Olemme takaisin Helsingissä. Fyysisesti ainakin, ajatukset ja aivot taitavat tulla vasta myöhemmällä lennolla. Kuten krapulakin, näemmä myös aikaero iskee sitä kovemmin, mitä enemmän ikää on. Päätä särkee, heikottaa, väsyttää ja kokonaisten lauseiden saaminen ulos suusta aiheuttaa ongelmia. Perheen mimein on tainnut sopeutua viiden tunnin päivärytmiheittoon parhaiten. Mitä nyt hulinoi koko viime yön. 

Onneksi on lomalta paluu -lomaa vielä pari viikkoa. Lähiöjepen isäkuukauden viimeiset viikot mahdollistavat leppoisan paluun arkeen. Olisi tässä kasa asioita hoidettavana tai aloitettavana, sellaisia, jotka olen siirtänyt to do -listalla reissun jälkeiseen aikaan. Pottatreenien aloitus ilman ”äh, emmä jaksa” -päiviä, tuttien hivuttaminen pois unipuuhista, salitreenin ja liikunnan tehostaminen vauvavuosikilojen nitistämiseksi ja hissukseen aloitetun duuninteon kiihdyttäminen niin täyteen tehoonsa kuin se hoitovapaan yhteydessä vain on mahdollista.

Mutta koska aivojen tilalla on edelleen kookospähkinä, aloitimme arkielon tänään rennosti ulkoillen. Minime tuntui aluksi lumen keskellä pohtivan, missä on lämmin rantahiekka ja safe sex on the beach -drinkit, mutta järkytyksestä toivuttuaan muisti olevansa keskitalven lapsi. Räntää satoi jääpiikkeinä naamaan, mutta tyyppiä sen kuin laulatti ja nauratti. Mikä on erittäin hyvä se, sillä fiiliksillä on tapana tarttua. Arkikin on kivaa, kun sen sellaisena näkee.

Jaa