On kutkuttavaa, miten paljon blogeilla on vaikutusta ihmisten ajatuksiin ja käyttäytymiseen, esimerkiksi keittiössä. Avokadopastamania vuosi sitten sai ihmiset ostamaan kaupat tyhjäksi avokadoista sekä lehtipersiljasta (korianteri tosin toimiikin ohjeessa vielä paremmin), ja suositun pastaohjeen ansiosta pecorino-juusto kuuluu nykyään myös meidän lähi-Alepamme pieneen valikoimaan.
Se sai myös mut tutustumaan pastoihin, joita olen pitänyt aina vähän tylsinä. Ja rakastumaan heti ekasta suullisesta tulisesti – sananmukaisesti, etenkin jos avokadon ja valkosipulin lisäksi alkuperäiseen ohjeeseen lisää myös vähän enemmän chiliä. Avokadopastasta ovat pastamuistojeni ylikypsät ja niljakkaat makaronit sekä purkkitomaattimurska kaukana. Perheen pieninkin sunnuntaipäivälliselle osallistunut herkuttelija tahtoo santsata lisää blogipastaa.
Banaaniletut eivät ole päätyneet tirisemään voissa pannullamme niiden hehkutetun terveyslettuimagon vuoksi, vaan enemmänkin käytännön syistä. Lapsen myötä banaaninkulutuksemme on apinatarhan luokkaa, mutta silti välillä yksi jos toinenkin keltainen hedelmä ehtii muuttua lähes mustaksi ennen kuin päästään herkuttelemaan. Ennen niistä surautettiin yleensä smoothieita, mutta nyt ne päätyvät silloin tällöin myös jälkkärilautaselle.
Itse olen valmistanut banaanilättytaikinan mustuneiden banaanien määrän mukaan, eli lisään mukaan yhtä monta kananmunaa kuin banaaniakin. Mausteeksi heittelen mukaan mitä milloin, tällä kertaa vaniljasokeria, neilikkaa ja kanelia. Muutahan taikinaan ei tarvita. Terveyslättyjen päälle tursotetaan tietenkin kaikkea kermajäätelöstä äklömakeaan sitruunakastikkeeseen.
Siinä sitä sitten oltiin sellaisessa elämäni bloggarina -tilanteessa. Bloggari valmisti blogiruokaa ja otti blogeista tutuista ruuista kuvan tehdäkseen niistä postauksen blogiinsa. Kas näin.
Haha, loistavaa 😀 Itse kokeilin myös tuota pastaa, mutta en ihastunut. Liekö syynä väärä juusto? Käytin muistaakseni parmesaania, kun en muuta löytänyt. Ehkä pitää antaa sille vielä uusi mahdollisuus 🙂
Muakin vähän huvitti tilanne 😀 Mä olen tehnyt tätä maalla kans pelkkään parmesaaniin, kun pecorinon (ja avokadopastan) maine ei ollut sinne ainakaan vielä silloin kiirinyt. Ja pastaövereiden jälkeen sitä silloinkin pötköteltiin tyytyväisenä ruokalevolla, eli toimi meidän perheen makuun niinkin.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Hieno minikeittiö näkyy taustalla! Haluaisitko kenties esitellä pikkukokin valtakunnan joskus?
Banaaniletut on kyllä mainio jälkkäri! Toimivat oivallisesti niin aikuisten lautasella vaikka jäisten mustikoiden kanssa tai pikkukätösin syövien taaperoiden lautasella. Tyttären yksivuotissyntymäpäivillä näitä tarjottiin ja menestys oli taattu!
Avokadopasta on vielä kokematta, jopa tällä pastahirmulla.
Joo! Se on ollut blogin to do -listalla ööö, viime talvesta lähtien, kun minikeittiö valmistui. Viime viikolla sain viimein napsittua kuvat, ja postaskalenterissa olen näemmä sijoittanut sen syyskuun tokalle viikolle julkaistavaksi. Eli luvassa on – ehkä enemmin, ehkä myöhemmin!
Oooh, pakko saada heti banaanilettuja ja jäisiä mustikoita!
Jee, kiva että juttu on tulossa. Olen miettinyt minkä ikäiselle leikkikeittiö olisi passeli. Oma 16kk on kyllä melkoinen apuri oikeassa keittiössä, joten voisi tykätä.