vuotta, joten kai siinä ajassa oppii keinot, miten ihmiskehon saa mutkan kautta solmuun ja samalla kaiken näyttämään kauniilta ja harmoniselta kuin keijukaisten tanssin piirretyissä.

Jos minä imetyshormoneissani liikutuin akrobaattien taidokkuudesta vallan kyyneliin, voitte ehkä arvata kolmevuotiaan reaktion. Totaalitäpinä! Häneen teki vaikutuksen etenkin showssa tiikeriksi, kukoksi ja lohikäärmeeksi naamioituneet akrobaatit. Shanghailainen sirkusjätti kun ottaa vajaan kahden tunnin spektaakkelinsa aikana käsittelyyn kiinalaisen horoskoopin 12 eläinmerkkiä. Inspiraatiotakin lapsi selkeästi sai jo lyhyestä videopätkästä. Nykyään hän taiteilee katosta roikkuvissa köysitikkaissa kuin sirkusammattilainen: kieppuu kuin untuvankevyt akrobaatti ja poseeraa kuin primadonna. Ja tietty nauraakäkättää kuin ilakoiva pelle siihen päälle.

Lapsi ei malttaisikaan odottaa, koska päästään sirkukseen. Aika pitkään pitää kuitenkin vielä odottaa ja hyvä niin, välissä kun on kesä. Helsingin Juhlaviikot ajoittuu tuttuun tapaan hämyiseen loppukesään, elokuun viimeisille viikoille. Shanghai Acrobatic Troupe ottaa haltuun Helsingin Jäähallin kokonaiseksi viikonlopuksi 21.­–23. elokuuta.

Sirkuksen lisäksi loppusyksyksi on luvassa paljon muutakin ohjelmaa, kiitos Helsingin juhlaviikkojen. Mä luulen, että ainakin jokainen vähänkään kylillä luuhailua harrastava pääkaupunkiseutulainen on joskus käynyt Helsingin juhlaviikoilla. Kenties tietämättäänkin, sillä koko kaupunki on täynnä kulttuuritapahtumia: musiikkia, taidetta, elokuvia, teatteria ja kirjallisuutta. Moni tapahtumista on myös täysin ilmaisia. Lapsiperheille sopivat menot löytyvät täältä. Me ollaan sirkuksen lisäksi menossa ainakin ilmaisille Leijafestivaaleille ja Huvilateltan lastenpäivään, jossa esitetään Pikku Kakkosen kansanmusiikkisarjasta kehitetty Satuja Soitosta -tarinakonsertti.

Ja ne lupaamani alelinkit! Alla olevista linkeistä napauttamalla saat 15 prosentin alennuksen kustakin Shanghai Acrobatic Troupe: Zodiac Legend -showsta. Se tekee siis lipun hinnaksi aikuiselta 50 euroa ja alle 18-vuotiaalta lapselta 23,50 euroa. Esitystä suositellaan yli 5-vuotiaille.

Perjantai 21. elokuuta kello 18.00
Lauantai 22. elokuuta kello 13.00
Lauantai 22. elokuuta kello 18.00
Sunnuntai 23. elokuuta kello 13.00
Sunnuntai 23. elokuuta kello 18.00

Jaa