Banaanit pakkasen kautta blenderiin ja valmista! En tiedä, missä törmäsin tähän nerokkaaseen banaanijäätelöreseptiin ensimmäisen kerran, mutta helteisenä kesänä tälle herkulle on ollut paikkansa. Vatsassa tuntuu kyllä olevan paikkansa tämän lisäksi myös kaupan jätskeille, ei siinä.

Jos hellesäät ovat saaneet sinutkin himoitsemaan jätskiä enemmän kuin navanympärys sallisi, tässä ohje banaanijäätelöön, johon tulee vain banaania. Siitä tulee pakastettuna niin herkullisen kermaista, että meillä jäätelöä on kiskonut kilpaa koko perhe. Yleensä kun vain minä olen yksinkertaisten herkkujen ystävä, ja kaksi muuta haluvat naminsa strösseleillä, vaahtokarkeilla ja sädetikuilla.

Paloittele siis mukavasti pehmenneitä ja sopivasti mustuneita banaaneja pakkaseen ja anna niiden olla siellä vähintään viisi tuntia. Jos menee kauemmin, jäisten banaanien pitää antaa sulaa tovi ennen jatkokäsittelyä.  Sen jälkeen heittele banaanit blenderiin ja surrauta tasaiseksi massaksi. Kuvaamani banskut ehtivät sulaa turhankin kauan, ja jätkistä tuli enemmänkin pehmistä. Mutta jos ajoitus osuu juuri kohdalleen, tästä saa jätskikauhalla ihan ehtoja banaanijäätelöpalloja.

Ettei liian terveelliseksi menisi, me ollaan nautittu tämä yleensä Nutellan kanssa. Voi makutaivas sentään! Marja-aika -blogista löysin suklaakastikeohjeen, johon tuli kookosöljyä, raakakaakaojauhetta ja vaahterasiirappia, puoli desiä kutakin. Olihan sekin hyvää, mutta ei ole Nutellan voittanutta.

Toinen törkeän hyvä ja yksinkertainen helleherkku on ystäväni muinoin vinkkaamat jäiset viinirypäleet. Kuulemma Jamie Oliverilta opittu kikka. Eli viinirypäleet sellaisenaan pakkaseen tunniksi tai pariksi, pakastimen tehoista riippuen. Ja siitä suoraan suuhun. Kuin mehujätskipaloja! Todettu toimivaksi moneen tilanteeseen lähtien darrasta, hellelamaannuksesta raskauspahoinvointiin.

Jaa