Kun yrittää löytää tasapainoa tilanteessa, jossa elämä tarjoaa mielekästä puuhaa enemmän kuin on aikaa ja jaksamista, jotkut asiat jäävät väkisin retuperälle. Mä olen laiminlyönyt naamaani, enkä nyt vain tarkoita univajeen aiheuttamia harmaita uurteita. Olen käynyt kosmetologilla viimeksi yli kaksi vuotta sitten, vaikka tukkoon vetävä pärstäni tarvitsee ammattilaisen tekemän puhdistuksen ainakin kerran vuodessa voidakseen paremmin ja kauniimmin.

Niinpä kun yhden naisen yritystä pyörittävä Karoliina Liinu’n oraganic -kauneushoitolasta otti yhteyttä ja ehdotti yhteistyötä oravannahkakaupoilla, olin heti messissä sillä varauksella, että löydän moiseen luksukseen aikaa. No, onneksi on miehen syysloma, joka on mahdollistanut perheen yhteisen mökkilomailun lisäksi esimerkiksi sen, että olen iltariekkunut ystävien, työkavereiden ja blogikollegoiden kanssa kaupungilla – ja rentoutunut yhden kokonaisen illan ajan Karoliinan kauneushoitolassa.

Vaikka kotona peilikaapin puteleista lähes jokainen on ekosertifioitua, mä en ole aikaisemmin ollut hoitolassa, joka käyttää hoidoissaan pelkästään luonnonkosmetiikkatuotteita. Sellaisia ei silloin pari vuotta sitten ollut oikein tarjolla. Karoliinan käyttämistä tuotteista kaikki muut paitsi kulmien ja ripsien värjäyksessä käytettävät tökötit ovat luonnonkosmetiikkaa.

Mulle tehtiin Bye bye skin, say hello to freshness! -hoito, jonka erityisesti tukkoiselle, väsyneelle ja kirkastusta kaipaavalle iholle sopiva kasvohoito -kuvaus osui ja upposi. Samassa Karoliina teki myös Bright eyes -silmänympäryshoidon, jota mun kuivat ja verestävät silmät ympäryksineen huusivat. Alkuhaastattelun jälkeen pääsin köllöttelemään hoitopöydälle. Yli tunnin kestäneen hoidon aikana ensin mielessä pyörivät duunijutut, sitten blogijutut, mutta taisin viimeistään Karoliinan tekemän pää- niska ja hartiahieronnan aikana vaipua pehmeään ja lämpöiseen horrokseen. Tekee ihmeitä olla tovi ajattelematta mitään, mutta olla silti juuri ja juuri valveilla.

Rentoutuminen ja nautinto todellakin toteutuivat lupausten mukaisesti, mutta miltä iho näytti ja tuntui hoidon jälkeen? Siltä kuin olisi nukkunut hyvin ja ulkoillut raikkaassa syyssäässä. Tarkempi tiirailu peiliin paljasti kuitenkin sen, mitä vähän epäilinkin: mun möhnää jemmailevat ihohuokoseni tarvitsisivat myös mekaanisen puhdistuksen. Sitä Karoliina ei kuitenkaan tee, sillä kokee esimerkiksi minullekin tehdyn hedelmähappokuorinnan paremmaksi vaihtoehdoksi.

Hoito osoitti mulle sen, miten kosteutta vailla ihoni onkaan. Vaikka Karoliina arveli heti alkuun ihoa tutkittuani, että käytän teiniaikojen aknekammossani yhä liian vahvoja putsareita, hänkin yllättyi, miten ihoni imi kosteutta. Vaikka hän levitti iholleni Comfort zonen -sarjan sacred nature -päivävoidetta, joka on tarkoitettu kuivalle, rasittuneelle ja ikääntyneelle iholle, mun naamani kinnasi etenkin suun ympäriltä. Vaikka tuolla voiteella kuulemma atoopikkojen punoittava ja näppyläinenkin iho yleensä rauhoittuu hetkessä!

Lupaan siis Karoliinalle ja iholleni ostaa seuraavaaksi putsariksi puhdistusmaitoa geelin sijaan ja tymäkämpää kasvovoidetta saadakseni ihoni balanssiin. Rutikuiva ja kaltoinkohdeltu silmänympärysihoni taasen rakastui Suki-sarjan silmänympärysvoiteeseen, mutta kukkaroni on vielä epäileväinen sen korkeahkosta hinnasta. No, ainakin mun on vaihdettava nykyinen silmänympärysvoiteeni noin sata kertaa kosteuttavampaan.

Jos sinunkin ihosi ja mielesi kaipaa hoitolakäyntiä tai miehesi isänpäivälahjaksi vaikka jalkahoitoa, sain Karoliinalta luvan antaa teille vähän extraa. Jos varaatte Karoliinalta minkä tahansa hoidon lauantaihin 2. marraskuuta mennessä, saatte siihen kaupanpäällisiksi joko 20 minuutin selkähieronnan tai kulmien värjäyksen sekä muotoilun silmänympäryshieronnalla. Tarjous koskee marras-joulukuun hoitoaikoja. Muistathan mainita Lähiömutsin varauksen yhteydessä.

Liinu’n organic -kauneushoitola sijaitsee Helsingin Kalliossa Fleminginkatu kakkosessa, eli Kempparin Nooran emännöimän Suuri & Mahtava -työhuoneen yhteydessä.

Jaa