Mies oli koko viikonlopun kavereidensa kanssa humputtelemassa meren toisella puolella, joten me vietimme lapsen kanssa tyttöjen viikonloppua. Täytimme karvaisten kollien ruoka-astiat, pakkasimme yökyläilylaukun ja lähdimme siskoni kanssa kylille. Jo on mukavaa välillä vain tallustella pitkin sumuisen Helsingin katuja, ilman että pitäisi oikeastaan tehdä mitään sen kummoisempaa.

Kävimme Kiasmassa, jossa kaksivuotiaskin pääsi äänestämään Ars Fennica -ehdokkaista suosikkiaan. Päättelin hänen tykkäävän Leena Nion töistä, sillä niitä hän jaksoi katsoa lähes seitsemän sekuntia, kun muita noin kaksi ja puoli. Oma päätökseni oli helppo, sillä rakastan katsella kuvia ihmisistä. Ääneni sai Riitta Ikonen.

Kävimme läpi myös Kiasma hits -kokoelmanäyttelyn, jossa lapsi villiintyi Jakob Dahlgrenin Abstraktion ihmeellinen maailma -teoksesta. Siinä pääsi sukeltamaan ja möyrimään värikkäiden narujen sekaan! Naruviidakon lisäksi Kiasmassa oli lapsen mielestä mielenkiintoisinta ja kivointa vanha klassikko: rappusten kiipeäminen edestakaisin.

Lounaalle päädyimme Kaisaniemessä sijaitsevaan thaimaalaiseen Ryan Thai -ravintolaan, joka on Suomen vanhin thairavintola, mutta jostain syystä jäänyt itseltäni aikaisemmin huomaamatta. Henkilökunnalle peukku hyvästä ruuasta ja muille ruokailijoille pöytäseurueemme yhden jäsenen järjestämän nälkäkiukkuraivarin sietämisestä.

Muuten päivään kuului muun muassa täydellisen pipon metsästystä tuloksetta, jättimäisten frozen yogurt -annosten kiskomista napaan, leikkipuiston vesilätäköihin plunailua tarkoitukseen ihan vääränlaisissa vaatteissa ja komiat kilarit, kun lilassa prinsessakurpitsaskarusellissa ei voinutkaan istua tapittaa koko päivää. Perusleppoinen lauantaimeininki siis.

Illalla tehtiin siskon luona kaksi pellillistä pizzaa, notta varmasti piisaa. Vattat täynnä oli mukava käpertyä nukkumaan samalle sängylle koko sakki. Vain muutaman kerran heräsin siihen, että joku monottaa suoraan naamaan.

Näin sunnuntai-iltana voin todeta, että johan oli rennon mukava tyttöjen viikonloppu. Ja että jostain kummallisesta syystä mies ei vaikuta yhtään niin levänneeltä poikien viikonlopun jäljiltä.

Jaa