Jos hellesäät ovat saaneet sinutkin himoitsemaan jätskiä enemmän kuin navanympärys sallisi, tässä ohje banaanijäätelöön, johon tulee vain banaania. Siitä tulee pakastettuna niin herkullisen kermaista, että meillä jäätelöä on kiskonut kilpaa koko perhe. Yleensä kun vain minä olen yksinkertaisten herkkujen ystävä, ja kaksi muuta haluvat naminsa strösseleillä, vaahtokarkeilla ja sädetikuilla.
Ettei liian terveelliseksi menisi, me ollaan nautittu tämä yleensä Nutellan kanssa. Voi makutaivas sentään! Marja-aika -blogista löysin suklaakastikeohjeen, johon tuli kookosöljyä, raakakaakaojauhetta ja vaahterasiirappia, puoli desiä kutakin. Olihan sekin hyvää, mutta ei ole Nutellan voittanutta.
Toinen törkeän hyvä ja yksinkertainen helleherkku on ystäväni muinoin vinkkaamat jäiset viinirypäleet. Kuulemma Jamie Oliverilta opittu kikka. Eli viinirypäleet sellaisenaan pakkaseen tunniksi tai pariksi, pakastimen tehoista riippuen. Ja siitä suoraan suuhun. Kuin mehujätskipaloja! Todettu toimivaksi moneen tilanteeseen lähtien darrasta, hellelamaannuksesta raskauspahoinvointiin.
Tämä on loistava ”resepti”, jota on tullut itsekin käytettyä. Jos haluaa jätskistä vielä täyteläisempää ja kermaisen makuista kannattaa joukkoon heittää yksi avocado. Niin terveellistä ja hyvää! 🙂
Kiitos mainiosta vinkistä. Tähän asti päivettyneet banskut ovat monesti päätyneet lettupannulle, nyt siis pakastimeen!
Nam noita täytyy kokeilla. Helppoa ja kevyttä :)!
Ooh, joo, avocado toimii varmasti! Kiitos vinkistä! Mä olen kuullut myös kookoskermalorauksen lisäämisestä, pitää testata sitäkin!
Erihyviä ne lätytkin 🙂
Suosittelen! Harvemmin tosiaan mitään näin herkullista saa aikaan yhtä helposti ja kevyesti.
Kokeilin ja tuli ihan huippuhyvää! Maistui mainiosti myös omalle tyttärelle sekä naapurin lapsille ja rouvalle. Yllättävän kuohkeaa, mutta snadisti viilimäistä, kun vedin sauvasekoittimella. Mums!
Tämä vinkki mielessäni viikko sitten nakkasin mustuneet ja banaanikärpästen mielestä hyvin mielenkiintoiset banaanit pakkaseen. En ollut ilmeisesti lukenut ohjetta riittävän tarkasti, kun banaanit ovat nyt pakastimessa kokonaisina kuorineen päivineen… No jospa pienen sulattelun jälkeen kuori irtoaisi. 😀
Toimiiko tämä myös niinpäin, että ensin soseuttaisi ja sitten pakastaisi?
Moi! En ole kokeillut, mutta en usko toimivan. Jätskin rakenne tulee juurikin siitä, että soseuttaa jäiset banaanit. Mutta voihan sitä kokeilla! Jos niin teet, tule ihmeessä kertomaan, tuliko hyvää niinkin 🙂