Sisältää ilmaiseen testijaksoon oikeuttavan koodin

Venyttelyt ovat minulle pakollinen paha. Olen juuri se tyyppi, joka hikirääkkiliikunnan jälkeen nyökyttelee hajamielisesti, kun ohjaaja kehottaa tekemään kunnon venyttelyn vielä kotona. Joopajoo, en varmaan tee. En vaikka todellakin pitäisi. Mitä enemmän ikää alkaa tulla, sitä enemmän tukossa olen treenien jälkeen. Kävelen kaksi päivää kuin köntsät housuissa ja irvistän nostaessani kahvikuppia.

Pyrin siksi änkemään treeniviikkooni yhden niin sanotun kehonhuoltotunnin: pilatesta, syvävenyttelyä tai joogaa. Kun joku pakottaa tekemään, maltan keskittyä oikomaan paikat taas kohdilleen. Vaikka alun hengitysharjoitusten kohdalla tekisi mieli hoputtaa ohjaajaa menemään asiaan, on tunnin jälkeen olo aina kiitollinen. Kiitos minä, että annoin itselleni aikaa venyä ja naksua kropan kolotukset pois.

Silti kiireisinä viikkoina kehonhuoltotunnit ovat ne, joista liikunnassa ensin karsin. Enkä varmasti ole tehnyt venyttelyitä siitä huolimatta kotonakaan – paitsi nyt parin viikon ajan näin on tapahtunut! Olen nimittäin testannut Yoogaia-nettijoogasalia, jossa voi osallistua ohjatuille tunneille tai harjoitella tallenteiden avulla. Postauksen lopusta löydät koodin, jolla sinäkin pääset testaamaan kahden viikon ajan ilmaiseksi esimerkiksi ohjattua kotijoogaa. Joogaa löytyy monta tasoa, joten jos haluaa venymisen ja paukkumisen lisäksi lihaskuntoa, sellaisiakin tunteja löytyy.

Mä suhtaudun Yoogaiaan aluksi sekä innoissani että skeptisesti. Olin innoissani siitä, että voisin tehdä kehonhuoltotunnit nyt kotona ihan koska vain – vaikka Muumi-jakson aikana muumijoogana. Vaikka salini on 10 minuutin kävelymatkan päässä kotoamme, siirtymisineen yksi jumppa- tai kehonhuoltotunti vie aina vajaan 2 tuntia. Yoogaian avulla olisi mahdollista saada tuo siirtymisiin kuluva vajaa tunti käytettäväksi johonkin muuhun. Ja jos teen kehonhuollon miehen työpäivien aikana, meidän ei tarvitsisi nipistää vajaata kahta tuntia yhteisestä perheajasta.

Epäilin kuitenkin, alanko lipsua tekemisestä, kun kukaan ei hellästi ruoski vieressä. Mä tarvitsen ohjaajan käskemään sekä neuvomaan ja ryhmän tuoman positiivisen paineen. Lisäksi mulle on henkireikä päästä salille ihan itsekseni. Silloin saan tyhjätä pään ja tehdä vain sen, mitä ohjaaja käskee. Hikirääkkijumpat pysyvätkin kodin ulkopuolella, se on vissi.

Mutta kuulkaa. Lyhyen testijakson jälkeen voin todeta, että kykenen hyvinkin tekemään ne tarpeelliset, ihanat ja silti niin pakkopullaiset kehonhuoltotunnit kotoa käsin. Tähän mennessä ainutkaan suorana tullut tunti ei ole osunut aikatauluihin, joten olen jumpannut tallenteiden kera. Se ei kuitenkaan ole puuduttanut kuten jumppa-dvd:t, sillä tunnit ovat aina erilaisia ja ohjaajansa näköisiä – ihan kuten livesalillakin.

Mutta toki olkkari on erilainen paikka joogata tai tehdä syvävenyttelyitä kuin siihen pyhitetty sali. Olen huomannut monesti kaipaavani peiliä, josta voisin tarkistaa tekeväni liikkeet hyvässä asennossa. Asanoihin tulee vähän ekstaa, kun kolmevuotias käyttää mua kiipeilytelineenään. Loppurentoutus on mielenkiintoista, kun vieressä kissa pykii karvapalloa kurkustaan.

Mutta etenkin näin perheelliselle tämä on tosi hyvä juttu. Jumppia löytyy keskivartalotreenistä ja kahvakuulasta pilatekseen ja putkirullaukseen. Jos ei muuta, 15 minuutin taukojoogan tai hiit-tehotreenin saa tungettua päivään kuin päivään. Mä olen myös miettinyt, pitäisikö mun ottaa somettelun sijaan iltarutiineihin ennen nukkumaanmenoa 30 minuutin meditaatio tai rentoutus. Ilman ohjausta multa ei löytyisi tarpeeksi keskittymiskykyä, mutta tiedän, miten paljon se auttaisi mua nukahtamaan ja nukkumaan paremmin.

Tuntivalikoimasta löytyy myös vanhempi-lapsi -jooga, jota on ollut hauska tehdä yhdessä koko sakki. Vaikka se on liikuntaa enemmän joogaan tutustuttavaa leikkiä, kaikesta siitä lapsen nostelusta saa kyllä hien pintaan. Ja lapsesta on ihanaa, kun hänkin pääsee äidin kanssa podipamppiin, kuten hän kaikkia saliliikuntamuotoja nimittää.

Samalla kuukausimaksulla treenaa siis koko perhe. Perhejoogailun lisäksi ollaan venytelty yhdessä miehen kanssa. Se ei korvaa lapsettomilta ajoilta kaipaamiani yhteisiä hiihto- tai juoksulenkkejä, mutta on silti kivaa yhdessä tekemistä. Multitäskääjävanhempina siinä voi samalla halutessaan päivittää kuulumiset, synkronoida kalenterit ja sopia ensi viikon logistiset kuviot.

Mutta hei, testaa itse! Klikkaa itsesi Yoogaia-nettijoogasalille, naputa kirjautuisen jälkeen tarjouskoodi MUTSIAVAUTUU2015 ja saat ilmaisen kahden viikon kokeilujakson. Kirjautuminen on supernopeaa ja helppoa, ja jumppaamaan pääsee vaikka heti. Ja vaikka jumppaaminen jäisikin, kirjautumalla teet hyvää, sillä Yoogaia lahjoittaa maaliskuun ajan jokaisesta uudesta rekisteröitymisestä yhden euron kehitysmaiden tyttöjen koulutukseen Planin ”Because I’m a girl” -kampanjan kautta.

Jaa