Kaupallinen yhteistyö: Fazer Willja

Minkälaiset arjensupersankarikiksit siitä saakaan, kun tyhjästä jääkapista saa taiottua pöytään maukkaan aterian. Itse nitistän tyhjästä jääkaapista aina melko samalla idealla aterian. Samainen vakkariresepti toimii myös niihin päiviin, kun ei ole oikein aikaa ja inspiraatiota notkua keittiössä.

Tuo ruokakikkani on yksinkertaisen toimiva: pellillinen uunijuureksia ja kasvispyöryköitä tai muita kasvisproteiinituotteita.

Kasvislärvipelti on siitä nerokas sapuska, että siellä mukamas tyhjässä jääkaapissa kun on yleensä aina kuitenkin joitakin hyvin säilyviä juureksia, ja jääkaapin lisäksi myös pakkasessa säilytetään aina varalla jotain nopeasti valmistuvaa kasvisproteiinia.

Tämä ruoka toimii hienosti myös tässä nykyisessä arjessa, jossa elellään remontin keskellä ja välillä ollaan remonttievakossa erinäisten ystävien nurkissa – kuten sinä iltapäivänä, kun nämä postauksen kuvat otetttiin. Pellillinen sapuskaa valmistuu ilman erityisiä mausteita tai keittiövälineitä, ja raaka-aineita voi helposti varioida sitä mukaa, mitä kaapista löytyy. Tiskiäkin syntyy kohtuullisesti.

Uusi kasvisruokatuotesarja Fazer Willja – supervoimana kaura

Tällä kertaa nakkasin pellille ja nostin pöytään vuosiyhteistyökumppanini Fazer Willjan -ruokatuotteita. Fazer Willja on vastikään lanseerattu tuotesarja, joka mukavoittaa arkea nopeasti valmistuvilla kasvisruokatuotteilla. Niin onni saada pyöritellä näitä tuotteita keittiöpöydän lisäksi työpöydällä! Kaikki Willja tuotteet ovat sataprosenttisesti kasvispohjaisia ja näin myös vegaaneille sopivia, eikä niissä ole soijaa.

Tuotesarjaan kuuluu runsaskuituisia ja herkullisen värikkäitä Fazer Willja Veggie Bites -kasvispyöryköitä ja rapeita kaurapohjaisia ja herneproteiinia sisältäviä Fazer Willja Crispy Nugetteja, jotka ovat etenkin lapsiraatimme makuun. Fazer Willja Spread & Dip on vegaaninen hummus-tyyppinen dippi, joka on tehty kaurasta ja pavuista. Tykkään siitä, että tuotteiden ainesosaluettelot ovat ymmärrettäviä. Esimerkiksi kasvispyöryköiden ainesosat ovat pitkälti sellaisia, joita itsekin sekoittelisin yhteen, jos pyöryköitä itse tekisin.

Kuten sarjan nimi antaa ymmärtää, sarjan kaikki tuotteet sisältävät pohjoismaista superviljaa, kauraa. Kaura on arjen supersankariviittaansa ansainnut, sillä se pohjoismainen ja ravitsemuksellisesti erinomainen vilja, jolla on myös tutkittuja terveysvaikutuksia.

Pellillinen värikästä ja herkullista kasvisruokaa 

Lapset rakastavat päiviä, kun minä en jaksa panostaa ja ruoka valmistuu yhdellä pellillä. Tämä sapuska kun on heidän lemppareitaan, heti sushin, tortillojen ja pizzan jälkeen.

Kasvipeltiin tarvitset:

 • Erilaisia juureksia syöjien määrän mukaan, esimerkiksi perunoita, bataattia, porkkanaa, juuripersiljaa ja lanttua (tai ihan vain pussi tai kaksi ranskanperunoita)
 • Öljyä
 • Suolaa
 • Pippuria
 • Yrttisekoitusta
 • Fazer Willja Veggie Bites -kasvispyöryköitä ja / tai Fazer Willja Crispy Nugetteja
 • Pimientos de padron -pikkupaprikoita (tai muita lisukkeita niin halutessasi)

Ja näin se valmistuu: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Kuori ja pilko juurekset. Laita lohkot uunipellille. Lorottele päälle öljyä ja ripottele vielä mausteet. Sekoittele. Laita juurekset uuniin 20 minuutin ajaksi.

20 minuutin jälkeen sekoita juureksia ja lisää pannulle kasvispyörykät ja -nugetit sekä pikkupaprikat. Laita pelti takaisin uuniin vielä 10 minuutin ajaksi.

Kasvispellin kylkeen minulla on tapana vielä pilkkoa sekalainen seurakunta erilaisia kasviksia, jos niitä kaapissa sattuu olemaan. Niiden ja pellin seuraksi tapaan tehdä kasvisjukurtista yksinkertaisen soosin, mutta nyt päästiin vielä helpommalla: katoin nimittäin kylkeen Fazer Willja Spread & Dip -tahnoja. Herne-jalapeno -tahna on erityisen ihana leivällä ja valkosipuli-yrtit -tahna oli taas mitä parahultaisin dippi tuoreille kasviksille ja soossi uunijuuresten kylkeen.

Vihanneskippoihin dipeillä tarvitset:

Erilaisia kasviksia suupaloiksi pilkottuna, kuten

 • Porkkanaa
 • Luumutomaatteja
 • Kurkkua
 • Salaattia
 • Paprikaa

Ja lisäksi

 • Fazer Willja Spread & Dip Herbs & Garlic
 • Fazer Willja Spread & Dip  Pea & Jalapeno

Sitten vain nostetaan pelti, vihannkset ja dipit pöytään sekä päästetään ilmoille lempiääneni: SYÖMÄÄN!

Minkä liharuuan tahtoisit osata tehdä vegenä?

Ruokapöydän ääreen kutsuvaa huikkausta tullaan kuulemaan useamminkin, sillä tulen tämän vuoden aikana kehittelemään kasvisreseptejä vanhoista tutuista lihaa sisältävistä ruuista. Siispä: mikä tai mitkä liharuuat ovat teidän arkenne vakiosapuskoja, jotka pyörivät ruokalistalla viikosta toiseen ja jotka tahtoisitte ainakin silloin tällöin vaihtaa kasvisruuaksi? Kysymykseen voi vastata myös Instan puolella.

Valitsen ehdotuksistanne kaksi ruokalajia, joista tulen tulevan vuoden aikana valmistamaan herkulliset ja helpot vegereseptit, joiden avulla on helppo itsekin valmistaa vakkarisapuskat vegenä.

Jaa