Minä en ole mikään häävi piirtäjä tai maalaaja. Oikeastaan ole aika onneton. Mutta silti sain maalattua tyttärestäni vesiväreillä kuvan, josta mallin kyllä tunnistaa. Siinä minua auttoi valokuva, ilmainen kuvankäsittelyohjelma, printteri ja lyijykynä.

Bongasin nimittäin Grow Creative -blogista Elise Enghin ohjeen, jonka helposti toteutettavien niksien avulla kaltaiseni vesiväriunelmoijakin sai paperille aikaan jotain tunnistettavaa. Yksinkertaisesti selitettynä valokuva muutetaan sisältämään kahta sävyä, jonka jälkeen printatun kaksivärisen kuvan ääriviivat jäljennetään akvarellipaperille. Elisen ohjeessa kerrotaan vaihe vaiheelta, miten tämä tapahtuu.

Kaikista hankalin vaihe oli löytää sopiva kuva, jossa piirteet tulisivat kahdellakin sävyllä hyvin esille. Testasin monia kuvia, kunnes tämä viime kesänä kööpenhaminalaisessa kahvilassa smoothieita odotellessa napattu kuva oli tarpeeksi hyvä.

Jokaisen pitäisi silloin tällöin maalata vesiväreillä. Vettä mukista, siveltimen pyöräytys värissä ja hiljaiset vedot paksulla ja huokoisella paperilla. On ihan eri fiilis maalata tussilla kuin vesiväreillä, ja juuri nyt tarvitsen hennon utuisia vesivärejä. Veto vedolta paperille alkoi muodostua esikoinen.

Maalauksen tyttö ei vedä vertoja alkuperäisen mallinsa kauneudelle, mutta olen silti onnellinen, että sain pitkästä aikaa tehdä käsillä joitain konkreettista ja noh, turhaa. Jos sinulla on piirunkaan enemmän lahjoja maalaushommissa, kokeile tehdä tämä. Toisin kuin tämän mun tuotokseni, silloin lopputuloksen voisi varmasti antaa vaikka isänpäivälahjaksi.
Jaa