Viimeisenä päivänä Dubaissa aloimme aamupalapöydässä listata lomalta paluun helpottamiseksi syitä, miksi on kiva matkata taas Suomeen. Esikoinen täpinöi, että näkee taas päiväkotikaverit sekä Alma-kissan ja pääsee luistelemaan sekä leikkimään legoilla. Minä ja mies keksimme lopulta yllättävänkin helposti listan perään lisää kivoja asioita talvisesta arjesta.

Futon ja ohut tyyny överipehmeän ja -muhkean hotellisängyn jälkeen. Hiihtoladut. Miehen tekemä aamupala. Neulominen. Bodycombat. Game of Thrones. Pesukone, kuivausrumpu ja vaatekaappillinen puhtaita vaatteita. Saunavuoro. Ystävät. Internet ja blogi. Eväsretket pakkassäässä. Vauvan pitkät parvekevaunupäikkärit. Salibandy. Omat peseytymiskosmetiikat. Mahdollisuus ostaa hetki hiljaisuutta Muumeilla. Villasukat. Bodypump.

Tämä viikonloppu onkin ollut ihanan kevyt laskeutuminen arkeen. Olisimme voineet viettää reissussa koko miehen pariviikkoisen loman, mutta kokemuksesta oppineena nipistimme loman loppuun mieluummin parin päivän tasoittavan kotiutumisajan. Arki tuntuu ihan kivalta asialta, kun sitä ei tarvitse aloittaa myöhäisen iltalennon ja muutaman tunnin yöunien jälkeen yrittämällä etsiä hammasharjaa, deukkista ja jotain puhdasta päälle laitettava keskelle kämppää räjäytetyistä matkalaukuista.

Nyt pesukone ja kuivausrumpu ovat jauhaneet tauotta kaksi päivää ja pyykkikorissa alkaa vihdoin näkyä pohja. Matkalaukut on viety ullakolle ja matkarattaat pesty odottamaan seuraavaa reissua. Sähköpostissa odottaneista yli kolmestasadasta viestistä enää vajaa parisenkymmentä odottaa toimenpiteitä. Melkein puolitoistatuhatta kuvaa on ladattu koneelle ja vajaat sata videota siihen päälle. Dubain inspiroimana täpötäyteen postauskalenteriin on lisätty uusia otsikoita. Petivaatteet on tuuletettu ja sängyissä on puhtaat lakanat. Jumppakorttia on vilauteltu salilla ja luistimien teriä koeteltu jäällä. Tänään kävimme juomassa kaakaot Kivinokassa, ja hämmästyksekseni aurinkoisessa talvisäässä aurinkolasit tulivat tarpeeseen. Illaksi on varattu perunalastuja ja Game of Thrones -aikaa, mutta saattaa olla, että uni vie voiton.

Antaa tulla arki, me ollaan valmiita!

Jaa