Hoitoreppupakkomielle ei näemmä jätä rauhaan. Tänään se yllätti ylähyllyltä, kun olimme tutkimassa rinkkavalikoimia Partioaitassa. Fjällrävenhän se, että ne ruotsalaiset osaavatkin!
Just hyvä unisex-punainen väri, nahkaiset yksityiskohdat, taskuja sälälle edessä sekä sivuilla ja materiaali, joka ei puklusta, kakkavaipoista tai pienestä sateesta säikähdä.
Ajatus hoitorepusta on jäänyt vaivaamaan, sillä vaikka kuinka pidänkin Marimekon raidallisesta hoitolaukustamme, ei se toimi arjessa tarpeeksi vaivattomasti. Olisinpa tiennyt hoitolaukkua ostaessani, että ensimmäisten kuukausien ajan matkoista vain noin 5 prosenttia kuljetaan vaunuilla ja nykyään Minimen äänekkäistä pyynnöistä johtuen matkat tehdään 100 prosenttisesti kantorepulla.
Vaunujen työntöaisassa roikkuessaan laukku on pätevä, mutta kun olkapäiden varassa on jo yksi vauva, vain toisella olalla keikkuva laukku vaatii välillä turhan paljon akrobatiaa ja hartiakestävyyttä. Siksi kauppareissuille ja muille lyhyille pyrähdyksille pakkaan yleensä Fjällrävenin Kånken-repun. Sen kapasiteetti ei kuitenkaan riitä imaisemaan sisäänsä sekä minun että Minimen kamoja koko päivän kestäville retkille, jollaisiksi menot yleensä venyvät.
Mutta voi materiataivas sentään, tämä Fjällrävenin RucksackNo.21 selviäisi hommasta. Lisäksi sen kantohihnat ovat Kånkenia ergonomisemmat ja kantotuntuma olikin samanlainen kuin Fjällrävenin rinkoissa. Kånkenissa pidän siitä, että sen vetoketjut saa aukaistua kokonaan auki, jolloin repun sisältöä voi tutkia kuin avattua matkalaukkua. Rucksackissa meininki menisi enemmän tonkimiseksi, jos se vaihtovaippa on kulkeutunut ihan repun pohjalle. Miinus siitä.
Kuvat valmistaja.
Plussaa Rucksack taas saa siitä, että sen sisältä löytyy metsäretkiä ja puistopiknikkejä varten lokeronsa istuintyynylle ja termopullolle (tai tuttipullolle lämmittimineen). Suuakossa on lumilukko, joten sehän ihan huutaa pulkkamäkikestävyyden testaamista. Duuneja tai kahvilan nurkassa tehtävää bloggausta varten repussa on oma taskunsa läppärille.
Rakas hammaskeiju, voisitko tuoda etukäteen rahat niistä vielä ilmestymättömistä, mutta kitinää ja parkua aiheuttaneista hampaista, joita Minimelle on tulossa ja jotka sitten aikoinaan tekevät tilaa rautahampaille? Sellaiset rapiat 150 euroa riittää.
Jaa