Monet teistä pääkaupunkiseudulla asuvista ovatkin varmasti käyneet tai ainakin kuulleet Hakanimeen muutama kuukausi sitten avatusta Ipanainen-lastentarvikeliikkeestä ja -kirpparista. Siellä saa ennen ostopäätöstä hipelöidä ja mallailla sellaisia tuotteita, joita minä itse esikoisen aikaan jouduin hankkimaan vain kuulopuheiden ja nettikuvien perusteella. Tärkeimpänä näistä kantovälineet, joiden ostaminen ilman testaamista on kuin fillarin hankkiminen nettikaupasta ilman koeajoa – en suosittele.

Ipanaisen puotipuksuina toimivat Ipanainen-verkkokaupan takana häärivä Anni sekä Herttoniemen oma kantoguru, kantoliinaohjaaja ja Kantaen-kantovälinepalvelimon perustaja Anu. Putiikin tärkeimpänä antina onkin mielestäni kattava valikoima kantoreppuja, kantoliinoja sekä kantovaatteita ja muita lapsen kantamiseen liittyviä tarvikkeita. Myynnissä on esimerkiksi meilläkin käytössä olevat kantoreppumerkit, Tula ja Wompat, sekä muun muassa kuolattavan ihania ja super kauniita Vanamo-kantoliinoja, jotka ovat Liinalapsen Suomessa suunnittelemia ja valmistamia. Valikoimista löytyy myös mun MaMidealta saama talvikantotakki, Babywearing coat.

Koska Anu on kantoliinaohjaaja, itselle sopivan kantovälineen kaupanpäällisiksi saa myös perehdytyksen välineen käyttöön. Anun ohjeistettavana voi käväistä myös, jos kotoa jo löytyy vaikka rengasliina, joka ei oikein tunnu istuvan päälle tai jos ihmettelee kantoreppunsa säätöjä.

Muusta putiikin valikoimasta on mainittava ainakin meillä käytössä olevat Stonz-töppöset, jotka olivat esikoisen aikana hyvät konttimaan opettelevan lapsen talvikenkinä ja kantotossuina. Nyt kuopuksen aikana olen löytänyt villavaatteissa Ruskovillan rinnalle niin ikään suomalaisen tuotemerkin ManyMonthsin merinovillavaatteet, joista meidän suosikit, säärystintossut sekä rintakehää ja yläselkääkin suojaava kypärämyssy, löytyvät mekin Ipanaisen valikoimista.

Toinen puoli myymälää on varattu lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden kirpparille, jossa on kätevä tehdä löytöjä, kun vaatteet on lajiteltu kokojen mukaan ja myynnissä on oikeasti vain hyväkuntoista pukinetta. Mä varasin just paikan kirpparille helmikuun viimeiselle viikolle, joten silloin sieltä voi halutessaan ostaa myös esimerkiksi meidän lapsille pieneksi jääneet vaatteet, vastasyntyneen kantamisessa hyvänä pitämäni trikooliinat sekä äitiysvaatteeni, joista etenkin jälkimmäisten perään moni onkin kysellyt.

Kertakaikkisen hyvä myymäläkonsepti siis! Tällaista ainakin minä olen odottanut kotipitäjään siitä lähtien, kun raskaustesti ensimmäisen kerran näytti kahta viivaa. Hakaniemeen pääsee kätevästi monesta suunnasta, ja koska kyseessä on lastentarvikekauppa, siellä on otettu hyvin huomioon myös mukana tulevat miniavecit. Nurkasta löytyy leikkipaikka, vessan hoitotasolla voi vaihtaa vaippaa ja tuoleilla sekä sohvalla imettää. Sain jopa lainaan asiakkaiden käyttöön tarkoitetun itkuhälyttimen, kun kuopus kiskoi päiväuniaan liiketilan edessä mun valokuvatessa. Kaiken ne Anni ja Anu ovat ottaneet huomioon, selkeästi mutsi-ihmisiä itsekin!

Jaa