Hoitoreppupakkomielle ei näemmä jätä rauhaan. Tänään se yllätti ylähyllyltä, kun olimme tutkimassa rinkkavalikoimia Partioaitassa. Fjällrävenhän se, että ne ruotsalaiset osaavatkin!
Just hyvä unisex-punainen väri, nahkaiset yksityiskohdat, taskuja sälälle edessä sekä sivuilla ja materiaali, joka ei puklusta, kakkavaipoista tai pienestä sateesta säikähdä.
Ajatus hoitorepusta on jäänyt vaivaamaan, sillä vaikka kuinka pidänkin Marimekon raidallisesta
hoitolaukustamme, ei se toimi arjessa tarpeeksi vaivattomasti. Olisinpa tiennyt hoitolaukkua ostaessani, että ensimmäisten kuukausien ajan matkoista vain noin 5 prosenttia kuljetaan vaunuilla ja nykyään Minimen äänekkäistä pyynnöistä johtuen matkat tehdään 100 prosenttisesti kantorepulla.
Vaunujen työntöaisassa roikkuessaan laukku on pätevä, mutta kun olkapäiden varassa on jo yksi vauva, vain toisella olalla keikkuva laukku vaatii välillä turhan paljon akrobatiaa ja hartiakestävyyttä. Siksi kauppareissuille ja muille lyhyille pyrähdyksille pakkaan yleensä
Fjällrävenin Kånken-repun. Sen kapasiteetti ei kuitenkaan riitä imaisemaan sisäänsä sekä minun että Minimen kamoja koko päivän kestäville retkille, jollaisiksi menot yleensä venyvät.
Mutta voi materiataivas sentään, tämä
Fjällrävenin RucksackNo.21 selviäisi hommasta. Lisäksi sen kantohihnat ovat Kånkenia ergonomisemmat ja kantotuntuma olikin samanlainen kuin Fjällrävenin rinkoissa. Kånkenissa pidän siitä, että sen vetoketjut saa aukaistua kokonaan auki, jolloin repun sisältöä voi tutkia kuin avattua matkalaukkua. Rucksackissa meininki menisi enemmän tonkimiseksi, jos se vaihtovaippa on kulkeutunut ihan repun pohjalle. Miinus siitä.
|
Kuvat valmistaja. |
Plussaa Rucksack taas saa siitä, että sen sisältä löytyy metsäretkiä ja puistopiknikkejä varten lokeronsa istuintyynylle ja termopullolle (tai tuttipullolle lämmittimineen). Suuakossa on lumilukko, joten sehän ihan huutaa pulkkamäkikestävyyden testaamista. Duuneja tai kahvilan nurkassa tehtävää bloggausta varten repussa on oma taskunsa läppärille.
Rakas hammaskeiju, voisitko tuoda etukäteen rahat niistä vielä ilmestymättömistä, mutta kitinää ja parkua aiheuttaneista hampaista, joita Minimelle on tulossa ja jotka sitten aikoinaan tekevät tilaa rautahampaille? Sellaiset rapiat 150 euroa riittää.
Mä niin mietin sua ja sun reppufiksaatiota tänään siellä Tanskanmaalla. Joka kauppa oli täynnä aivan sairaan hienoja reppuja! En ottanut kuvaa, niin ei tuu paha mieli 😀
Moikka Hanne!
Vitsit mä vasta löysin tän sun blogis…vähän jälkijunassa=), mut nyt mulla onkin aikaa lueskella ja hengailla netissä:-) Ja just tota samaa reppua ihastelin partioaitassa, ja mietin kans et eiks se toimis niin kun hoitolaukkuna, niin ois niin kuin oikeutetumpaa ostaa se=)
Terveisiä sinne!
Milja
Aissaakeli, että on kivan näköinen reppu. Jos sijoittaisin vain tuohon, saahan tuon vaunuihinkin kiinni. 15-vuotias Kånkenini repeää pikkuhiljaa pohjastaan, joten tavallaan olisi ihan oikeutettua ostaa sille seuraajaksi perhemalli…
Kiitti vinkistä!
Liian paljon ihania reppuja, apuvaa!
Hahaa, tätä lueskellessa saattaa pian käydä niin, että säikähdeksestä vatsatyyppi ei tahdo lainkaan ulkoutua! Mutta repusta. Jos hoitoveska ei vielä ole, sulla on enemmän kuin oikeus ostaa tää. Kyllä!
Niinpä, vaunuihinkin tän saa salettiin jotenkin roikkumaan. Mä en voi ymmärtää, miksi en jättänyt hoitolaukkua kauppaan ja hankkinut hoitoreppua heti alkuun. Ole sä fiksumpi!
Reppu oli kätevä niin kauan kun lapsi siirtyi selkään… En ole oikein keksinyt mitään näppärää tuohon. Joskin kodin ulkopuolella ollaan selässä vain jos ollaan molemmat mukana, koska muuten voisi olla vähän turvatonta, yksin liikenteessä ollessa olen kantanut lonkalla vaikkei sekään mikään pitkän matkan ratkaisu ole. Edessä tuo vajaat 10kg kuitenkin jo tuntuu vähän raskaalta eikä nä yhtään mitä tekee. Mutta tuo reppuhan nyt olisi laadukas ja pitkäikäinen valinta vaikkei hoitoreppuna monta kuukautta enää palvelisikaan 😉 Joten go for it!
Joo, mä olenkin miettinyt, että mitäs sitten, kun matkustaja muuttaa selkään. Mutta jos sitä reppua kuljettaa sitten etupuolella. Tai toisella olalla ja tarvittaessa kädessä, kuten laukkuakin. Eli joo, hoitoreppu voittais hoitolaukun vielä tulevaisuudessakin. Ja juu, kyllä tolle herkkurepulle riittäisi käyttöä myös vauvailun ulkopuolella!