Tämän kesän hiekkalaatikkolempparista ei ole epäilystäkään. Sörnäisten ja Kalasataman kupeessa olevan Teurastamon hiekkalaatikon reunalla minäkin jaksan istuksia ilman kellon vilkuilua. Etenkin kun laatikko ei ole laatikko ollenkaan, vaan keskelle pihaa luotu rantailluusio. Ja kun laatikon reuna on yhtä kuin rantatuoli tai riippumatto.

Me kävimme viettämässä viime vuoden juhannuksen Teurastamolla grillaillen, mutta etenkin tänä kesänä paikka on kutsunut puoleensa muutenkin. Ihmiset ovat tuntuneet löytäneen paremmin vanhan teurastamon pihamaan, mikä on kiva. Vaikka paikalle piipahtaisi vain kahdestaan, lapsi löytää yleensä seuraa hiekkakakkujen rakentamiseen. Ja minä saan varmemmin rauhan riippumatossa lekoiluun!

Alueella on myös yksi kahvila, joka on saanut poikkeamaan mestoilla helteisinä päivinä. Jäätelöbaari Jädelino valmistaa Teurastamon tiloissa italialaista artesaanijäätelöä. Jätskit tehdään suosien lähituotteita, joten esimerkiksi sorbettien marjat ovat tietty suomalaisia. Eikä jäätelöihin ole tuupattu keinotekoisia lisä- tai väriaineita. Vaikka itselleni maistuu melkein jätski kuin jätski, on kiva kaapia kiposta suuhunsa aitoja makuja.

Etenkin, kun samalla saa tunkea varpaansa hiekkaan palmupuiden huojuessa hentoisessa tuulessa.

Jaa