Raitaa, raikkaita värejä ja sopivasti mustaa sekä valkoista, niistä on vaaterakkauteni tehty. Yleensä lahjaksikin tulee ostettua jotain itseä miellyttävää. Tai parhaimmassa tapauksessa ommeltua, kuten näiden raitahuivien kanssa kävi. Onneksi lähipiiri tykkää pitkälti samoista asioista kuin minä!

Ompelin lapselle ja hänen kummitädilleen joululahjaksi rinkulahuivit, joista ei raitaa ja väriä puutu. Keväisethän nuo ovat, joten ovat tulleet paremmin käyttöön vasta nyt ilmojen lämmetessä. Inspiraation huiveihin sain nähdessäni melko vastaavia joskus Marimekolla. Mietin, miten helppoa moiset olisi surautella itse saumurilla. Oli kuitenkin lähellä, ettei tästäkin ideasta tullut niitä, joita ei sitten lopulta kuitenkaan tee.

Töytäisy idean toteuttamiseen tuli, kun tajusin Marimekon myyvän säkeissä trikookankaiden jämäpaloja. Hintaa en nyt tarkalleen muista, mutta ei se paljon ole. Etenkään kun säkillisestä kangasta riittää huivimateriaalia useammallekin mukulalle kummitäteineen ja -setineen. Pitihän sellainen säkki sitten raahata kotiin. Ja niin laitettiin saumuri laulamaan.

Jos sinä tai joku rakkaistasi potee rinkulahuivirakkautta ilman rinkulan rinkulaa, tässä helppo ompeluohje. Huivin voi tietenkin surautella ompelukoneella, mutta nopein keino on laittaa saumuri töihin.

Trikoinen rinkulahuivi

  • Leikkaa leveydeltään 62 senttisiä paloja trikookankaasta. Pituutta palasilla voi olla kuinka paljon vain, mutta ainakin omasta mielestäni eripituiset palaset näyttävät mielenkiintoisilta. Jos käytät raidalliseta trikoota, voit tehdä kuten minä ja laittaa trikoon raitoja menemään molemmin päin, mikä rikkoo kokonaisuutta mukavasti vielä lisää.
  • Aloita ompelemalla kaksi palasta toisiinsa kiinni oikeat puolet vastakkain. Tämän jälkeen lisää aina uusi palanen työn jatkoksi, oikeat puolet vastakkain ommellen. Pistä palaa toisen perään, kunnes huivi on haluamasi pituinen. Mä tein aikuisten versiosta 3,5 metrisen pötkylän, jolloin huvi menee rinkulaksi ommeltuna kaulan ympäri 3–5 kertaa, riippuen ihan, miten tiukan paketin huivista haluaa. Lapsen huivi on vajaa 2 metriä pitkä, joten se menee rinkulana kaulan ympäri kolme kertaa, paksumman takin ja hupun kanssa kaksi.
  • Taita huivipötkylä pituussuunnassa oikeat puolet vastakkain ja ompele pitkäsivu kiinni. Käännä huiviputkilo oikeinpäin. Ompele auki olevat päät kiinni toisiinsa niin pitkälti kuin kone ja kangas antaa periksi, oikeat puolet vastakkain. Huolittele loput käsin.
Jaa