Sam Roi Yotilla sataa vettä. On satanut enemmän tai vähemmän jo kolmen päivän ajan. Vaikka lämmin trooppinen sade ei meitä sen kummemmin haittaa, suurin osa paikallisista on vetäytynyt koteihinsa ja tietkin ovat muuttuneet mutavelliksi. Siksi me olemme tapittaneet melko pitkälti hotellin lähistöllä ja jopa hieman nauttineet vaihteeksi paahteettomista päivistä. 

Yleisen lorvailun lisäksi ollaan nukuttu yhdessä pitkiä päiväunia ja katsottu Youtubesta söpöjä kissavideoita, hassuja vauvavideoita ja Minimen ikisuosikiksi jämähtänyttä Gangnan styleä. Totaalipitkästymiseltä ollaan vältytty uima-altaan ansiosta, sillä vedessä ollessa ei haittaa, vaikka kastuisi vähän lisää.

Minime on tainnut entisessä elämässään olla merenneito, niin hyvin hän tykkää vedessä polskuttelusta ja läträämisestä. Mutta koska merenneidon uintitaidot ovat päässeet unohtumaan, häntä tarvitsee vähänkään lätäkköä suuremmissa altaissa kannatella koko ajan. Siksi onkin mukavaa, että meillä on mukana pieni punainen allasapulainen, Swimtrainer-uimarengas.

Uimarenkaassa on turvavaljaat, jotka pitävät huolen, ettei pikku-uimari muljahda renkaan yli tai ali. Nerokkainta siinä on ilmatäytteinen sisäosa, joka kannattelee lasta oikeassa uintiasennossa ja lupaa auttaa lasta löytämään oikean tavan räpiköidä käsillä ja jaloilla. Rengas onkin alun perin suunniteltu uimakoulujen käyttöön.

Vemepeleen päälle pukeminen on helppoa, mutta siltikin se välillä kestää miniuimarin mukaan tarpeeksi kauan oikeuttaakseen kitinän. Meillä oleva rengas sopii noin puolivuotiaasta aina nelivuotiaaksi, mutta tällä hetkellä ainakin Minimen kädet jäävät turhanpantiksi, kun niillä ei ylety kunnolla pärsköttämään vettä.

Kokeilimme rengasta ennen perhekuukautamme kylpylässä, jossa kävimme pulikoimassa Minimen yksivuotissyntymäpäivien kunniaksi. Minime tykkäsi heti köllötellä sen varassa ja totta tosiaan innostui saman tien välillä itsekin polskuttamaan jaloillaan sammakkoliikettä. Kylpylässä jo riemuitsin, miten hyvän hankinnan olin tehnyt, sillä rengas helpotti paljon oleilua altaissa, kun jonkun ei tarvinnut koko ajan kannatella lasta. Pääsimme polskuttelemaan myös altaisiin, joissa ei pohjannut, sillä renkaassa lapsi kulki helposti ja turvallisesti mukana.

Täällä Thaimaassa rengas on erikätevä, kun vedessä viettää mielellään paljon aikaa. Ilman rengasta uintihetket jäisivät lyhyemmiksi, sillä mulla ei ainakaan käsivoimat tolkuttoman pitkään kannattelua jaksa, vaikka vesi toki kovasti jelppiikin asiassa. Rengas myös vapauttaa touhottamaan paremmin, ja sen avulla lapsen kanssa voi uiskennella ja hassutella helpommin.

Huomenna toivottavasti kuitenkin päästään touhottamaan jonnekin kauemmas kuin hotellin altaalle. Olen nimittäin viittä vaille valmis esimerkkitapaus siitä, että seinähulluuteen ei aina tarvita vauvavuotta ja 24 h huutavaa nyyttiä, vaan se voi iskeä myös thaimaalaisessa hotellissa yksivuotiaan naristessa tylsistymistään.

Jaa