Aamupäiväunista on tullut mun ja Minimen kiireettömien päivien luksushetki. Kun aamutoimet on tehty, puurot syöty ja muutamat leikit leikitty, Minime kiskaisee päivän ensimmäiset unet. Ja usein minä myös.
Miksi mulla kestikin niin kauan oppia antamaan itselleni luvan nukkua. Minimen ollessa neljän kuukauden ikäinen, olin koisinut hänen maailmaan putkahtamisensa jälkeen kolmet päiväunet. Sen jälkeen koin päiväunivalaistumisen, eikä laskuissa ole enää pysytty pitkään aikaan mukana. Kyllä ne tekemättömät asiat tulevat tehdyksi sitten joskus – unella hellityllä kropalla ja aivolohkoilla itse asiassa nopeammin ja helpommin.
Vaikka yöunia olisi oman typeryyden takia takana se perinteiset 5–6 tuntia, on niin paljon helpompi herätä aamukuudelta, kun tietää, että pian saa ryömiä takaisin nukkumaan.
Vatsat aamupalaa täynnä kömmimme Minimen kanssa mytyssä olevien peittojen alle. Vauva mönkii tuhisten napansa ihan kiinni minuun. Läheisen puiston lasten leikkien äänet kuuluvat avoimesta ikkunasta ja etäällä metro suhisee kiireissään. Meillä ei kuitenkaan ole hoppu minnekään.
Minime nauttii aamupalajälkiruokamaitoa ja minä katselen pientä pörröpäätä. Onni pyörii hyrränä vatsassa ja sydämen takana. Kissat haluavat osansa läheisyydestä ja kiertyvät kerälle jalkojeni päälle ja selkäni taakse. Pian vajoamme koko sakki pehmeään uneen.
Näitä hetkiä tulen kaipaamaan sitten joskus.

Jaa