Yhteistyössä Mainio Clothing

Teistä moni on varmasti jo kuullut suomalaisesta Mainio-lastenvaatemerkistä. Vaikka nettikauppa avattiin vasta vajaa pari kuukautta sitten, merkin ympärillä on riittänyt pöhinää. Ja täpinöinnille todellakin on syytä!

Mä tykkään Mainion vaatteissa siitä, että niissä yhdistyy tyylikäs graafisuus ja hassunkurinen retro sekä raikkaat värit ja menneisiin vuosikymmeniin vievät sävyt. Vaatteissa on jujua, mutta silti ne ovat mukavia käyttövaatteita, joihin pukeuduttuaan lapsi mielellään harjoittelee kuperkeikkoja ja hyppii sohvalla. Testattu on. Jättimäisen plussan vaatteet saavat luomupuuvillaisesta materiaalistaan ja siitä, että kerrankin vaatteissa piisaa kokovaihtoehtoja vauvaikäisestä aina 12-vuotiaaksi asti.

Vaatteet suunnitellaan Suomessa, mutta ne valmistetaan intialaisessa tehtaassa, jolla on yhteiskuntavastuullisuudesta kertova sertifikaatti. Mainion perustaja Johanna on ollut pitkään tekstiilialalla ja hän kertoi mulle vierailleensa tuolla tehtaalla useita kertoja. Mainio lahjoittaa ostoista kaksi prosenttia tehtaan työntekijöiden hyvinvoinnin parantamiseen, kuten työntekijöiden lasten koulutukseen. Vaatteiden tuotantoketju onkin avoin, ja kuvia sekä tietoja tehtaalta voi käydä katsomassa täällä.

Intiassa oleva tehdas mahdollistaa Mainion vaatteiden melko edukkaat hinnat. Luomupuuvillaiset vaateherkut ovatkin lähes jokaisen perheen saatavilla. T-paidat maksavat 17.90 euroa ja leggarit euron enemmän. Koko malliston kallein tuote on hupparitakki, joka kustantaa 49,90 euroa. Kun vertaa ketjuliikkeiden hintoihin, materiaaleihin, tuotantotapoihin ja yksilöllisyyteen, tässä on putiikki, josta jatkossa ostan uutena hankkimani perusvaatteet lapselle. Mainio on muuten mukana Lapsimessuilla, joten siellä tuotteita pääsee myös hipelöimään, vaikka muuten niitä ei saakaan kuin nettikaupasta.

Me saimme lapsen kanssa valita suosikkimme Mainion kevätmallistosta, josta viimeinenkin vaate on tänään saatavilla myös nettikaupassa. Olo oli vähän sama kuin vegetaristilla ravintolassa, jonka listalla jokainen ruoka onkin yllättäen omaan ruokavalioon sopiva. Mallistossa ei ollut vain paria suosikkia, vaan tykkäsin niistä kaikista. Sanoinkin mainiolaisille, että ottaisin mielelläni samanlaisia vaatteita myös omaan komerooni. Ja tiedättekö mitä, syksyllä Mainiolta on tulossa naistenvaatteita! Kehujen lisäksi jouduin antamaan myös kritiikkiä unihaalareista, joista ei ole saatavilla terällisiä versioita. Lisäksi nepparit ovat pienen lapsen käytössä vähän hankalia, vetskari toimii etenkin yöllisillä pottareissuilla mukavammin.

Kuvissa näkyvät valintamme, jotka onnekkaina saimme lapselle omaksi. Kuvien ulkopuolelle jäivät aina kuvaushetkillä pesussa ollut unihaalari sekä kesäisempiä kelejä odottava hupparitakki, josta tykkään ihan hurjasti. Lapsi itse ihastui etenkin valitsemaansa mintunvihreään trikootunikaan. Ja miten onnelliseksi voikaan pieni ihminen tulla aamutakista! Hän on ollut niin riemuissaan ja ylpeä, että on voinut tepastella taloyhtiön saunavuorolle aamutakissa, ihan kuten äitikin. Jahka kesä ja rantakelit tulevat, collegesta valmistettuun aamutakkiin on varmasti mukava kääriytyä uimareissujen jälkeen.

Ja sitten pieni herkkupala myös teille! Sain Mainiolta luvan arpoa yhden collegehupparin, joka myös Minimellä on. Osallistu arvontaan jättämällä tähän postaukseen kommenttisi, josta käy ilmi nimimerkkisi sekä sähköpostiosoitteesi. Jos tahdot, kerro ihmeessä kommentissa myös, mikä postaus Lähiömutsista on jäänyt mieleesi, hyvässä tai pahassa. Minusta se olisi mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa! Vastausaikaa on lauantaihin 5. huhtikuuta asti. Voittajalle ilmoitan henkilökohtaisesti. Lisäksi julkaisen hänen nimimerkkinsä Lähiömutsin Facebook-sivuilla.

Jaa