Yhteistyössä Yalo ja Suomen Blogimedia

Miten ihanaa onkaan olla keski-ikäistyvä vaateostaja! Enää ei ole kummallista tarvetta hankkia sesongin kuumimpia hittejä tai rymytä alennusmyynneissä ostamassa läjäpäin jotain ihan kivaa. Hankin nykyään uusia tai kierrätettyjä vaatteita harvakseltaan. Osittain ihan ajanpuutteen takia, mutta myös siksi, että garderobi tarvitsee piristystä tai täydennystä enää harvoin. Vihdoin vaatekaappiini päättyvät vaatteet ovat – muutamia pakkohuteja lukuun ottamatta – sellaisia, joiden näkisin kestävän aikaa ja käyttöä vielä minunkin jälkeeni.

Nyt raskaana ollessa meno on kuitenkin ollut toinen. Tokalla kierroksella olen hankkinut raskausvaatteita, eikä niiden laatu ole vuosikymmeniä kestävää. Ihan käytännön syistäkin hankkimani vaatteet ovat pääasiallisesti venyvää ja vanuvaa trikoorytkyä. Onneksi ne sentään kestävät vielä monen odottajan käytössä. Aluksi olin ihan innoissani. Muutamalla setelillä sai ostettua vaikka mitä! Paidan, pari mekkoa, sukkahousuja! Menin sekaisin kuin sinä uudenvuoden aattona, kun vuoden karkkilakon jälkeen sain taas mätätä naaman täyteen makeisia. Ja lopulta tuli ähky, paha olo ja pohdinta siitä, onko tässä mitään järkeä.

Noh, karkkia olen syönyt ahmimisen jälkeenkin, ja vaatekaappini ei taatusti koskaan tule menemään läpi ekopyhimyksen ratsiasta. Pari raskaushellemekkoakin tulen luultavasti vielä ostamaan. Mutta kuten mieluummin syön tummaa suklaata ja mansikoita, pukeudun myös mieluummin ekologisiin ja eettisiin vaatteisiin. Tai ainakin siihen pyrin, mutta ymmärrän olevani myös himotuksille heikko ihminen. Onneksi helsinkiläisille ekompaa muotia on ollut helposti tarjolla Yrjönkadulla sijaitsevassa Nudgessa, mutta harvoin muistan, että Nudgella on myös nettikauppa Yalo, josta osaa heidän tuotteistaan voi ostaa.

Katselin Yalon valikoimasta raskausaikaan sopivia vaatteita. Sieltä löytyy muutamia löysiä paitoja, joiden alle kasvava pötsi mahtuu. Farkkupaita tai neuletakki avattuna toimii viilenevässä kesäillassa ja tuo siihen puhkikulutettuun mustaan raskausmekkoon uutta jujua. Jos ei muuta, kynsilakalla ainakin saa väriä.

Enemmän tarvetta on nyt kuitenkin ihan perusmustalle jakulle, jolla saisi raskausvaatteisiin skarpimpaa ilmettä. Nurmi-merkin vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan Lahdessa, ja heiltä löytyisi just hyviä jakkuja sekä hamppuisena että mukavan trikoisena. Saman merkin turbaani tulee pelastamaan ne vauvavuoden päivät, kun ei taas ole aikaa edes hiuksiaan harjata. Harmaa Purewast-turbaani on valmistettu kierrätetystä puuvillasta ja polyesteristä, eikä kankaan valmistuksessa ole käytetty kemikaaleja tai väriaineita.

Ja sitten kengät! Mahtavaa, että niitäkin alkaa nykyään saada ekoina helpommin. Vaikka Yalolla on valikoimissaan muun muassa puukenkiä, nyt pitää ajatella järkevästi. Viime raskauden lopussa en pystynyt kiskomaan ilman apua jalkaan kuin kumpparit tai lököt prätkäbuutsit. Nyt voin onneksi työntää jalat kesäkenkiin. Paitsi että ainoat naruttomat tai remmittömät kenkäni ovat varvassandaalit. Tom’sin tossut ovat hivenen fiinimmät, ja niiden luvataan olevan mukavimmat suoraan paljaassa jalassa. Jes! Toms-kenkämerkin missio on antaa jokaista ostettua kenkäparia vastaan kenkäpari köyhyydessä eläville ja kenkiä tarvitseville ihmisille. Tällä hetkillä kenkiä lahjoitetaan yli 50 maassa.

Sain Yalolta alekoodin teidänkin käyttöönne. Koodilla HANNEV saatte Yalon valikoimasta 15 % alennuksen. Koodi on voimassa viikon, 8.–15. kesäkuuta.

Jaa