Kun reissukaverina on yksivuotias, asioiden tärkeysjärjestys loksahtelee lomatunnelmiin. Kunhan on aikaa syödä rauhassa ja hyvin sekä mahdollisuus aina tarvittaessa ottaa nokoset, päivässä on kaikki tarvittava. Loput kokemiset, näkemiset ja puuhat ovat vain kivaa ekstaa, mutta eivät edes kaltaiselleni lomasuorittajalle pakollisia.

Minime on sujahtanut thaimaalaiseen menoon kuin kokenut travelleri ikään. Kymmenen tunnin lennon ajan hän viihdytti itseään lähinnä möyrimällä vanhempiensa syleissä. Nousu ja lasku menivät rentisti pillimehua ryystäen. Jännittävän yölennon takia muutamaan tuntiin jääneet yöunet ja viiden tunnin aikaero eivät ole maailmanmatkaajaa haitanneet. Unet otetaan kun tilaisuus tulee – vaikka rämisevässä tuktukissa, jonka kaiuttimista soi tauoton thaidisco.

Ruokana Minimelle maistuu niin marketin banaanit kuin katukojun höyryävät nuudelikeitot. Viereisen tyyriin hotellin mangosalaatti yllätti tulisuudellaan koko poppoon, mutta makuelämyksiä keräävä Minime veteli sitä suuhunsa nauraen ja silmät valuen. Kevätrullista ja ananaksesta tyyppi ei meinaa saada kyllikseen.

Ja kun uni ja ruoka ovat hoidossa, ehtii myös nauttia veden räisköttämisestä, hiekasta varpaiden väleissä ja lämpimästä merituulesta. Ja aina kuin vain mahdollista, möyrimisestä äidin ja isän syleissä.

Jaa