Terveisiä täältä Itä-Helsingistä! Helatorstain sadepäiväkoomailu sisätiloissa riitti koko perheelle iltapäivään mennessä, ja lähdimme tihkusateiselle fillariretkelle lähimetsäämme. Saniaiset työnsivät rehvakkaasti pisaraisia lehtiään maasta, satakielet lauloivat konserttiaan ja märkä hiekka rapisi renkaiden alla.

Kun polkee merenrantaan ja kaartaa siitä hiekkatietä kohti Viikkiä, saapuu pian pelloille, joissa lehmät laiduntavat. Lapsi ja mies ovat käyneet morjenstamassa lehmiä monta kertaa tälle kesälle, mutta minä kävin ihastelemassa pitkäripsisiä kaunokaisia ensi kerran sitten viime syksyn. Lehmät söivät voikukanlehtiä sekä pajunoksia ja kuolasivat miehen takinhihat märiksi.

Lapsi taas kasteli lahkeensa märiksi juostessaan rallia tielle muodostuneissa vesilammikoissa. Ihan vähän kastuin myös minä samoissa touhuissa. No kesä kuivaa sen, minkä kastelee, sanotaan.

Lopulta pysähdyimme villinään kasvavalle pellonpientareelle poimimaan korin täyteen nokkosia. Nokkosmetsällä käynti jäi ihan kauden alussa, mutta nyt keräilimme vain tuoreimmat lehdet päältä. Iltapalaksi paistoimme läjän nokkoslettuja.

Jaa