Päivän paras ateria on ehdottomasti aamupala, ja voisinkin vallan hyvin elää pelkillä aamupaloilla ja brunsseilla. Tuorepuristettuja appelsiinimehuja, yltäkylläisiä hedelmävalikoimia, ihanan rasvaisia juustoja ja pähkinäisiä smootheita, voi autuus! Aikana ennen lasta kävimme roikkumassa kiireettömillä brunsseilla harva se viikonloppu. Sitten tapahtui jotain, johon liittyvät jämähtäneet kaurapuuroliisterit keittiön pöydän päällä ja nurinpäin levinnyt voileipä pöydän alla.

Lapsen kanssa kello 12 alkavat brunssit ovat vitsi, kun oikeasti aamupala on syöty viisi tuntia aikaisemmin ja puoliltapäivin ollaan jo lounaan jälkeen painumassa päiväunille. En tiedä, ovatko monet ravintoloitsijat saaneet lähiaikoina lapsia ja siitä valaistuneena aikaistaneet brunssiensa alkamisia, sillä nykyään näyttäisi brunsseja olevan vihdoinkin tarjolla myös lapsiperheille sopivaan aikaan. Kun aamupalan kiskoo kotona, lounaaksi voikin nauttia brunssin. Sopii tällaiselle aamupalarakastajalle paremmin kuin hyvin!

Kutsuin taannoisena lauantaina ystäviä – muun muassa Kolmistaan-blogin ihanan kolmikon ja Pudonneita omenoita -blogin hulvattoman Liinan – saman brunssipöydän ääreen Sandroon. Siellä brunssitarjoilu alkaa jo kymmeneltä, joten kahden tunnin herkuttelusessio onnistuu mukavasti päiväuniaikaan mennessä. Vaikka olen saanut kihmelöivän ihania makuelämyksiä Sandrossa lounaalla sekä illallisella, brunssi oli vielä testaamatta. Lauantaisin katetaan vegebrunssi, ja olikin hassua, että lautaselle pystyi napata jotain halutessaan vaikka joka kulhosta!

Brunssin maksamisessa testasin ensimmäistä kertaa muutaman muun brunssiseuralaiseni kanssa Danske Bankin MobilePay-sovellusta. Sen idea on juurikin ravintolakäynnillä nerokas. Koko pöytäseurue voi ottaa yhteisen laskun, jonka maksamisen yksi hoitaa. Sen jälkeen muut maksavat osuutensa sovelluksella, mikä tapahtuu hieman kuin tekstarin lähettäminen. Niin pätevä idea, että tällainen hifistelyn rakastaja ei tajua, miten sitä ei ole keksitty aikaisemmin!

Sovelluksen lataaminen ja sen vaatimien tietojen täyttely vie viitisen minuuttia. Tai vähän kauemmin, jos pankkitunnukset ovat hukassa ja tekee hätäpäissään kirjoitusvirheitä, kuten yksi brunssiseuralaisistani, joka latasi sovelluksen brunssin päätteeksi. Latailun ajan odottamaan kykeni kuitenkin jopa päiväunilleen kaipaileva lapsi, joka oli jo omatoimisesti pukenut kengät sekä pipon ja oli lähdössä sillä varustuksella ulos.

Parasta sovelluksessa on tällaiselle matikkaurpolle se, että voin naputtaa siihen laskun loppusumman, lisätä ihmiset, joiden kanssa laskun jaan ja sovellus hoitaa laskutoimituksen puolestani ja lähettää osuutensa laskusta muille. Ja kun he salasanansa näpyteltyään hyväksyvät laskuni, rahat lähtevät minulle.

Sovellus ei ollut ihan niin kätevä brunssilla, jossa hinta on kaikille aikuisille sama ja maksukin hoidetaan etukäteen. Mutta MobilePaylle olisi ehdottomasti paikkansa ravintolaillallisella, jossa jaetaan pöytäseurueen kesken viinipulloa ja vaikka alkupaloja. Ja ihan huippu MobilePay on Ravintolapäivinä ja kirppareilla, kun kolikot ovat loppu ja automaatti kaukana. Mulle saa siis maksaa kirppisostoksensa myös MobilePaylla Vanhan Herttoniemen pihakirppispäivänä, jolloin olemme taas viime vuosien tapaan myymässä.

Sen lisäksi, että toivon MobilePayn tulevan oikeasti arjessani käyttöön jatkossakin, tahtoisin myös ottaa brunssit taas useammin eloa piristämään. Niin hienosti ne mukulatkin siellä mukana pyörivät – ainoan pitkin pöytiä menneen mehulasinkin kaatoi aikuinen.

Jaa