Matkustaessa korostuu se fakta, että hyvä ruoka on yhtä kuin parempi mieli. Siksi kai multa on kyselty kovasti perheemme nuorimmaisen aterioinnista taannoisella reissullamme Thaimaahan. Mitään kikkakolmosia mulla ei ole tähän tarjota, sillä Minime söi ihan samaa ravintolaruokaa kuin mekin – mitä nyt aamu- ja iltapalaksi oli tarjolla muiden purtavien lisäksi myös pikapussieloveenaa.

Meidän kotiköökissämme kokataan melkoisen mausteista ruokaa, joten Minime on tottunut siihen, että lautaselta löytyy reilusti makua. Kokemattomimmillakin makunystyröillä Thaimaassa kuitenkin pärjää, sillä yleensä aterioija itse viimeistelee annoksensa pöytään katetulla tuoreella chilillä, kuivatulla chilillä, kalakastikkeella ja ruokosokerilla. Jos lapsi on oikein ronkeli, ehkä kannattaa kuitenkin pyytää keittiöstä jotain turistiystävällistä ja vähätulista sapuskaa.

Thaimaalaiset annokset ovat pienehköjä, ja tarkoituksena onkin tilata useampi annos, jotka jaetaan pöytäseurueen kesken. Nälkätasosta riippuen tilasimme yleensä kolme tai jopa kuusi annosta; kolme pääruokaa ja loput alkupaloja kuten kevätrullia ja tulista mangosalaattia. Ruoka on tuoretta, raikasta ja ihanaa. Minime söi välillä kokonaan hänelle varatun annoksen, välillä saatiin Lähiöjepen kanssa pitää rääppiäiset.

Ja ei, kukaan meistä ei onneksi tarvinnut matkan aikana Osmosalin apua.

Jaa