Postaus sisältää saatuja tuotteita

Kyllähän se olisi pitänyt jo kokemuksesta tietää. Pakkasin matkalaukkuun mukaani meikkipussukan, mutta en ole avannut sitä kertaakaan Balille saavuttuamme. Läträän kyllä erilaisilla öljyillä ja voiteilla aamuin ja illoin, mutta ajatus esimerkiksi ykkösmeikkituotteestani, mineraalimeikkipohjasta tuntuu tunkkaiselta. Painelen siis menemään muina viidakkomuijina; naama öljystä, hiestä, auringosta ja ilosta kiiltäen.

Välillä iltaisin lähtiessämme kotikeittiön sijaan nauttimaan illallista kylille, saatan vähän niin sanotusti panostaa. Vilvoittavan suihkun jälkeen levitän kasvoille – sen öljyn lisäksi – sävyttävää päivävoidetta ja sudin huulille pikkulaukkuni pohjilla kulkevista huulipunista jompaakumpaa. Sain Naturellelta testiin pari putkiloa uutta yhdysvaltalaista Axiology-huulipunaa.

Axiology on luonnonkosmetiikan huulipunasarja, jonka punat ovat lisäksi myös vegaanisia. Ilouutinen siis teille, jotka harmittelette huulipunissa olevaa mehiläisvahaa. Axiologyn tuotteissa se on korvattu meksikolaisen tyräkkikasvien lehdistä saatavalla kandelillavahalla.

Muutenkin punien sisällysluettelo näyttää taviksenkin silmiin ymmärrettävältä. Risiini-, avokado- ja kookosöljy tekevät punasta helposti levittyvän ja hoitavat huulia. On omppua, mangoa ja viinirypälettä. Sarjan takana oleva Ericka Rodriguez päätyikin kehittelemään oman huulipunasarjan juuri sen takia, että ei ymmärtänyt lainkaan, mitä hänen aikaisemmin käyttämiensä punien ainesosaluettelossa luki.

Uusien huulipunieni värit saadaan luonnollisista pigmenteistä. Ilokseni huomasin, että värivaihtoehtoja on kimaltavasta pinkistä aina mystiseen siniseen. Luonnonkosmetiikan punien heikkoutena kun on monesti ollut niiden kukkaistyttövärit, joissa lähes jokainen väri tuntuu taittavan rusehtavaan. Itse tykkään juuri mehevän maanläheisistä punasävyistä, mutta kaikki eivät jaa makuani ja ihonsävyäni, johon hippisävyt sopivat.

Omat huulipunasävyni ovat Worth ja Theory. Punaisen rehevää Worthia käytin paljon Suomessa, sillä se sopii niin monenlaiseen tilanteeseen ja tyyliin. Sen lisäksi että se luo mehevät pusuhuulet, se taikoo hampaat valkoiseksi. En tiedä, mikä sävyliitto punalla on keltaisten hampaideni kanssa, mutta se saa ne sädehtimään valkoisena. Katsokaa vaikka tämän postauksen kuvia (jossa huulipunani perään kyseltiinkin). En ole käsitellyt kuvista hampaitani valkoiseksi, kuten en koskaan tee, mutta silti minulla on hohtavan valkoinen hymy. Se on ihan puhtaasti huulipunan luoma illuusio.

Toinen Axiology-huulipunan sävyni Theory on rehellisen ruskea huulipuna. Se tuo mieleeni ysärinuoruuteni, jolloin huulet rajattiin paksusti ruskealla kajalilla ja väritettiin sen jälkeen nudella punalla. Loput kajalista sotkettiin silmiin tarkoituksena saada mahdollisimman suttuinen grunge-ilme. Silmäkajalihommiin en ole vielä lähtenyt, mutta niin vain jotkut asiat alkavat taas näyttää tuoreelta, kun muistot ovat saaneet tarpeeksi ajanpölyä päälleen. Tykkään Theoryn mattaisen rusehtavasta sävystä auringon pussailemaa ihoa vasten. Suomessa talvi-iholla se loi hauskan Noitapiiri-leffafiiliksen – jälleen vahva muisto 90-luvulta.

Axiologyn huulipunaputkilo ei ole halvin mahdollinen luonnonkosmetiikan puna. Yksi putkilo vegaanista mehevyyttä maksaa 34 euroa. Sen huomaa myös huulipunien hylsyissä, jotka ovat tyylikkään metalliset. Myös punien pahviseen myyntikoteloon on panostettu. Ne valmistuvat kierrätyspahvista paikallisten naisten toimesta, täällä Balilla.

Jaa