Mä vihasin lapsena sukkahousuja. Ne kinnasivat ja hankasivat päällä, jäivät haaroista aina liian alas ja kuperkeikkoja tehdessä valuivat niin, että takapuoli näkyi. Suoraan pesusta päälle vedettäessä ne olivat kuivat koppurat, jotka raapivat ihoa. Niistä jäi raitaiset painaumat sääriin ja pois otettaessa ne pölisivät kuivaa ihoa.

Lapsuuden sukkahousutraumojen jälkeen menikin kauan, että tajusin jälleen sukkahousujen hienouden. Vähän sama juttu kuin hiihtämisen ja kesäkeiton kanssa. Mutta kinnaaviin ja kuiviin koppurasukkahousuihin en enää ikinä suostu koskemaan. Siksi ilmojen kylmetessä käärin jalkani Falken merinovillaisiin sukkahousuihin, joiden pehmeys, lämpö ja hyvä istuvuus saavat unohtamaan törkeän lähes 40 euron hinnan.

Että en tekisi Minimestä sukkahousuvihaajaa, hänen sukkapöksynsä eivät ole perittyjä tai käytettynä ostettuja koppuroita, vaan hankin ne poikkeuksellisesti aina uutena. H&M:n lasten sukkikset ovat olleet positiivinen yllätys, samaten Seppälän. Mutta eihän mulle ollut tullut mieleenkään, että oma sukkislempimerkkini valmistaa sukkahousuja myös lapsille.

Tämä paljastui vasta, kun Zalandosta otettiin yhteyttä ja ehdotettiin arvontaa. Selaillessani verkkokaupan tarjontaa pohtien, mitä haluaisin teille lukijoille arpoa, valikoimasta pomppasivat esiin pirteät ja stailit lasten sukkahousut. Ja kas, Falkethan ne!

Ensimmäisenä arvontapakettiin valikoituikin kahdet Falken sukkahousut, lilat sekä musta-valkoraitaiset. Niiden koko on isointa saatavissa olevaa, kokoa 80-92 (12-18 kuukautta), jotta ne olisivat passelit mahdollisimman monen lukijan lapselle. Pienimpien tyyppien kohdalla ne saa laittaa kaappiin odottamaan vauvan venähdystä.

Minime sai myös yhdet sukkahousut testattavaksi itselleen, samanlaiset kuin pakettiin valitsemani musta-valkoraidalliset. Ne ovat ihan ykköset! Materiaali on puuvillan ja polyamidin sekoitus, mutta ne ovat todella paksut, vähän kuin sellaiset jouluaikaan myytävät pörrösukat, mutta kokohousumallina. Eli just hyvät talvipökät.

Polvien kohdilta sukkahousujen kangas on vielä paksumpaa, joten aika monta konttauskilometriä näillä luulisi pääsevän ilman reikiä polvissa. Jalkapohjissa sukissa on jarruesteet. Raitakuviointi jatkuu kivasti takapuolen päälle asti, jolloin helman nouseminen korviin kuperkeikkoja tehdessä ei haittaa. Mun mielestä nämä ovat myös unisexit.

Sukkahousujen lisäksi kolmantena arvontapakettiin sujahti Käthe Kruse -räsynukke. Sen ikäsuositus on vastasyntyneestä alkaen, ja mä voisinkin kuvitella sen kiinnostavan ihan miniäkin tyyppiä. Eriväriset kankaat ovat kaikki erituntuisia ja nuken hiuksina on kangaspaloja, joita vauvan on kiva räpeltää. Jokainen, jonka vauva viettää tuntitolkulla aikaa tutkien pehmolelujen ja vaatteiden pesulappuja, tietää kyllä mistä puhun. Lisäjännityksenä räsynukke on nielaissut kulkusen, joten kilinääkin on luvassa. Zalandolta löytyy myös läjä muita Käthe Kruse -leluja, joista juurikin nuo räsymalliset miellyttävät silmääni.

Arvontapaketin yhteisarvo on 45,85 euroa. Paketin arvontaan voit osallistua jättämällä kommenttilootaan oman sukkahousumuistosi, nimimerkkisi sekä sähköpostiosoitteesi. Arvonta on päättynyt, kiitos superisti kaikille osallistujille huikeista sukkahousumuistoista! Voittajalle ilmoitettu henkilökohtaisesti ja lisäksi voittajan nimimerkki on julkaistu Lähiömutsin Facebook-sivuilla.

Jaa