Postaus on toteutettu yhteistyössä Astu Butiikkiin ja Suomen Blogimedian kanssa. Bloggaaja saa työstään palkkion.

Mä teen joka vuosi ennen joululahjojen hankkimista lupauksen. Pyhä tarkoitukseni on antaa läheisilleni vain kolmenlaisia lahjoja: jotain itse tekemääni, jonkun palvelun lahjakortteja tai sitten tuotteita, jotka olen ostanut suomalaisilta pienyrittäjiltä. En ole tainnut selvitä ainoastakaan joulusta ilman ketjuliiketonttuilua, mutta uskon tänä vuonna onnistuvani tavoitteessani paremmin.

Lahjapajatouhuissa mua nimittäin auttavat nettikaupat. Mä dinosaurus olen löytänyt niihin tieni kunnolla vasta nyt mutsina, kun käsinkosketeltaviin kauppoihin pääseminen niiden aukioloaikaan tuntuu välillä kuuluvan entiseen elämään tahrattomien paitojen, kurattoman eteisen ja legopalikattoman sängyn lisäksi. Ja kiitos nettikauppojen, enää pieniä suomalaisia tekijöitä löytääkseen ei välttämättä tarvitse ehtiä joulumyyjäisiin tukkimaan lastenrattailla käytäviä, vaan voi klikata itsensä esimerkiksi Astu Butiikkiin.

Se on portaali, joka kerää yhteen lähes 100 tuotemerkkiä, joista kaikki ovat Suomessa reiluin menetelmin suunniteltuja ja valmistettuja tuotteita. Mä valitsin lempparini butiikkien valikoimasta ja napsin mukaan Bombon Pieksämäellä valmistetun tarjottimen ja leikkuulaudan, Lumoan omalla tekstillä personoitavat riipukset ja Tyllin käsinkudotut räsymatot. Liekö auringon kaipuuta, mutta meidän joulumme hehkuu näemmä keltaisena.

Astu Butiikkiin järjestää nyt perjantain ja lauantain välisenä yönä 22.–23.11. lahjavalvojaiset, jotka alkavat sopivasti lapsen mentyä nukkumaan kello 21 ja jatkuvat aina aamuyhdeksään asti. Luvassa muun muassa tarjouksia, arvontoja ja jouluisia vinkkejä. Mä aioin ottaa nämä kaikki vastaan villasukat jalassa ja jättimäinen glögimuki kourassa. Sen verran kreisi viikko alla, että pieni tonttuilu kotisohvan uumenissa lököillen tulee tarpeeseen.

Jaa