Yhteistyössä Pågen ja Suomen Blogimedia

Yhdeksän päivää vauvatuoksua takana. Ja samaten yhdeksän enemmän tai vähemmän huonosti nukuttua yötä myös. Tänään lipsuin jo omalta kohdaltani siihen, mihin lupasin olla tällä kertaa sortumatta: skippasin lounaan. Siinä sitten oltiin, väsyneinä ja vielä nälkäisenäkin. Ei mikään hemaisevin kombo.

Ennustakin tulevan vuoden olevan voileipävuosi. Kiireessä, väsyneenä ja mielikuvituksen puutteessa minä kun olen niitä naisia, jotka rapistelevat esiin leipäpussin. Joskus pidin sitä laiskuutena ja arvostin leipäateriaa yhtä korkealle kuin yksittäispakattua nuudelipussia. Lapsen myötä opin kuitenkin leivän mahdollisuudet ja etenkin sen, että leivällä katettu pöytä on parempi kuin päätään tyhjään pöytään nälkäkiukkuisena lyövä mutsi.

Kuukauden ruokalistalle sopivat siis hienosti muutamat leipäpäivätkin. Uunivoikkarit ovat meidän perheen suosikki. Silloin leivälle heitellään kaikkea mahdollista jääkaapista ja kuorrutetaan komeus juustolla kuin pizza. Rapean juustokuoren alle piilotettu jämäruoka siis. Nyt haaveilen voileipägrillistä, jollaisella väänsin vaihto-opiskeluvuotenani monet syntisen herkulliset leipäpäivälliset uunittomassa opiskelija-asuntolassa. Pågen-yhteistyön myötä tajusin kesällä, että myös jälkiruuan saa rakennettua leivän ympärille.

Lisäinspistä naperoperheen tai lapsenmielisten leipäaterioihin saa Pågenin ilmaiseksi ladattavissa olevasta reseptikirjasesta. Ohjeet ovat kuluttajien kehittelemiä, ja Meri-Tuuli Lindstöm on toteuttanut niistä parhaat. Harmi, että yhtään vegeversiota ei ole päätynyt mukaan. Reseptikirjanen on osa Pågenin Lastensairaala-keräystä, joka kampanja-aikana kerrytti varoja uudelle sairaalalle tasan 19 928,04 euroa.

Jaa